In deze steden vind je de leukste speciaalzaken en boetiekjes!

Geschreven op 19 januari, 2022
Door
  Geplaatst in Nederland, Stedentrips, Tips & uitjes

Superleuk om koopjes te scoren in de H&M, ZARA of Primark, maar hoe geweldig is het om dat ene unieke item te vinden én tegelijkertijd lokale ondernemers te steunen? Speciaalzaken met de leukste hebbedingen, de lekkerste bonbons of een brede collectie spellen en puzzels. Of boetiekjes vol unieke, zelfgemaakte kleding, duurzame merken of opvallende sieraden. In deze vijf steden vind je de leukste speciaalzaken en boetiekjes!

Vind je weg in Amsterdam

In zo’n grote stad als Amsterdam kan het lastig zijn je weg te vinden naar de wat minder bekende winkels. Maar als er een stad is die barst van de speciaalzaken en boetieken, dan is het Amsterdam wel! In De Pijp zitten de leukste boetiekjes verstopt. COTTONCAKE bijvoorbeeld, gevestigd in een hagelwit pandje vol minimalistische kleding, accessoires, sieraden en statement pieces. Je kunt er zelfs een kop koffie drinken! Sla ook de 9 Straatjes niet over als je op zoek bent naar leuke boetiekjes. Loop Anna + Nina binnen voor minimalistische girly sieraden en ga naar M.E.K. voor prachtig keramiekwerk van onder anderen Vera Wang en Jasper Conran. Dol op Scandinavische merken? Velour is je grote vriend.

Ontdek hartje Amsterdam - Fietsroute - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

Boetiekwalhalla Deventer

Deventer geven we met trots de bijnaam ‘boetiekwalhalla’, want het is een stad waar haast meer unieke speciaalzaken dan grote ketens te vinden zijn. Naast héél véél boekwinkels, tref je in de Kleine Overstraat ook een spellenwinkel aan: Koning Willem. Gevestigd in een prachtig pand en van onder tot boven gevuld met bordspellen, legpuzzels, kaartspellen en breinbrekers. Je kunt het zo gek niet bedenken of Deventer heeft het: een borstelwinkel, kaartenwinkel Alternote, wolwinkel Dol op Wol en een saxofoonwinkel. Zin in wat lekkers? Proef de authentieke Deventerse koek in de Deventer Koekwinkel of heb het ouderwets gezellig in De Bonte Klipper, een koffie- en theewinkel met schenkerij.

Bijzonder winkelen in Arnhem

In Arnhem heb je niet de 9 Straatjes, maar de 7straatjes. Net zo leuk! Boetiekjes, speciaalzaken en unieke winkels hebben hier na de oorlog hun intrek genomen en zijn niet meer weggegaan. Van cadeauwinkels tot Italiaanse delicatessezaak Woarst Delicatessen en van vintagewinkels tot Hartley’s: dé winkel voor liefhebbers van Engeland. Een andere unieke speciaalzaak in Arnhem is Pollmann, die al sinds 1890 bestaat. Deze familiezaak heeft de grootste serviezen- en bestekcollectie van Nederland.

Nergens anders dan in Eindhoven

In Eindhoven zijn winkels gevestigd die je écht nergens anders vindt. Hippe plantenwinkel Het Groene Thuis is een paradijs voor plantenliefhebbers. En mocht je bij thuiskomst deze winkel heel erg missen; ze bezorgen door heel Nederland! Bij de roze parel Magda Boutique in de Bergstraat snuffel je tussen prachtige kledingstukken van luxe modemerken. Fans van Scandinavisch interieurdesign mogen STED niet overslaan. Hier vind je items van merken als Normann Copenhagen, Muuto, Ferm Living en HAY. Het is haast onmogelijk met lege handen weer naar buiten te lopen!

Dordtse specialiteiten in Dordrecht

Duik de historische binnenstad van Dordrecht in en wandel speciaalzaak in en boetiek uit. Met zijn verrassende winkelaanbod is Dordrecht een van de leukste shopsteden. In de schitterende eeuwenoude panden zitten lokale winkeltjes verborgen. Ga bijvoorbeeld naar de hippe Vriesestraat waar het duurzame kinderwarenhuis Juffrouw Pollewop gevestigd is. Het is een feestje om tussen het houten speelgoed, de schoolspullen en stenen en mineralen rond te snuffelen. Gert Jan de Kaasboer, Club Champagne en antiek-/curiosawinkel Snubbeken zijn in dezelfde straat gevestigd. Ook in de Voorstraat, de bekendste winkelstraat van Dordrecht, zitten mooie speciaalzaken en boetiekjes verstopt.

  • Naam
  • Email