De leukste vakantieparken aan de mooiste meren in Duitsland!

Geschreven op 15 juni, 2021
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Duitsland, Zomer
meren Duitsland

Nu Duitsland ‘op geel is gezet’ door onze overheid, kunnen we opeens weer verder denken dan tot aan de landsgrens. Wel eens een vakantie aan een van de mooie meren van Duitsland overwogen? Zo niet, dan zou je dat misschien na het lezen van onderstaande tips alsnog doen! Duitsland heeft immers prachtige bergmeertjes, stuwmeren en veelzijdige recreatieplassen op zijn grondgebied, waaraan het heerlijk vertoeven is! Kies jij deze zomer voor een van deze mooiste meren in Duitsland?   

Seeburger See

Midden in Duitsland – vlak bij de Harz – schittert het grootste natuurlijke meer van Nedersaksen. Voor liefhebbers van varen, vissen, zonnen of zwemmen is de Seeburger See dan ook een heerlijke bestemming! Direct aan dit meer ligt Country Camp Seeburger See met onder andere restaurant, terras, speelterrein en minigolfbaan. In de zomervakantie kan je kind zich aansluiten bij de gezellige kinderanimatie. De volledig ingerichte safaritenten – type lodge deluxe – maken, dat je het echte kampeergevoel niet hoeft te ontberen! Alles bij de hand, en toch dicht bij de natuur! Want uiteraard ga je de leuke wandel- en fietspaden in de Harz ook uitproberen! Trouwens, de meeste vakantieparken in Duitsland liggen in de nabijheid van schitterende natuurpareltjes!

Rheinsberger See

Tussen havenstad Rostock en Berlijn ligt de Rheinsberger See, die deel uitmaakt van het mooie natuurpark Stechlin-Ruppiner Land. Op de oevers vind je de stijlvolle bungalows van vakantiepark Roompot Hafendorf Rheinsberg, waar zwemliefhebbers graag hun vakantie doorbrengen. Een klein strandje nabij de aanlegsteiger nodigt uit tot plezier aan of in het water. Liever actief bezig? Met eigen jachthaven en bootverhuur verleidt het park ook watersporters maar al te graag. Je viert jouw vakantie aan de zuidkant van het grote merengebied van Mecklenburg. Niet alleen vele meren tref je er aan, maar ook talrijke kastelen, beschermde natuur, vlonderpaadjes en lieflijke stadjes. Met de fiets of de boot: aan jou de keus hoe je wilt genieten!   

Kronenburger See

Altijd al eens de Duitse Eifelregio willen bezoeken? De Eifel is een uniek stukje natuur, niet ver van onze grens, waarin je het ‘buitenlandgevoel’ wel echt ervaart. Heuvels, schilderachtige dorpjes, bossen én veel middeleeuws erfgoed kom je tegen als je deze streek gaat verkennen. Direct aan de Kronenburger See kun je op vele manieren je energie kwijt óf de batterij opladen. Zo vermaak je je bijvoorbeeld met surfen, zeilen, vissen, kanoën of zwemmen. Maar een potje beachvolleybal hoort ook tot de mogelijkheden! Zoek je nog een gezellig vakantieadres nabij dit meer? Denk dan aan een comfortabele villa of bungalow (eventueel met sauna) van Roompot Eifelpark Kronenburger See. Ontdek het pittoreske dorp Kronenburg én verbaas je over het Eifel-natuurpark in de buurt tijdens een tochtje op de fiets of mountainbike!    

Let op: de bungalows, gelegen op een steile helling, zijn alleen via een trap te bereiken!

Oostkust en Süseler See  

Met de Süseler See op nog geen vijf kilometer en de stranden van de Oostzee direct bij de hand, is het Roompot HANSA-PARK Resort am Meer in het Noord-Duitse Sierksdorf een paradijs voor iedereen die een vakantie aan het water zoekt. Je hebt hier dagelijks de keuze tussen zee en meer. Én een prachtig duinlandschap om al fietsend te verkennen! Bovendien kun je bij slecht weer nog uitwijken naar het overdekte Panorama Schwimmbad in Sierksdorf! Kids worden vooral over de streep getrokken door de nabijheid van amusementspark HANSA-PARK, waarmee het vakantiepark een directe verbinding heeft. De eigentijdse bungalows in Scandinavische stijl bieden mooie uitzichten op de kustlijn.       

Uiteraard zijn er meer leuke vakantieparken in Duitsland te boeken. Liggen ze niet aan een meer, een rivier of aan de kust, dan bevinden ze zich wel aan de rand van een prachtig natuurgebied.  

  • Naam
  • Email