De mooiste fietsvakanties voor de sportieve vakantieganger

Geschreven op 12 mei, 2022
Door
  Geplaatst in Fietsen, Nederland, Tips & uitjes, Varen, Zomer

Je kunt natuurlijk altijd de fiets pakken om de omgeving vanuit je hotel te verkennen, bijvoorbeeld door een fiets-arrangement te boeken. Maar wist je dat we ook fietsvakanties aanbieden? Voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere vakantie! Je fietst van hotel naar hotel, telkens door een ander decor. Ook heel fijn: je bagage wordt je achterna gebracht. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van de omgeving en de verschillende hotels! Spreekt de combi van fietsen en varen jou meer aan? Dan zijn de fiets- en boottours wellicht iets voor jou. In dit blog lees je alles over de mooiste fietsvakanties voor de sportieve vakantieganger!

De leukste fietsvakanties

Je overnacht niet graag op slechts één locatie, vindt het leuk om verschillende plekken te ontdekken en fietst graag? Onze fietsvakanties zijn perfect voor jou! Van Friesland tot de Achterhoek en van Twente tot Noord-Holland: ons aanbod is ontzettend breed. Elke dag krijg je een volledig omschreven fietsroute mee.

Twente, Salland en de Achterhoek

Spreken het Twentse coulisselandschap, heuvel- en bosrijke gebieden en oude ambachten jou aan? Met de Fietsvakantie Twente – Salland – Achterhoek kom je in vier of vijf dagen langs al dit moois. De fietsvakantie start in de Achterhoek, in de omgeving van Laren. Afwisselende natuur, een mooi coulisselandschap, sprookjesachtige kastelen en Hanzestad Zutphen vormen het decor van jouw vakantie. Tussendoor overnacht je in verschillende bed and breakfasts.

Hunebed Highway

Kies je voor de vijfdaagse Fietsvakantie Hunebed Highway, dan ontdek je hoe mooi de provincie Drenthe is. Drenthe wordt niet voor niets dé fietsprovincie van Nederland genoemd! Zie boerderijen, historische steden, kastelen, monumentendorp Orvelte, de schaapskudde van Ballo en uiteraard hunebedden aan je voorbijgaan, op weg naar je volgende bestemming.

Hotelaanbieding Hotel Lubbelinkhof - Voordeeluitjes Vakantieblog

IJssel, Hanzesteden en de Achterhoek

Vanuit twee of meer verschillende bed and breakfasts ontdek je de schoonheid van deze oostelijke regio’s. Historische Hanzesteden Deventer en Zutphen, het kleinste stadje Bronkhorst, de kastelen van Vorden en de uiterwaarden van de IJssel zijn slechts enkele bezienswaardigheden die je gaat bezoeken tijdens de Fietsvakantie IJssel – Hanzesteden – Achterhoek. Afhankelijk van het aantal dagen dat je fietst, overnacht je op twee, drie of vier verschillende locaties in de regio.

Bijzondere fiets- en boottours

Fietsen en varen op een leuke manier combineren? Met onze fiets- en boottours vaar je mee en overnacht je op een comfortabel passagiersschip. De ene keer vaar je en de andere keer fiets je van locatie naar locatie. Overnachten doe je altijd op het schip, in een knusse hut met airco, verwarming en een eigen badkamer. Je kunt je eigen fiets meenemen of er een huren. Je fietst zelfstandig en in eigen tempo, maar er is altijd een reisleider aanwezig voor vragen.

Noord-Holland en Friesland

Zandvlaktes, de Friese meren, de kwelders op Texel en pittoreske dorpen en steden: verschillende landschappen trekken tijdens 8 dagen Fiets- en boottour Noord-Holland en Friesland aan je voorbij. Je passeert ze niet alleen, maar hebt ook de mogelijkheid af te stappen en in het verleden van de verschillende bezienswaardigheden, dorpen en steden te duiken. Deze fiets- en boottour begint en eindigt in Amsterdam.

Brugge en Amsterdam

Nederland en België in één vakantie ontdekken? Met de 8 dagen Fiets- en boottour Brugge – Amsterdam ontdek je de mooiste landschappen en steden van beide landen. Op je gemak verken je de plaatsen en plekken die je onderweg tegenkomt. Zie het prachtige werelderfgoed van Brugge, het historische centrum van Gent en de beroemde windmolens van Kinderdijk. Een vakantie vol hoogtepunten!

IJsselmeer

Dit keer geen fiets- en boottour, maar een fiets- en zeiltour langs de IJsselmeerkust: 8 dagen Fiets- en zeiltour IJsselmeer. Liefhebbers mogen de ervaren bemanning een handje helpen bij het navigeren en hijsen van de zeilen, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker ontspannen van het uitzicht te genieten. Je fietst en vaart langs vissersdorpen, een kaas- en klompenmakerij, Enkhuizen, het voormalige eiland Schokland, ‘het Venetië van Nederland’ en nog veel meer hoogtepunten.

  • Naam
  • Email