Daten in coronatijd: 5x de beste ideeën voor een romantisch dagje buiten de deur

‘En heb je nou al een leuk iemand aan de haak geslagen?’ ‘Straks kun je bij de nonnen!’ ‘Je biologische klok tikt gewoon door he…’ Iedereen kent ze wel. De zogenaamd goedbedoelde vragen en opmerkingen die familieleden afvuren op de single (klein)kinderen, alsof het een soort sport is. De nationale kampioenschappen van deze sport vinden traditiegetrouw plaats tijdens de feestdagen. Het zal je dus ook niet verbazen dat januari dé datemaand bij uitstek is. Alle singles van Nederland gaan namelijk direct hard aan de slag om aankomende december niet nóg eens zo’n vragenvuur te hoeven ontwijken. Dat is nu alleen wel makkelijker gezegd dan gedaan. Je komt niemand spontaan tegen in de stad of in de kroeg. En als je dan iemand aan de haak hebt geslagen, wat dan? Daten in coronatijd is niet altijd even makkelijk. Gelukkig hebben wij 5 toffe dates voor je op een rijtje gezet. En die zijn trouwens ook geschikt voor iedereen die al jaren gelukkig is samen. Zo creëer je, ook buitenshuis, echt even tijd voor elkaar. 

Succes! En vergeet niet te genieten!

Een Rondje Mario

Tuurlijk kan een wandeling door de stad maken altijd, maar wat als je je date naar een hoger niveau wilt tillen? Dan ga je voor een Rondje Mario! Dit unieke concept is mogelijk in Amsterdam, Groningen, Utrecht, Nijmegen en Leiden en staat garant voor een heerlijke dag die puur en alleen om elkaar draait. Wanneer je een Rondje Mario bestelt, krijg je een tasje met een routekaart, enveloppen vol truth or dare-vragen en – optioneel – 4 lokale speciaalbiertjes. