Voelen dat je lééft? Deze romantische uitjes geven je nieuwe energie!

Geschreven op 5 februari, 2024
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Tips & uitjes, Voorjaar

Snak jij ook zo naar nieuwe reisavonturen? Je bent niet de enige! Als het voorjaar zich voorzichtig aandient, en een enkele vogel alweer vrolijk fluit, dan krijgen we massaal de kriebels. We boeken zomervakanties, maken voorjaarsplannen en willen elkaar verrassen. Natuurlijk kun je Valentijnsdag aangrijpen voor een romantisch uitje, maar misschien trakteer jij je partner liever op een leuke stedentrip in de lente. En wat dacht je van jezelf eens goed in de watten leggen? Ook belangrijk. Romantiek is namelijk…je geliefde verwennen, óf jezelf. Hier lees je hoe!

Een stedentrip met de allerliefste

Parijs, Rome: de romantiek viert er hoogtij. Maar wie graag eens een andere ‘stad der liefde’ ontdekt, vindt hier leuke alternatieven. In eigen land tippen we Maastricht, de zuidelijke stad mét flair, een bourgondisch hart en enorm veel historisch erfgoed. Wie in Duitsland de hartstocht zoekt, is in Heidelberg aan het juiste adres. Prachtig gelegen in het Zwarte Woud, wordt deze barokke stad als een van de meest romantische steden van Duitsland gezien! Ten slotte leent het Oostenrijkse Wenen zich perfect voor een romantisch uitje. Deze ‘dromerige stad’ kan onder meer pronken met elegante koffiehuizen, gezellige wijntavernes, de imposante Stephansdom en de Spaanse Rijschool.       

Passievolle stadswandeling of romantische roadtrip

Zit voor jou de romantiek in kunst en historie? Leg dan eens een uitgestippelde route af, waar de hartstocht van afspat. Wie graag in onze hoofdstad rondstruint, gaat voor het leuke Van Gogh-ommetje in Amsterdam. Liefde en romantiek vormden de rode draad in het werk van Nederlands bekendste kunstschilder; dát ga je merken tijdens de stadswandeling In de voetsporen van Vincent.

Passievol op pad met de auto? Volg dan de voormalige Duitse handelsroute van Würzburg naar Füssen, dwars door Beieren, de Romantische Strasse geheten. Deze telt vele bloemenweiden, kastelen en middeleeuwse erfgoederen. Tijdens de roadtrip passeer je onder meer het charmante stadje Rothenburg ob der Tauber, een middeleeuwse idylle met fotogenieke pleinen, vakwerkhuizen en steegjes. Romantischer wordt het niet!

Wonderlijke wijnwandelingen 

Langs Nederlandse wijngaarden in Zeeland, Limburg, Gelderland en Overijssel valt heerlijk te wandelen. Als er één route uitspringt, dan is het wel de Wijnwandeling Groesbeek, die je kennis laat maken met Wijnhoeve de Colonjes en Wijngaard De Plack. In hét wijndorp van Nederland loop je langs de wijnstokken, mag je een kijkje nemen in de kelders en sluit je natuurlijk af met een slokje. Het startpunt van dit romantische verwenuitje bevindt zich bij het Nederlands Wijnbouwcentrum Groesbeek.

Een dagje weldadige wellness

Na de wintermaanden toe aan een opfrisbeurt? Was het niet een van je goede voornemens, om beter voor jezelf te zorgen? En nee, dat hoeft niet altijd keihard trainen te betekenen. Laat je lijf de klus klaren, in de sauna! Dat is flinke arbeid voor je lichaam, maar niet voor jou. Jij geniet van de warmte en de weldaad, terwijl je lijf zich in het zweet werkt en zich ontdoet van vele afvalstoffen. Ga je met je partner of een goede vriend(in), dan knoop je natuurlijk veel gezelligheid en een heerlijke hotelovernachting aan jullie wellnessavontuur vast!

Een luxe of romantische hotelovernachting

Samen met je liefste even romantisch eropuit in eigen land, als echte celebrity’s? Wie dit een machtig idee vindt, gaat bijvoorbeeld prinsheerlijk overnachten in een kasteel of uitgebreid badderen in de luxe whirlpool op de hotelkamer. Alles wat comfortabeler en luxer is dan thuis, zal immers het liefdesvuurtje doen oplaaien. En als je dan toch op de romantische toer bent, dan wil je dat de liefde ook door de maag gaat. Tegen een hotelovernachting met diner zeggen jullie dan ook vast geen nee!     

Te voet romantisch eropuit 

Wie een romantische wandeling wil maken, zal moeilijk kunnen kiezen. Enkele leuke suggesties? Het langeafstandspad Rothaarsteig – ook wel ‘het pad der zintuigen’ genoemd – in het Sauerland, en enkele kortere routes zoals het Liefdespad in het Achterhoekse Ruurlo, de Geuldalroute in Zuid-Limburg en het Klompenpad in Putten, over landgoed Oldenaller.

Ben je vrijgezel, dan kan wandelen zomaar romantisch uitpakken. Moet je cupido wel een klein handje helpen door je aan te melden op de website DeWandeldate. Hier kun je op zoek gaan naar singles die net als jij graag wandelen en buiten zijn. Het is aan jou of je voor de een-op-eendate of voor de singles-groepswandeling gaat. En mocht er geen klik zijn, dan beleef je in elk geval een nieuw avontuur! 

Als single op zoek naar hotels zonder (of met een lage) eenpersoonstoeslag? Ook dan zit je bij Voordeeluitjes.nl goed!

  • Naam
  • Email