Wat is jouw favoriete manier van reizen? Met auto, vliegtuig, trein of fiets?

Geschreven op 12 juni, 2018
Door
  Geplaatst in Autovakantie, Fietsen
reizen - voordeeluitjesblog

Misschien pak jij het liefst de auto om naar je favoriete bestemming af te reizen: heerlijk vertrouwd in je eigen cocon, alle vrijheid om zelf je pauzes onderweg te bepalen en op de vakantiebestemming lekker flexibel! Velen zweren bij een autovakantie; zo gaan de meeste mensen met eigen vervoer naar Duitsland. Maar wat als je geen auto hebt? Ga je dan op de fiets? Neem je liever het vliegtuig of pak je de trein? En waarom zou je afzien van of juist kiezen voor rollend of vliegend vervoer?

Fly away – neem dit mee!

We willen reizen per vliegtuig niet per se promoten, nu milieu- en andere maatschappelijke vraagstukken wereldwijd prangende issues zijn. Maar als je toch besluit om te vliegen, dan is het wellicht handig om van tevoren enkele belangrijke (neven)zaken goed door te nemen.   

Hoe ver is het naar en van de luchthaven (zowel in Nederland als in het land van bestemming)?

Moet er nog ander vervoer geregeld worden? Moet je gehaald of gebracht worden? Dit zijn belangrijke vragen, vooral wanneer je reist op tijden dat het openbaar vervoer niet rijdt.

Waar moet je rekening mee houden, op de route naar het vliegveld?

Misschien zijn er op de dag van vertrek wegopbrekingen in de buurt van de luchthaven, of staan er files op het traject dat je af moet leggen? Houd rekening met omleidingen en reken altijd wat extra tijd voor dergelijk oponthoud.  

Waar laat je je auto als je kiest voor lang parkeren nabij het Nederlandse vliegveld?

Diverse partijen bieden mogelijkheden voor lang parkeren aan. Wil jij prijzen vergelijken en zo voordelig mogelijk uit zijn? Kijk dan bijvoorbeeld wat de mogelijkheden zijn voor lang parkeren Schiphol.

Per spoor – relaxed hoor!

Met de trein reizen is vaak een ontspannen manier van reizen, mits je van tevoren precies hebt uitgezocht hoe laat je op het perron moet zijn en waar of wanneer je moet overstappen. Je hebt niet te maken met (lang) inchecken, boarden of je uren vervelen in saaie wachtruimtes. Heb je in de lucht last van stress, op de rails komt spanning bij de reiziger nauwelijks voor. Je hoeft niet op te letten, kunt zalig uit het raam staren of je verdiepen in je favoriete vakantielectuur. Chillen dus!

Veel van de vakantiebestemmingen bij Voordeeluitjes.nl zijn ook met de trein goed bereikbaar. Wil je een leuk overzichtje van de hotels dicht bij het spoor? Bekijk dan de leuke bestemmingen nabij het NS-station.

Op de fiets – kost je (bijna) niets!    

Steeds vaker pakken mensen de fiets, niet alleen om deze in te laden voor fietsplezier op de reisbestemming. Ook om er te komen! Vind jij het ook fijn om, zo licht mogelijk bepakt, je reisdoel al toerend te bereiken? Je bent niet alleen gezond bezig, maar ook voordelig en milieubewust! Voordeeluitjes.nl heeft speciaal voor de fietsliefhebber enkele mooie fietsvakanties in de aanbieding.

  • Naam
  • Email