TIPS | Festivals 2019: vind hier jouw festival agenda

Geschreven op 14 mei, 2019
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

Tips- Festival-Zomer- Voordeeluitjes-Vakantieblog

In deze tijd van het jaar wil het nog weleens voorkomen dat je ’s morgens de deur uitwandelt en je je hardop afvraagt of het tóch geen goed idee is om een sjaal om te slaan of een muts op je hoofd te zetten. Toch is het al bijna juni en dat betekent dat het festivalseizoen eraan zit te komen. Daarom deze week in het blog van Voordeeluitjes.nl: jouw festival agenda voor de zomer van 2019.

#1 – Tong Tong Fair – 23 mei t/m 2 juni

Dit festival wordt georganiseerd in Den Haag en viert dit jaar zijn 60e verjaardag. In 1959 streek de Tong Tong Fair voor het eerst neer in de Hofstad. Hier kun je onder andere Indische lekkernijen zoals spekkoek en Durian verkrijgen, nadat je geluisterd hebt naar Indische zang. Bovendien is er een tentoonstelling over het Nederlands-Indische verleden en zijn er kraampjes waar prachtige kledij te koop is.

#2 – Manana Manana 13 t/m 16 juni

Stages worden tegenwoordig in allerlei soorten en maten gebouwd, om het decor zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Maar de organisatoren van Manana Manana in Vorden kunnen hun centen beter aan andere zaken spenderen, want met het Kasteel van Vorden beschikt het festival over de perfecte aankleding. Het festival staat met name in het teken van uiteenlopende soorten muziek, maar eten staat ook hoog in het vaandel. Scoor je lunch bij Joeri Tandoeri, eet een tussendoortje bij de Banaanhangwagen en eet ’s avonds wat bij Holy Pasta.

#3 – Mandala Festival – 27 juni t/m 30 juni

Het Mandala Festival vindt plaats aan het water in Wanroij. Duik de bossen in, laat je versieren met glitterschmink en struin langs de hippe foodtrucks die koers hebben gezet naar Noord-Brabant. Het gave aan dit evenement is, dat het gehouden wordt op een campingterrein waar bijna overal een tentje opgezet mag worden. En weet je wat helemaal mooi is? De kinderen mogen ook mee!

#4 – Afrika Festival – 6 juli t/m 7 juli

Beeld je een intiem openluchttheater in, waar prachtig uitgedoste artiesten uit Afrika op de planken staan en hun uiterste best doen om het publiek te entertainen. Dát is het Afrika Festival in Hertme. Mali, Madagaskar, Benin, Ghana: stuk voor stuk zijn het landen die creatievelingen afleveren voor het festival in Hertme.

#5 – North Sea Jazz Festival 12 juli t/m 14 juli

Bestaan je afspeellijsten op Spotify louter uit de laatste jazzhits? Stop dan je zoektocht naar jouw ideale festival, want jij en het North Sea Jazz Festival vormen een ‘match made in heaven’. Het festival bestaat uit grote en kleine stages, waar bekende artiesten afgewisseld worden met getalenteerde zangers die nog niet kunnen rekenen op eeuwige faam.

#6 – Kwaku Summer Festival 13 juli t/m 4 augustus

In de jaren zeventig diende Kwaku als een manier om de jongste jeugd in de Bijlmer, die ten tijde van de zomervakantie achterbleef in Nederland, een leuke zomer te bezorgen. Op het terrein werd een voetbaltoernooi georganiseerd, maar al gauw groeide Kwaku uit tot een van ’s lands grootste multiculturele festivals. Aanvankelijk stond het evenement te boek als Surinaams, maar tegenwoordig staan ook andere bekende én minder bekende artiesten op de planken in het Nelson Mandelapark om de aanwezige menigte een onvergetelijke dag te bezorgen.

#7 – Valkhof Festival 13 juli t/m 19 juli

Tegenwoordig zijn er veel festivals waar je niet naar binnen kunt zonder een entreeprijs af te tikken, maar godzijdank prijken er ook nog genoeg gratis evenementen op de festivalagenda. Neem nou het Valkhof Festival in Nijmegen. Het Valkhofpark grenst aan de Waal-rivier en wordt in de Vierdaagseweek omgetoverd tot feestlocatie, waar meer dan 120 verschillende acts uit binnen- en buitenland ‘on stage’ staan.

#8 – Uitmarkt –  23 augustus t/m 25 augustus

Het festival dat zich presenteert als de plek waar het culturele seizoen geopend wordt, is de Uitmarkt in Amsterdam. Dit jaar zijn het Museumplein en het Leidseplein onderdeel van het decor van het evenement. Wat dit festival uniek maakt, is het gegeven dat hier een rijk scala aan genres te horen is. Neurie mee op jazzklassiekers of ga uit je dak bij het horen van de nieuwste hiphopklanken.

#9 – Into the great wide open –  29 augustus t/m 1 september

De naam voor dit evenement is niet zomaar gekozen. Wie na wat danspasjes tot rust komt in het duinlandschap, kan namelijk eindeloos in de verte turen over Waddeneiland Vlieland. Veel festivalgangers die hierop afkomen, combineren hun bezoek aan het evenement met een wandel- of fietsvakantie.

#10 – Eten op Rolletjes (meerdere data)

Kan de muziek je gestolen worden en is het proberen van nieuw voedsel je enige doel? Bezoek dan Eten op Rolletjes, dat op meerdere locaties georganiseerd wordt. Hier volgen de hippe foodtrucks elkaar in rap tempo op. Zoek een plekje uit in het gras, zie de menigte aan je voorbijtrekken en smul van al het lekkers dat verkocht wordt!

Festivals-Festival-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Lijkt het je leuk om voor of na een festival te verblijven in een accommodatie? Bekijk dan onze leuke hotelaanbiedingen op Voordeeluitjes.nl. Verblijven op een vakantiepark is natuurlijk ook mogelijk!

  • Naam
  • Email