De herfst is begonnen: 5x de leukste evenementen en activiteiten in het najaar 2021!

De eerste bladeren vallen van de bomen, het wordt koeler ’s avonds en de warme truien en sinterklaaslekkernijen verschijnen weer in de winkels. Het is herfst! De tijd van knusse avonden, lange herfstwandelingen en de allerleukste evenementen en activiteiten, want die kunnen eindelijk weer doorgaan. Wat te doen in de herfstvakantie? Wat dacht je van bier drinken op het Oktoberfest, opwarmen in de sauna tijdens een wellnessweekendje weg of een mooie boswandeling maken? Wij hebben dé tips verzameld!

Eten, drinken en gezelligheid: Oktoberfest 2021

Vorig jaar kon het niet doorgaan, dus je begrijpt dat het dit jaar éxtra groot feest is! Het Oktoberfest 2021 vindt plaats in München van 18 september t/m 3 oktober. Het grootste bier- en volksfeest ter wereld wordt gerund door zes grote bierbrouwerijen uit München. Je zit in een biertent, een gezellige houten ‘tent’, en geniet van het eten, drinken en de gezelligheid. Op het terrein staan naast grote en kleine biertuinen ook kraampjes met Beierse lekkernijen en een grote kermis met attracties. Blijf je liever in Nederland, ook dan geniet je mee van dit knalfeest. In onder meer Alkmaar, Geerdijk en Amsterdam vinden Oktoberfeesten plaats, en 29 en 30 oktober zijn er de Brunssumse Oktoberfeesten met bands uit Oostenrijk en artiesten uit Duitsland. Het is net of je in Duitsland bent! Boek nu vast een hotel in Zuid-Limburg, zodat je eind oktober volop mee kunt feesten.

Het mooiste decor voor een wandeling

Dé tijd van de mooiste wandelingen is uiteraard de herfst. Wandelen over een dik bladerdek terwijl je kijkt naar de zon die door de bomen schijnt, de verkleurende bladeren van de loofbomen en de prachtige najaarslucht. Na zo’n frisse najaarswandeling is het extra fijn om thuis onder een dekentje te kruipen met een goed glas wijn en je favoriete film, serie of boek. Thuis, of op een hotelkamer. Ga bijvoorbeeld een weekendje naar de Veluwe, in de buurt van het Nationaal Park Drents-Friese Wold of de sprookjesachtige Zuid-Limburgse bossen. Boek je een hotelkamer met bubbelbad of een hotel met wellnesscentrum, dan kan jouw herfstweekend niet meer stuk! Bekijk hier al onze hotelaanbiedingen voor de herfstvakantie.

Opwarmen in de sauna, afkoelen in de buitenlucht

Over wellness gesproken; wat is er fijner dan van de warme sauna naar het hete bubbelbad wandelen, terwijl de koude regendruppels op je huid vallen? Een wellnessweekendje weg is de perfecte herfstactiviteit. Ga voor een compleet wellness-arrangement en verblijf in een hotel met of in de buurt van een wellnesscentrum. Wellnesshotel Spabron in Drenthe, Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen of Gourmet en Relax Hotel De La Sure in het Luxemburgse Esch-sur-Sûre; tijdens dit weekend staat alles in het teken van ontspanning! Bekijk hier al onze wellness-arrangementen.

Een week vol kunst

Nog zo’n event dat vorig jaar alleen virtueel door kon gaan en daarom dit jaar extra feestelijk is: Dutch Design Week 2021. Ben je fan van wandelen én kunst kijken, dan is dit het ideale herfst-uitje. Van 16 tot en met 24 oktober is het zover: Eindhoven verandert in het decor voor kunstexposities, tentoonstellingen, lezingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en andere festiviteiten. Zowel live als virtueel zal het evenement dit jaar plaatsvinden. Loop de stad door, van de ene naar de andere expositie, en ga tussendoor natuurlijk ook even uitgebreid lunchen en dineren bij een van de vele horecagelegenheden die er in Eindhoven te vinden zijn. Koop nu je tickets en boek een hotel in Eindhoven.

Dompel je onder in kerstsferen

Het is herfst, dat betekent dat kerst ook niet zo heel ver weg meer is. Kun jij niet wachten om je huis weer vol lichtjes te hangen, de kerstboom te versieren en een kerstmarkt te bezoeken? Kom helemaal in de winter- en kerstsferen tijdens een bezoek aan een winterfair of kerstmarkt. Van 9 t/m 25 november is er de Margriet Winter Fair 2021 in Den Bosch, 23 t/m 28 november kun je de Country and Christmas Fair in Utrecht bezoeken en in Valkenburg, Maastricht, Haarlem en Dordrecht zijn er in de maanden november en december kerstmarkten te bezoeken. Ook onze oosterburen organiseren de mooiste kerstmarkten in de meest sprookjesachtige settingen! Lees ons blog over kerstmarkten in Duitsland.

  • Naam
  • Email