Lekker shoppen in herfst of winter? Dit zijn dé 7 shopsteden van Nederland!

Geschreven op 17 oktober, 2022
Door
  Geplaatst in Nederland, Stedentrips, Winter

Is het alweer tijd voor een dagje shoppen? Misschien is er geen aanleiding, maar loop jij gewoon warm voor een gezellige stedentrip in de herfst of winter! Dan zijn Amsterdam en Rotterdam natuurlijk altijd prima opties. Maar waarom niet eens een andere stad? Ontdek bijvoorbeeld de ‘zalige zeven’! Winkelen is veel meer dan alleen kopen. Het is ook sfeer proeven, flaneren, mensen kijken én met een leuke buit op een gezellig terras neerstrijken! In deze 7 shopsteden kun jij in de herfst of winter zalig winkelen! Met een funshoppinggids van de VVV in je hand, kun je in onderstaande steden lekker shoppen in Nederland!

We helpen je hier alvast op weg. Ga jij shoppen in Haarlem of Roermond, óf kies jij voor de leuke winkels in Utrecht of Maastricht? Ga uitgebreid shoppen in Nederland en ontdek hier de 7 leukste shopsteden!

1. Maastricht

Maastricht is magisch in de winter. Kom dus nu kennismaken met de zuidelijke Maasstad! Het historische hart heeft een prachtige winkelkern te bieden met gezellige kronkelige steegjes en het mooie winkelcentrum Entre Deux. Op zoek naar iets waarmee je een opvallende entree kunt maken, met een feestje in het vooruitzicht? Breng dan een bezoek aan stadsdeel Wyck op de oostelijke Maasoever. Rondslenteren door deze oude wijk vol opgeknapte, historische panden is al een belevenis op zich. Vintage, antiek, modern, basic, kunstzinnig en origineel: dát kenmerkt zo ongeveer het winkelaanbod van Wyck. Eventjes uitblazen van het shoppen in Maastricht? Ga dan de Maas over, want een glühwein op het mooi versierde Vrijthof hoort er rondom kerst nu eenmaal bij! 

2. Den Bosch

Dol op goede sfeer en volop keus? Den Bosch is niet voor niets al vaak verkozen tot meest gastvrije Nederlandse stad. Deze Brabantse topper heeft gezellige pleinen met dito kroegjes en eetgelegenheden, als ook prima shopmogelijkheden. Alles wat de winkelliefhebber graag ziet, is in Den Bosch aanwezig. De populairste winkelstraat van Den Bosch is de Hinthamerstraat, maar ook aan de Kolperstraat en de Verwersstraat zijn goede shopadresjes te vinden. Neus jij graag in unieke boetiekjes rond, dan moet je in de Fonteinstraat, de Vughterstraat of de Ridderstraat zijn. Den Bosch’ oudste wijk de Uilenburg is dé hotspot voor diegene die van zuidelijke flair, lieflijke winkeltjes en gezellige terrassen houdt. Wil je tijdens het winkelen in Den Bosch niet teveel tijd kwijt zijn aan eten? Ga voor die bijna onvermijdelijke Bossche bol; die vult goed!

3. Utrecht

Centraal gelegen en bomvol gezelligheid: dát is Utrecht! Qua sfeer doet de domstad zeker niet onder voor Amsterdam. Ook Utrecht kan namelijk pronken met een mooi historisch stadshart én sfeerbepalende grachten. Zo is het heerlijk slenteren langs Utrechts bekendste gracht: de Oude Gracht. Rondom dit water vind je tal van leuke winkels in Utrecht: een unieke mix van grote bekende zaken en kleine boetiekjes. Maar je kunt er ook goed terecht voor een koffie of borrel pal aan de gracht! Dol op exotische winkeltjes? Op loopafstand van het centraal station vind je de wijk Lombok, met lekkernijen en spullen uit alle windstreken. Voor als je net iets anders zoekt. En mocht het een druilerige dag zijn? Dan heb je in Utrecht altijd nog een megagrote uitwijkmogelijkheid: Hoog-Catharijne! Shoppen in Utrecht… is altijd prijs!

