Zomer 2024 – In the mood for glamping? Doe nu inspiratie op voor je vakantie!

Geschreven op 27 mei, 2024
Door
  Geplaatst in Kamperen, Natuur, Zomer

Kamperen in de natuur, met de luxe van thuis. Dichter bij het ultieme vrijheidsgevoel kom je niet! Wie in de zomervakantie een leuke plek zoekt om met het hele gezin te ‘glamperen’ voor 5 tot 8 dagen, heeft keus genoeg! Waarom deze luxe vorm van kamperen zo populair is? Je hoeft geen kampeerspullen mee te zeulen en geen tent op te zetten, terwijl de mooie plek al voor je gevonden is. Bovendien biedt het park zelf veel vertier en handige voorzieningen. Zelfs douchen in de tent is geen zeldzaamheid meer! Dat glamping erg hip en geliefd is, blijkt wel uit het enorme aanbod van hippe kant-en-klare tenten op campings in Nederland en Europa, met of zonder privésanitair. Ben jij in the mood for glamping? Laat je hier inspireren!

Glamping-historie

Wie zich Out of Africa herinnert, kent vast nog de comfortabele canvas tent uit deze film. Rijke natuuronderzoekers reisden begin vorige eeuw af naar streken als Zuid-Afrika, waar zij vaak maandenlang verbleven. In zo’n luxe tent hoefden zij het comfort van thuis niet te missen. Dit idee is later door de toeristische branche omarmd. Want wat is er nu fijner dan het gemak van thuis ervaren, terwijl je in alle vrijheid vakantie viert? Hoewel je in Europa geen olifant of giraffe langs je safaritent ziet lopen, is het wandje dat je scheidt van de natuur uiterst dun, én stevig tegelijk!

Het comfort van glamping

De luxe safaritenten zijn er in diverse soorten en maten, maar allemaal zijn ze van stevig tentmateriaal gemaakt en staan ze op prachtige plekken. Ze zijn uitgerust met een volledig ingericht en soms verrijdbaar keukentje, een eetgedeelte en enkele slaapkamers. Er zijn zelfs parken, die de bedden alvast voor je opmaken. Ook zie je bij aankomst meteen de plek waar je (hopelijk) al je vakantiedagen gaat beginnen: de veranda of het terras onder de luifel! De meest luxe typen op de camping hebben privésanitair, dus ‘met de wc-rol onder de arm naar de toiletten’ is dan verleden tijd.

Het ultieme vrijheidsgevoel

Zie je jezelf al zitten op de veranda van je luxe safari- of glampingtent? Glaasje wijn in de hand, kaas op een plankje en uitgelaten kinderen naar wie je geen omkijken hebt. Die vermaken zich namelijk op het park sowieso. Is het niet met vakantievriendjes, dan is het wel in de speeltuin, op de trampoline of bij de kinderanimatie. Bovendien is een zwemmeer met strand of een prachtig buitenzwembad in de meeste gevallen binnen handbereik!

Glampingvakanties van Country Camp en Villatent

Country Camp

Country Camp richt zich op het plaatsen van luxe safaritenten op bestaande vakantieparken, die vaak al een goede reputatie hebben of in ieder geval zeer in trek zijn vanwege de fraaie ligging, de uitstapmogelijkheden en de overweldigende natuur rondom. Alleen de meest bijzondere locaties komen in aanmerking! Wat dacht je van luxe kamperen in de Duitse Eifel, in Groningen, aan de Catalaanse kust of in de Franse Dordogne? 

Villatent

De vakantieparken van Villatent bieden iets meer keus in eigen land. Ze bieden hippe en volledig ingerichte tenten, die net als de County Camp-accommodaties vlak bij mooie natuurgebieden liggen. Al heten ze hier veelal ‘villatent’ in plaats van safari- of glampingtent. Bewonder vanaf je luxe glamping in Nederland de natuur van de Utrechtse Heuvelrug, de prachtige stranden van Ameland, de bossen van de Achterhoek of de heidevelden van Drenthe. Liever een vakantie over de grens? Denk dan aan de droomplekken in Frankrijk, zoals de wijnregio’s of de Franse Alpen. Zelfs aan het Gardameer en op Sardinië boek je een canvas villa van Villatent!

Meer glamping-aanbieders

Bij Voordeeluitjes.nl heb je de keus uit vele mooie campings en glampings in Nederland én in het buitenland, voor een zacht prijsje per accommodatie. Hierboven noemden we al Villatent en Country Camp als echte glampingketens. Maar ook Roompot biedt mooie 2- tot 6-persoonssafaritenten aan, die op de pagina naar voren komen als je in de zoekfilters ‘safaritent’ aanvinkt.     

Benieuwd naar nog meer mooie plekken voor je zomervakantie 2024? Bij Voordeeluitjes.nl vind je zeker je favoriete bestemming voor een minivakantie dichtbij! Wie verzekerd wil zijn van zwemplezier, moet het onder een dak zoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vakantieparken met subtropisch zwemparadijs?

  • Naam
  • Email