Niet mokken, maar bokken: deze bockbierfestivals mag je niet missen!

Geschreven op 28 september, 2022
Door

Herfst: de tijd van vallende bladeren, kastanjes en beukennootjes die je om de oren vliegen en een kleurenpalet waar je het spontaan warm van krijgt. Maar ook de tijd van neerploffen op de bank met een herfstbok in de hand! Of op een festival, want in oktober en november vindt in verschillende steden in Nederland het bockbierfestival plaats. Wanneer moet je waar zijn? Wij weten het!

Deventer Bokbierfestival – 8 oktober

De middeleeuwse Lebuïnuskerk in Deventer is 8 oktober het decor van het bokbierfestival. En wat voor een, deze gotische hallenkerk is hét icoon van de stad en staat op een supercentrale plek aan het Grote Kerkhof. Vanaf 15.00 uur presenteren verschillende brouwers hun bockbieren. Proef verrassende bieren, volg een workshop bierproeven en wandel in 10 minuten naar het station of slaap in een hotel in historisch Deventer.

Nationale Bokbierdag Zutphen – 8 en 9 oktober

Zutphen pakt tijdens de 25e editie groter uit dan ooit. Zaterdag is het al feest met buitenbars en optredens, maar zondag gaat het dak er pas echt af! Koetsen, bierwagens en historische voertuigen trekken door de straten van het centrum, er zijn optredens en er is een bokbiermarkt met kersvers bockbier. Maar er is ook wijn, frisdrank en heel veel eten te krijgen. Tot 19.00 uur kun je tappen en losgaan op foute nummers uit de jaren 80 en 90. Wandel daarna zo naar je hotel in het centrum van de Hanzestad!

Bockbierfestival Utrecht – 14, 15 en 16 oktober

Op het Janskerkhof in Utrecht – een kwartier lopen of acht minuten fietsen van het station – vindt dit jaar de 23e editie van het Bockbierfestival plaats. Proef ruim 25 verschillende bockbieren, terwijl je luistert naar livemuziek van Utrechtse bands, losgaat op verschillende dj’s, meedoet aan de topbockverkiezing en barbecuegerechten van de smoker eet. Wil je nog niet naar huis? Overnacht in een hotel in Utrecht.

Beiaards Bockbierfestival Enschede – 14, 15 en 16 oktober

Poar neem’n! Als er een streek is waar ze weten wat drinken is, dan is het Twente wel. De hoofdstad van Twente is dan ook de perfecte locatie voor een bockbierfestival! Het Beiaards Bockbierfestival vindt plaats bij café De Beiaard op de Oude Markt, zes minuten lopen van het station. Met meer dan 50 bockbieren, livecooking en livemuziek is het een van de grootste bockbierfestivals van het land. Pak de trein of maak het lekker laat en slaap in een hotel in Enschede.

Vriendenbock Alkmaar – 4, 5 en 6 november

Bier drinken voor het goede doel? In Alkmaar kan het! Voor ieder biertje dat je bestelt gaat er namelijk een bijdrage naar de pot van de Vriendenstichting. Een stichting die zich inzet voor restauraties aan de Grote Sint Laurenskerk. Samen met Proeflokaal De Boom (een wereldberoemd biercafé in Alkmaar mét biermuseum) organiseren zij dit herfstige bierfestival. Ga los op livemuziek en proef van de vele verschillende bockbiertjes en lekkere hapjes. Wil je zonder schuldgevoel drinken? Dan moet je dus in Alkmaar zijn!

  • Naam
  • Email