4. Arnhem

Arnhem is dé kunst- en modestad aan de Rijn. Het centrum van Arnhem telt megaveel leuke winkels verdeeld over 5 grote shopstraten: Vijzelstraat, Roggestraat, Jansstraat, Ketelstraat en Bakkerstraat. Hier tref je vooral de grote merken en winkelketens aan. In de Rijnstad zijn het de vele onvermoede (zij-)steegjes, die shoppen in Arnhem zo bijzonder maken. Door de aanwezigheid van een vooraanstaande kunstacademie en talloze mode-opleidingen, is Arnhem behoorlijk kunstzinnig én fashionstad bij uitstek. Dit uit zich in vele trendy zaakjes en ateliers, die net even andere items hebben hangen dan boetieks elders in het land. Scoor dus die speciale jurk, die gegarandeerd niemand anders draagt tijdens de aankomende feestdagen! Blijf je eten in Arnhem? Begeef je dan naar de Rijnkade en probeer de verrassende Foodhall eens uit.     

5. Groningen

‘Grunn’, zoals ze in het noorden zeggen, is een levendige studentenstad met een zeer overzichtelijk en compact centrum. De reguliere winkels en ketens zijn in de Herestraat en rond de Grote Markt te vinden. Benieuwd naar een leuke straat uit de top 3 van leukste winkelstraten van Nederland? Sla dan de Folkingestraat niet over! Ga jij voor de designshops met de trendy items, of loop jij liever richting de straten met geurende specerijen? Ga jij net voor kerst shoppen in Groningen en heb je wel zin in warme sferen, dan kun je aan de Brugstraat terecht. Daar wordt van 17 tot en met 19 december de gezellige WinterWelVaart Kerstmarkt gehouden. Je kunt er bovendien (na een eenmalige corona-check) sfeer proeven op de prachtig verlichte historische schepen die voor anker liggen in de A. Geniet aan boord van kunst, lezingen en livemuziek!           

6. Haarlem

Nog zo’n stad met een van de leukste winkelstraten van Nederland hoort in het rijtje thuis, namelijk Haarlem met De Kleine Houtstraat! Haarlem zelf is in het verleden vaak verkozen tot beste en meest gevarieerde winkelstad van het jaar. Maak juist nu kennis met deze sfeervolle Noord-Hollandse parel! Niet te missen als je iets bijzonders zoekt? Polka Dot in de Kleine Houtstraat is een leuke winkel in Haarlem, die al 20 jaar een begrip is in de stad. De eigenaresses halen vanuit heel Europa de mooiste exclusieve kleding, kunst, hoeden, hippe sieraden en curiosa naar hun unieke zaak! Ook de andere ‘Gouden Straatjes’, zoals de Koningstraat en de Warmoesstraat, huisvesten hippe modewinkels, delicatessenzaakjes en exclusieve ateliers. Extra leuk? Elke zondag zijn de leukste winkels in Haarlem gewoon open!

7. Roermond  

Al eens aan Roermond gedacht? Vooral de binnenstad van deze authentieke stad in Midden-Limburg is een en al charme! Als je – tussen het shoppen door – steeds een terrasje wilt pakken, dan zit je hier goed! De Oude Markt, de Roerkade en het Munsterplein beloven uren terrasplezier. De bekendste winkelstraten in Roermond-centrum zijn de Steenweg, de Heilige Geeststraat en de Varkensmarkt. In de iets minder bekende Neerstraat kom je boetieks tegen, die qua aanbod net wat aparter zijn; je vindt er van hip tot feestelijk, en van shirts met grappige quotes tot toffe accessoires. Ook de grootste designer outlet van Nederland staat in Roermond! Shop till you drop? Ja, dat kan hier, want je profiteert er van kortingen tot wel 70%! Wil jij goedkoop uit zijn, in de toch al zo dure periode? Kies Roermond als je voordelig wilt shoppen in Nederland!  

  • Naam
  • Email