5x hotels aan de mooiste meren van Oostenrijk

Geschreven op 23 juni, 2021
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Natuur, Oostenrijk
Oostenrijk-BerghotelPresslauer-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Ruige bergen, indrukwekkende steden, pittoreske dorpjes, glooiende heuvels en kristalheldere bergmeren: Oostenrijk is móói! Een verblijf aan een Oostenrijks meer betekent, naast schitterende uitzichten, een vakantie vol zon, zwemplezier en waterpret. Daarnaast schijnen sommige meren geneeskrachtig water te bezitten vanwege het hoge veen- en zwavelgehalte. Je komt als herboren weer thuis! Hieronder een selectie van de leukste hotels op de mooiste locaties in Oostenrijk. Zoek je het liever iets dichter bij huis? Bekijk dan onze vakantieparken aan de mooiste meren van Duitsland.

1. Berghotel Presslauer

In het Oostenrijkse plaatsje Jenig, in de buurt van Nassfeld, staat het gastvrije Berghotel Presslauer. Het hotel ligt ingebed in de magische natuur van Karinthië, met uitzicht op het Alpenlandschap en een natuurlijke zwemvijver voor de deur. Het is alsof je je in een ansichtkaart bevindt, zo mooi is het hier. Na een wandel- of fietstocht door de Oostenrijkse bergen, is een duik in het meer een welkome afkoeling. In de sauna en de schoonheidssalon kom je echt even helemaal tot rust, om ’s avonds geheel ontspannen aan te schuiven in het restaurant. Bewonder ook zeker de Weissensee en de Pressegger See, op 39 en 12 kilometer van het hotel.

2. Sonnenresort Maltschacher See

Tevens in Karinthië, aan de oevers van de Maltschacher See, staat Sonnenresort Maltschacher See. Strijk neer op een ligstoel op het strandje aan het meer, sla een balletje op de tennisbaan, neem een duik in het binnenzwembad en ontspan in het wellnesscentrum. Ook voor kinderen zijn er genoeg faciliteiten aanwezig, zoals een kidsclub, een speeltuin en een kinderbadje. Karinthië is een regio met veel zonuren, dus dat vakantiegevoel laat niet lang op zich wachten!

3. Hotel Zur Post Dobriach

Bij Hotel Zur Post Dobriach overnacht je in het plaatsje Döbriach, aan de Millstätter See. Of je nu een watersporter, natuurgenieter, alpinist of zonaanbidder bent, bij dit traditionele familiehotel zit je goed. Er is een wellnesscentrum, kinderparadijs, strandje en restaurant aanwezig. Verblijf je in een hotelkamer met balkon, dan geniet je van een schitterend uitzicht over de groene omgeving. De accommodatie staat aan de ingang van het Nockberge Biosphere Park, dus maak je op voor prachtige wandeltochten. De Oostenrijkse gastvrijheid en gezelligheid maken je verblijf hier compleet.

4. Panorama Hotel Turracher Höhe

Wauw! Op een 1800 meter hoge heuvel, in Ebene Reichenau, staat Panorama Hotel Turracher Höhe. Vanuit het hotel kijk je uit over het prachtige bergmeer de Turracher See, dat omringd wordt door sprookjesachtige bossen en de imposante Nockberg. Het is hier een waar paradijs voor wandelaars: volg de 7 kilometer lange 3 Seenweg langs de mooiste plekken van de Turracher Höhe. Je passeert bergen, Oostenrijkse koeien, een moerasachtig gebied en de drie meren: de Schwarzsee, de Grünsee en de Turracher See. Voor dat echte vakantiegevoel hoef je het hotel eigenlijk helemaal niet te verlaten, want er is een royale wellnessruimte, een binnenzwembad met zonneterras en een restaurant met uitzicht op de Nockberge aanwezig. Vanaf je balkon kijk je uit over het kraakheldere meer. Wat wil je nog meer?

Oostenrijk-PanoramaHotelTurracherHöhe-Voordeeluitjes-Vakantieblog

5. Hotel Laurenzhof

De omgeving van Hotel Laurenzhof kenmerkt zich door prachtige natuurgebieden, helderblauwe meren en dromerige Alpenweiden. Genieten geblazen, van zowel de prachtige natuur als de luxe faciliteiten. Het uitgebreide ontbijtbuffet, het wellnesscentrum met verwarmd binnenzwembad, de gezellige loungebar en het zonneterras; hier vind je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie in Oostenrijk. Neem een duik in de adembenemend mooie Millstätter See, die zich op slechts 10 kilometer van het hotel bevindt, of ontdek de omgeving vanuit een kajak.

Oostenrijk-HotelLaurenzhof-Voordeeluitjes-Vakantieblog
  • Naam
  • Email