Hotel boeken in Nederland? 5 punten waar je op moet letten!

Geschreven op 2 mei, 2019
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

hotel-boeken-nederland-header-Voordeeluitjes-Vakantieblog

In Nederland trekken we graag eropuit voor een nachtje weg of zelfs voor een langere vakantie. De laatste jaren groeit het aantal accommodaties fors, waardoor we een ruime keuze hebben aan schitterende hotels of aan andere luxe overnachtingen. Dat moet ook wel, want ieder persoon heeft andere criteria waaraan een accommodatie moet voldoen. De één kijkt voornamelijk naar de prijs, terwijl de ander meer waarde hecht aan de ligging. Waar moet je nu op letten bij een hotel boeken in Nederland? We geven je hierbij graag 6 goeie tips mee!

1. Staar je niet blind op prijzen

De factor die bij het al dan niet boeken van een hotel in veel gevallen de doorslag geeft, is de prijs. Nederlanders staan er veelal om bekend, zo weinig mogelijk te willen betalen en eerst verschillende opties te willen vergelijken. Met een hotelovernachting is dat niet anders. Vaak doen we eerst onderzoek naar diverse hotels en letten we op de prijzen, voordat we een knoop doorhakken en een hotel boeken. De meeste mensen willen het liefst een goedkoop hotel, omdat ze dan geld overhouden voor andere dingen. Maar misschien heb je wel een goede ervaring met een specifieke hotelketen en kies je liever daarvoor. Kortom:staar je niet blind op prijzen, maar kijk naar het totaalplaatje. Uiteindelijk wil je natuurlijk het beste hotel hebben voor een schappelijke prijs.

2. Kijk verder dan de sterren

Bijna iedereen is het er wel over eens, dat een accommodatie schoon moet zijn en goede kwaliteit moet leveren. Deze kwaliteit wordt veelal gemeten aan de hand van het aantal sterren dat een hotel heeft. Vaak is dit dan ook een belangrijk criterium, op basis waarvan we een hotel wel of niet boeken. De sterren bepalen grotendeels welke uitstraling een hotel heeft. Een viersterrenhotel is vaak luxer en straalt meer klasse uit dan een driesterrenhotel. Echter moeten we verder kijken dan alleen de sterren, want er zijn ook belangrijke factoren die de reputatie van een hotel bepalen. Denk aan de gastvriendelijkheid, het slaapcomfort en de faciliteiten. Beoordelingen van anderen zijn dan meer doorslaggevend, dan de aangegeven sterren.

3. Bepaal de ligging

Uiteraard speelt de locatie van het hotel ook een belangrijke rol bij de keuze. Het is verleidelijk om een accommodatie te kiezen in het centrum van een grote stad, maar is dat altijd erg handig? In sommige steden kan het erg druk zijn of moet je zelfs betalen om te parkeren. Daarom is een hotel in een drukke winkelstraat niet altijd de meest verstandige optie en kun je misschien beter aan de rand van de stad zitten.

Maar misschien wil je de stad juist ontvluchten en deze inruilen voor het strand of de natuur. Ook dan wil je een hotel op de meeste ideale locatie hebben. Want wie wil er nu geen uitzicht over zee of de geur van de frisse natuur ervaren bij het opstaan? Kijk dan of je bijvoorbeeld een hotel aan zee of in de bossen kunt vinden, dat voldoet aan jouw wensen en waar je een heerlijke tijd kunt hebben.

4. Kies je favoriete kamer

Wanneer je een hotel gaat boeken, heb je vaak de keuze uit verschillende soorten kamers. Meestal krijg je een standaardkamer aangeboden, maar in sommige gevallen wil je misschien wel een luxere suite of een hotelkamer met jacuzzi hebben. Stel dat je een jubileum met je partner wilt vieren of je hebt gewoon een drukke periode achter de rug? In zulke gevallen wil je dan iets meer ontspannen en kun je jezelf extra in de watten leggen.

5. Let op de faciliteiten

Vaak wordt een hotel gekozen op basis van activiteiten in de nabije omgeving. Maar wat als het weer niet meewerkt en je daardoor noodgedwongen andere dingen moet doen? Dan zou het fijn zijn, als het hotel ook over bepaalde faciliteiten beschikt waarmee je de dag kunt doorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een sauna, zwembad of fitnessruimte. Op die manier ben je in ieder geval even lekker bezig en hoef je niet alleen maar op je hotelkamer te zijn.

6. Hotelkamer boeken met creditcard

Een makkelijker manier om je hotelkamer te boeken, is door gebruik te maken van een creditcard. Hiermee ben je bijvoorbeeld beschermd tegen fraude omdat je creditcardaanbieder je aankoper 24/7 monitort. Ook is het handig, aangezien veel hotels nog een reservering willen maken op de creditcard, als een borg. Ga je een hotel boeken zonder creditcard, dan beperk je dus je opties. Een creditcard aanvragen kan gelukkig makkelijk online. Het hoeft ook niet veel te kosten om een creditcard te hebben. Voor een paar tientjes heb je er al een. Deze kan je krijgen bij speciale partijen of bij bijvoorbeeld je eigen bank.

  • Naam
  • Email

3 REACTIES

  1. Smeekes schreef:

    Nuttige info,,

  2. Annie schreef:

    Als alleenstaande is het ook wel belangrijk om te kijken naar de hoogte van de 1 pers.toeslag. Veel hotels berekenen gewoon het dubbele van het arrangement. Dat is ronduit schandalig.