Tips | 8x leuke uitjes voor tijdens de meivakantie 2019

meivakantie 2019 - vakantieblog-voordeeluitjes.nl

Op zoek naar ideeën voor de meivakantie? Wij gaan er net als jij het liefst tussenuit! Of je nu een leuk eendaags uitje wilt of nog even een paar dagen op vakantie: we hebben de leukste uitjes voor tijdens de meivakantie op een rijtje gezet. Met goede tips van onze uitjes-koning Oskar. 

#1 – Flower Power @ De Keukenhof

Als er één plek is waar je bloemen volop in bloei kunt zien, dan is dat natuurlijk De Keukenhof. Op 21 maart is dit kleurrijkste park van Nederland weer voor een paar weken open. Een mooie aanleiding voor een weekendje tuininspiratie! En inspirerend is deze editie van de bloemententoonstelling in de Keukenhof zeker, want het thema is dit jaar ‘Flower Power’. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren ’70. Gelijk een nachtje blijven? Met deze Keukenhof-arrangementen zet je het verhaal van de bloemen en bijtjes nog even voort in de hotelkamer 😉

Keukenhof-Youtube-Vakantieblog-Voordeeluitjes.nl

# 2 – Haarlem Bloeit!

Heb je de Keukenhof al van je bucketlist gestreept? Haarlem is een leuk alternatief! Van 1 april t/m 31 mei is Haarlem dé bloemenstad van Nederland. Onder de noemer Haarlem bloeit! zijn er evenementen, tentoonstellingen en activiteiten die met het voorjaarssymbool te maken hebben. Zo laat de stad zien hoe je kunst, cultuur en bloemen feestelijk met elkaar kunt verweven. Natuurlijk zijn ook de vele restaurants, cafés en winkelstraatjes in de historische binnenstad in voorjaarsstemming!

#3 – Familiepret bij Vakantiepark Slagharen

Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Attractie-& Vakantiepark Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows. Leuk voor een dagje uit met het gezin maar nog leuker om te blijven slapen in een echte wigwam!

https://www.instagram.com/p/Bt24w7CBx_d/

#4 – Splashtour Rotterdam

Splashtours biedt een ‘anders-dan-anders’ stadstour door Rotterdam. Een tour met deze unieke ‘amfibiebus’ zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Bekijk de bezienswaardigheden van Rotterdam en splash de Maas in! Bekijk hieronder de video >

IHEUW-Splashtour-Vakantieblog-Voordeeluitjes.nl

#5 – Delfts Blauw schilderen

Bezoek PAAUW, de Delfts blauw fabriek in Delft. Ontvang een gratis rondleiding en leer meer over het productieproces van Delfts blauw aardewerk. Daarnaast is het ook mogelijk om een workshop te volgen en je eigen tegel te schilderen!

#6 – Dagje uit naar Neeltje Jans

Onze Deltawerken zijn beroemd in de hele wereld…. die moet je dan natuurlijk ook een keer in het echt bewonderen. Kom naar familiepark Neeltje Jans en leer alles over de Deltawerken en de Oosterschelde. Ook kun je een bezoek brengen aan het grootste zeeaquarium van Zeeland. Sta in oog met tropische haaien of andere kleurige zeedieren of wat dacht je van zwemmen met zeeleeuwen en haaien? Cool toch!? Bekijk hier wat Oskar er van vond:

YouTube-Deltawerken-Vakantieblog-Voordeeluitjes.nl

#7 – Tweede Kamer

Politiek saai? Welnee! Dat hebben de afgelopen verkiezingen wel weer laten zien. En dat de Tweede Kamer ook leuk kan zijn voor kinderen, bewijst ProDemos. Het huis voor democratie en rechtsstaat opent in de meivakantie haar deuren voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Al knutselend, spelend en luisterend kunnen zij ontdekken hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe de troon van de koning voelt en hoe ze ook zelf politicus kunnen worden. Daarna even uitwaaien en spelen op het strand van Scheveningen en jullie gezinsuitje is compleet!

#8 – Kijken, bouwen & spelen in het LEGiO Museum

Ben je tijdens de meivakantie in of rond Groningen dan is een bezoekje aan dit museum een ware traktatie. Het eerste wat opvalt als je het LEGiO-museum binnenstapt, is de enorme speelstad, opgebouwd uit duizenden legosteentjes: een walhalla voor jong en oud! In diverse vitrinekasten zie je hoe de bouwsteentjes door de jaren heen veranderd zijn. En natuurlijk mag je ook zelf aan de slag. Schuif aan bij één van de vele lego- en duplotafels in het museum en begin met bouwen!

Last minute meivakantie boeken? Bekijk hier onze suggesties!

  • Naam
  • Email