Eropuit in de zomer? Check hier dé tips voor een leuk zomeruitje!

De zomer is officieel begonnen en de zomervakantie staat voor de deur. Bovendien laat de zon zich vooralsnog goed zien. Het ideale moment dus om er even lekker opuit te gaan voor een zomers uitje en hierbij te genieten van het stralende weer. Zoek je nog inspiratie voor je zomeruitje? In dit blog hebben we een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet!

Kom dichter bij de natuur in een dierentuin

Dit jaar is de twintigste editie van de ARTIS-Zoomeravonden in dierentuin ARTIS in Amsterdam. Na het feestelijke openingsweekend op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023 is het ARTIS-park tot en met 2 september iedere zaterdag tot zonsondergang geopend. Geniet van livemuziek, een picknick in het gras of loop samen met je kinderen de kinderroute. Tijdens de Zoomeravonden is er van alles te doen om weer in verbinding te komen met de natuur. Bij AquaZoo in Leeuwarden struin je in de zomervakantie een uurtje langer door de dierentuin. Bovendien kun je er op kraamvisite gaan, want er zijn op 15 juni 2023 vier schattige Amoertijgerwelpjes geboren. Dat wil je niet missen toch?

Lekker lang genieten in een attractiepark

Attractieparken pakken vaak groots uit in de zomer. Meestal hebben ze langere openingstijden en soms bieden ze ook extra’s aan, zoals meer shows. Een attractiepark is dus een ideaal uitje voor in de zomer of de zomervakantie. Zo is de Efteling in juli en augustus extra lang geopend (zowel doordeweeks als in het weekend veelal tot 22.00 uur). Daarnaast kun je in de Wereld vol Wonderen de zomer vieren op maar liefst vijf pleinen. De Speelweide wordt omgetoverd tot het allereerste Zomerstrand van de Efteling, waardoor je het ultieme strandgevoel ervaart, en er is een gezellig dorpsfeest op het Max & Moritz Plein.

Bij Toverland in Sevenum belooft het ook een zinderende zomer te worden met extra lange openingstijden (tot 21.00 uur) tijdens de zomervakantie en dagelijks sfeervol entertainment en spraakmakende shows. Zoals Toverland het zelf zegt: the summer is magic. Al is dat nog niet alles. Vanaf 1 juli 2023 zijn er bij dit park vier nieuwe attracties te ontdekken: Pixarus, Dragonwatch, Garden Tour en Jumping Juna. Een ander leuk attractiepark is De Waarbeek in Hengelo. In de zomervakantie mag je een half uur langer ‘attracties hoppen’ en dagelijks genieten van een adembenemende show.

Verwen je smaakpapillen op een culinair festival

Dol op lekker eten en probeer je graag wat nieuws uit? Ga dan naar een culinair festival! Streel je smaakpapillen met de lekkerste hapjes, terwijl je nipt van verfrissende drankjes. Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli 2023 kun je terecht in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo voor Foodfestival Stoer Voer. Een week later (donderdag 6 tot en met 9 juli 2023) is het tijdens ArnhemProeft! uitstekend toeven op de centrale Markt in het centrum van Arnhem. Naast eten en drinken is er op beide festivals ook voldoende vermaak met livemuziek en theater aanwezig.

Een andere aanrader: Preuvenemint in Maastricht (donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus 2023). Lekker eten, goed drinken en veel gezelligheid zijn de ingrediënten van het grootste openluchtrestaurant ter wereld op het Vrijthof. Tientallen cafés en restaurants zetten hun beste beentje voor om je diverse hapjes voor te schotelen. Wist je trouwens dat het woord Preuvenemint komt van de Maastrichtse woorden ‘preuve’ (proeven) en ‘evenemint’ (evenement)?

Van alle markten thuis op een zomerfeest

De Vierdaagsefeesten in Nijmegen zijn, van de zomerfeesten die Nederland rijk is, misschien wel het meest bekend van allemaal. Hier is het maar liefst zeven dagen (15 juli tot en met 21 juli 2023) genieten van een bomvol programma. Heel Nijmegen laat zien wat het in huis heeft tijdens deze dagen. Je hebt keuze uit ruim 1000 optredens, verdeeld over maar liefst 40 verschillende podia. Er is voor ieder wat wils, of je nu van rock, pop, klassiek, techno of jazz houdt.

Liever een kleinschaliger zomerfeest? Dan is de Boeskool is Lös in Oldenzaal (dinsdag 22 tot en met zondag 27 augustus 2023) echt iets voor jou. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is er voor jong en oud van alles te beleven. Zo zijn er onder meer extra koopavonden in de binnenstad, een braderie met 250 stands, culinaire hoogstandjes, veel gezellige terrasjes en natuurlijk veel muziek, show en dans.

Een zomeruitje biedt de ideale manier om te profiteren van het stralende zomerweer en om dichtbij te genieten. Maak van een leuke dag een weekendje weg en boek een hotel nabij de hierboven getipte zomerevenementen en beleef een zorgeloos uitje.

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. Conny schreef:

    Leuke ideeën