Fietsroutes met overnachting: leer de provincie beter kennen

Geschreven op 12 november, 2020
Door
  Geplaatst in Fietsen, Natuur, Nederland
Fietsroute-Fietsvakantie-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Nederland heeft twaalf prachtige provincies, die alle hun eigen hoogtepunten kennen. De vele bezienswaardigheden, de afwisselende natuur en de korte afstanden, maken Nederland tot een populaire vakantiebestemming. Daarnaast is ons land natuurlijk een echt fietsland. Combineer een leuke fietsroute met een overnachting voor een heerlijke fietsvakantie in eigen land. Neem je eigen fiets mee of huur een fiets bij het hotel en leer de provincie al trappend kennen. Wij hebben drie mooie provincies mét fietsroute en overnachting voor je uitgelicht. Wordt het Gelderland, Noord-Brabant of Overijssel?

Groen Gelderland: kunst, natuur en historie

Gelderland is groen! Hier barst het van de mooie natuurgebieden, waaronder Nationaal Park De Hoge Veluwe. Kunst- en natuurliefhebbers vermaken zich wel in dit natuurpark, dwalend door het Kröller-Müller Museum, door bossen, langs heidevelden en stuifzand. Binnen de provincie Gelderland vind je genoeg afwisseling, want voor een heuvelachtig en bosrijk landschap hebben we Nationaal Park Veluwezoom. Maar Gelderland is meer dan de Veluwe. In de Achterhoek kun je genieten van een afwisselend natuur- en cultuurlandschap met historische landgoederen en boerderijen, eeuwenoude bomen, kronkelende beekjes en bijzondere hoogveengebieden.

Fietsroute-Veluwe-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Tijdens een fietsvakantie leer je Gelderland pas écht goed kennen! Combineer een fietsroute met een overnachting, bij het gemoedelijke en gastvrije Hotel De Hoeve van Nunspeet bijvoorbeeld. Hier slaap je midden in de Veluwse bossen en nabij de gezellige steden Harderwijk en Elburg. Het hotel is hét startpunt voor de leuke fietsroute ‘Bier en paling proeven dicht bij de Hoeve van Nunspeet’. Tijdens deze fietstocht trap je van Nunspeet naar Ermelo en Harderwijk, kunnen bierliefhebbers onderweg een biertje drinken bij bierbrouwerij de Uddelaer en passeer je het Palingmuseum. Kom na een actieve fietstocht heerlijk tot rust in de sauna, het zwembad of het gezellige restaurant van het hotel. Kies je voor het fiets-arrangement, dan zijn een dag gratis fietshuur en gratis wandel- en fietsroutes inbegrepen bij je overnachting.

Afwisselende landschappen en bruisende steden in Noord-Brabant

Is overnachten in Noord-Brabant een aanrader? Jazeker! Deze provincie heeft natuurgebieden als de Biesbosch, de Groote Peel en de Loonse en Drunense Duinen, leuke steden en dorpen en, als kers op de taart, het sprookjesachtige attractiepark de Efteling. De Loonse en Drunense Duinen is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. In dezelfde provincie ligt Nationaal Park De Biesbosch, waar zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen de overhand hebben. Noord-Brabant heeft alle ingrediënten voor een verrassende vakantie dicht bij huis.

Fietsroute-Biesbosch-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Ontdek de prachtige omgeving al fietsend, terwijl je logeert bij het 4-sterren Van der Valk Hotel ‘s-Hertogenbosch-Vught. Het hotel heeft een heerlijk restaurant, een tennisbaan, fitnesscentrum, een sauna en een stoombad in huis. Je logeerplaats staat tevens op slechts vier kilometer van de sfeervolle stad Den Bosch. Hier is het heerlijk thuiskomen na een dagje shoppen of een mooie fietstocht door de omgeving. Vanuit het hotel starten diverse leuke fietsroutes door Noord-Brabant, zoals ‘Proef en voel geschiedenis’. Ga terug in de tijd met deze route die onder meer langs dijken en polders, de Loonse en Drunense Duinen en het Vlijmens Ven voert.

Eindeloos genieten in Overijssel

Waterrijke gebieden, uitgestrekte bosgebieden, weidse uiterwaarden en maar liefst vier Hanzesteden… je vindt het allemaal in Overijssel. Fiets door de mooie omgeving van Salland en het Vechtdal, bewonder de unieke winkeltjes in Hanzestad Deventer aan de IJssel en verken het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden; het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Stap ook zeker in een fluisterboot of kano om, tussen muren van riet, steeds verder het groen in te peddelen.

Fietsroute-Heuvelrug-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Kom met eigen ogen bewonderen hoe mooi Overijssel is en combineer een fietsroute met een overnachting in deze veelzijdige provincie. Bij Hotel het Wapen van Delden verblijf je aan de rand van het oude Twentse stadje Delden, vlak bij schitterende landgoederen, boerderijen en een afwisselend landschap van akkers, weilanden, bossen, eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Je kunt je voorstellen dat er van hieruit vele mooie fietsroutes door Overijssel beginnen. Met de fietsroute ‘Havezaten en kastelen rond Diepenheim‘ leer je het gevarieerde Twentse landschap echt goed kennen, al fietsend langs verrassende plekken en historische bezienswaardigheden.

  • Naam
  • Email