Eropuit terwijl het regent? Zes leuke uitjes bij slecht weer!

Geschreven op 7 augustus, 2023
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

De zomervakantie is voor iedere regio in Nederland in volle gang. Al lijkt het de afgelopen weken meer op herfst, want qua regen is het echt schering en inslag. Toch is thuisblijven nergens voor nodig met dit hondenweer. Hoewel het betere zomerweer er vanaf half augustus weer aan zit te komen, hebben we een aantal leuke tips voor indoor uitjes voor je op een rijtje gezet voor een fijne (overdekte) dag uit. Voor het geval de regen toch weer toeslaat.

Een ontspannen dagje wellness

Wil je het slechte weer echt ontvluchten? Dan is een wellnesscentrum de ideale plek om te vertoeven. Even lekker relaxen, en natuurlijk opwarmen, in de infrarood sauna’s en de stoomruimtes. Ga bijvoorbeeld voor een lekkere ontspannen dag naar wellnesscentrum Thermae 2000 in Valkenburg. Hier kun je heerlijk genieten in een bubbelbad, maar ook even op adem komen in een wijnbad, waarbij je je onderdompelt in de wijnpulp van de Monarch druif en druivenpitolie, met uitzicht over het prachtige Limburgse heuvelland. Hierbij mag een smakelijk lokaal wijntje natuurlijk niet ontbreken.

Bezichtig een mooi kasteel

Je omringen met eeuwenoude pracht en praal in een droge, warme omgeving? Ook dát is een topidee op een regenachtige dag! Er zijn in Nederland genoeg kastelen die toegankelijk zijn voor het publiek. Leer tijdens een bezoek aan Kasteel Loevestein alles over de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist of vergaap je aan het grootste, en misschien wel mooiste kasteel van Nederland: Kasteel de Haar. Liever een ander fraai kasteel bezoeken? Wat dacht je van Kasteel Huis Bergh, het Muiderslot, Kasteel Ammersoyen of Kasteel Ruurlo.

Overdekt shoppen in Westfield Mall of the Netherlands

Als je een shopliefhebber bent, heb je er vast geen problemen mee als er (flink wat) regen wordt voorspeld. Ons land heeft voldoende overdekte winkelcentra te bieden, zoals Westfield Mall of the Netherlands. De keuze is hier reuze, want er zijn liefst 280 plekken om te shoppen, te eten, te drinken, te chillen en je eindeloos te vermaken. Sla eerst je slag in de allermooiste flagshipstores, waarna je doorgaat voor een lekker hapje eten in de foodmarket. Als je er vervolgens nog een leuke avond uit van wilt maken, kun je naar de bioscoop, de spa of het selfiemuseum.

Heerlijk ravotten bij Plopsa Indoor Coevorden

Voor kinderen, vooral in de leeftijd van 2 tot en met 10 jaar, is een dagje uit bij Plopsa Indoor Coevorden een onvergetelijke belevenis Er zijn hier diverse attracties te vinden, waaraan je kroost ontzettend veel plezier beleeft. Sterker nog: het zal je nog moeite kosten om de kinderen weer mee te krijgen! Wat dacht je van attracties als de Dansende Fonteinen, de mysterieuze Anubis-attractie, de Bumbaspeeltuin of de Scheve Schuit van Piet Piraat? Jonge waaghalzen gaan voor een ritje in de spannende Wickiebaan. Je scheert hier rakelings langs de ruige rotsen en verkent met duizelingwekkende snelheid de donkere grot.

Sla een hole-in-one bij het minigolfen

Bij slecht weer hoeft je minigolfuitje natuurlijk niet in het water te vallen, want er zijn in Nederland meer dan genoeg plekken waar je een indoor minigolfbaan kunt vinden. Zo heeft GlowGolf meerdere locaties in Nederland en hier kun je in een adembenemend glow-in-the-dark-decor een balletje slaan. Je vindt GlowGolf onder meer in Leeuwarden, Assen, Enschede, Amsterdam, Scheveningen, Eindhoven, Maastricht en Middelburg.

Ontdek de fraaie onderwaterwereld

Een dierentuin bezoeken terwijl het met bakken uit de lucht komt? Nee, dat is niet zo’n goed idee. Wat dacht je ervan om anemonen te aaien, kwallen te kijken en onder happende haaien door te wandelen? Dat kan allemaal bij SEA LIFE Scheveningen. Het goede nieuws: terwijl de wondere onderwaterwereld aan je voorbijtrekt, blijf je zelf kurkdroog. Bij Sea Life zijn liefst 45 aquaria, die rijkelijk gevuld zijn met roggen, zeesterren, clownsvissen, zeepaardjes en piranha’s. Ook de kleinste ottersoort ter wereld, de Aziatische kleinklauwotter, kom je hier tegen.

Maak van een leuke (overdekte) dag weg een weekendje weg en boek een hotel nabij de hierboven genoemde getipte indoor attracties en beleef een heerlijk uitje. Wil je er liever wat langer opuit? Boek dan een verblijf op een van de vakantieparken die Voordeeluitjes.nl aanbiedt. Komt het echte zomerweer terug? Lees dan ons blog met de leukste zomeruitjes.

  • Naam
  • Email