Top 5 bestemmingen aan de kust

De zomer is begonnen en de temperatuur loopt op. Daarom hier een lijstje met bestemmingen aan de kust, waar het vooral in de zomermaanden heerlijk toeven is! Je wilt niet al te ver weg? Geen punt; zowel bij onze zuiderburen als bij de locaties aan de Nederlandse kust vind je de meest zonnige en kleurrijke hotspots!

Zeeland

Als we het over de zee hebben, moet Zeeland natuurlijk  hoog in het lijstje staan. Overal  in Zeeland is zee, zelfs in de naam. Zeeland is bovendien de provincie met de meeste zonuren van Nederland. De schiereilanden van Zeeland zijn omgeven door water, maar toch kun je hier prachtige fietstochten maken. Zo is er het Rondje Pontje, waarbij je met speciale fietspontjes stukken water oversteekt. Verder kun je in deze kustprovincie genieten van zeespecialiteiten, zoals de echte Zeeuwse mosselen, oesters en voor degenen die van zoet houden zijn er de Zeeuwse bolussen. Last but not least: Zeeuws-Vlaanderen bestaat dit jaar 200 jaar en daarom is er van alles te doen. Nog een goede reden om naar Zeeland te komen!

Blijf je een nachtje slapen? 

Wadden

Op de Wadden heerst nog het echte eilandgevoel  en er leven bijzondere watervogels op het wad. Niet voor niets staat een deel van de Wadden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Geniet op de Waddeneilanden van het eeuwenoude ritme van eb en vloed en ervaar totale ontspanning. Elk eiland heeft z’n eigen charme en de zee is nooit ver. Kom naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog en geniet van de schapen, de vuurtoren, de zeehonden, de oneindige horizon en het eilandritme.

Belgische kust

De Belgische kust grenst aan de Noordzee en heeft een 500 meter breed zandstrand. Het is een van de belangrijkste toeristische regio’s van het land en telt diverse bekende badplaatsen, zoals  Blankenberge en Oostende. Langs de gehele kustlijn loopt een speciale kusttram, waarmee alle plaatsen langs de Belgische kust bezocht kunnen worden.

Kijk voor charmante hotels  in de bekende Vlaamse badplaatsen bij Hotels aan de Belgische kust.

(Noord- en Zuid-) Hollandse kust

Wij gaan naar Zandvoort al aan de zee en nemen koffie en broodjes mee… Wie kent dit liedje niet?

Zandvoort, Noordwijk, Wassenaar, Bergen en Egmond aan Zee, allemaal bekende Hollandse badplaatsen, waar iedereen wel eens geweest is, toch? Ben je er nog nooit geweest, dan is het hoog tijd om alsnog te gaan. In Holland zijn prachtige duingebieden, zo zijn de Schoorlse duinen de hoogste en breedste van Nederland. Het Noord-Hollands Duinreservaat en de Amsterdamse Waterleidingduinen bij Zandvoort zijn prachtige natuurgebieden, waar mooie fietsroutes en wandeltochten te maken zijn. De Zuid-Hollandse kust heeft als troef de bollenstreek, die achter de duinen beginnen en interessante steden, als Den Haag, Leiden, Delft en Rotterdam. Katwijk en Noordwiljk hebben bovendien de Quality Coast Awards gekregen voor duurzaam toerisme en veiligheid.

Kust van het Hoge Noorden

Minder bekend dan de Noordzeekust en de Wadden, maar ook aan de Nederlandse kust liggen Groningse en Friese kustplaatsjes, zoals Pieterburen, met de bekende zeehondencrèche en in Friesland zijn diverse hotels te vinden aan het water. Een beetje smokkelen is dit wel, want deze Friese sport- en beachhotels liggen niet aan zee maar aan het IJsselmeer. Maar …., dit was vroeger natuurlijk wel de Zuiderzee, en daarmee verdienen ze wel een plekje in deze lijst.

Kijk hier voor de volledige lijst met mooie kustarrangementen en geniet van de zomer.

  • Naam
  • Email