Ontsnap aan de donkere dagen; huur een huisje in de natuur!

Geschreven op 17 december, 2020
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Natuur, Nederland
Huisje in de natuur - Vakantieblog - Voordeeluitjes.nl

Uit eten, naar de kroeg, lekker winkelen of naar de wellness? Nee, het is nu even niet mogelijk. Je hebt het best moeilijk als je er in deze donkere tijden even tussenuit wilt. Natuurlijk zijn er hotels die goed inspelen op het feit dat afhalen van eten nog mogelijk is. Dit zijn de hotels die diners in take away-vorm aanbieden. Maar wat dacht je van die andere voor de hand liggende mogelijkheid? Juist, het vakantiepark! Ontvlucht deze situatie en boek een huisje in de natuur, uiteraard in eigen land. Want je kunt nog steeds fietsen en lekker rondstruinen door de meest natuurrijke regio’s van Nederland!

De parken van EuroParcs

De keten EuroParcs biedt mooie mogelijkheden voor het huren van een huisje in de natuur. Deze parken liggen prachtig aan de kust of dicht bij bekende Nederlandse natuurgebieden. Zo vind je in Gelderland het rustig gelegen EuroParcs Resort de Achterhoek, waar je voor uitgebreid wandelen in de natuur slechts de deur van je vakantiewoning achter je dicht hoeft te trekken. Dan ben je al midden in de natuurpracht! Wil je bijvoorbeeld liever de Biesbosch verkennen? Neem dan je intrek in een chalet pal naast dit nationaal park, bij EuroParcs Resort De Biesbosch. Stap op de fiets, of huur een bootje bij de receptie en ontdek al varend de waterrijke natuur! Eten afhalen bij het parkrestaurant is in de meeste gevallen mogelijk.

Huisje in de natuur bij Roompot

Ontdek een van die heerlijke Roompot-vakantieparken aan het strand, of juist in de mooie natuur van de Veluwe, Noord-Brabant of Drenthe. Overdag ontdek je hoe mooi je eigen land is en ’s avonds trek je je samen terug in het compleet ingerichte huisje midden in de natuur, waar je bijvoorbeeld je gourmetstel tevoorschijn haalt om gezellig en intiem te tafelen. Ook hier geldt: de meeste parkrestaurants bieden de optie om gerechten af te halen. Geïnteresseerd in een vakantiehuis in Drenthe? In dé fietsprovincie tref je Roompot Vakantiepark Hunzedal aan, omringd door echte Drentse natuurjuweeltjes. Prefereer jij de kust van Zeeland, dan is Roompot Beach Resort in Kamperland – direct gelegen aan een kindvriendelijk strand – iets voor jou. Een vakantiehuis in Zeeland is overigens altijd een goed idee!                 

Welkom op Westerbergen

Ook midden in de Drentse natuur, op één kilometer van het dorpje Echten, ligt het veelzijdige Vakantiepark Westerbergen. Trek je heerlijk terug in een bungalow of chalet en maak er je eigen feestje van, te midden van vele bossen, heidevelden en zandverstuivingen! Rustzoekers en actievelingen die graag neerstrijken in het Drentse verstilde landschap, zullen hier hun hart ophalen. Na een fijne dag in de buitenlucht haal je een lekkere maaltijd af bij het restaurant, of maak je je eigen potje. Gezellig samen snijden, hakken en braden! Binnenzwembad en indoor speeltuin zijn tijdelijk gesloten, maar gelukkig biedt de omliggende natuurpracht genoeg vertier.   

Heerlijk naar Hessenheem

In Overijssel kun je ook urenlang fietsen en wandelen in de natuur. Je hebt er onder andere het Vechtdal, de Sallandse Heuvelrug en het schilderachtige Twente om uit te kiezen. Over Twente gesproken: ontdek dit ‘landgoed van Nederland’ vanaf een prachtig gelegen park in Markelo. Vakantiepark Hessenheem is rijk aan prachtige huisjes in de natuur! Een vakantiehuis in Overijssel laat je hoe dan ook kennismaken met het pure, landelijke leven in het oosten des lands. Bij Bistro de Loep kun je normaal gesproken heerlijk eten. Hoogstwaarschijnlijk biedt deze nu afhaalmogelijkheden. Doorkruis het unieke coulisselandschap en verken Markelo zelf, een van de oudste plaatsjes in de regio. Geniet er van bijzondere doorkijkjes. Bij de receptie zijn de leukste routes te vinden voor fietsen of wandelen in de natuur.

Een topper in Zuid-Holland

Wil jij aan de Zuid-Hollandse kust vakantie vieren, één duinenrij verwijderd van een van de mooiste stranden van Nederland? Bewoon dan tijdelijk een appartement of chalet op het leuke RCN Vakantiepark Toppershoedje in Ouddorp! Ook hier kies je voor een huisje in de natuur, want je verblijft niet alleen dicht bij het rustige strand, maar ook op steenworp afstand van natuurgebied ‘De Kwade Hoek’. Ontdek er de weidse polders, de akkerlanden en fraaie boerderijen tijdens het wandelen door de natuur. Daarna haal je op het park eventueel een lekkere maaltijd of snelle hap af. Wil je zelf iets feestelijks bereiden in je vakantiehuis, dan biedt de 300 meter verderop gelegen supermarkt uitkomst.

Kortom, wil jij een vakantiehuis huren op een leuk park? Aarzel dan niet en kijk of jij binnenkort lekker kunt ontsnappen naar een zalig huisje in de natuur!     

  • Naam
  • Email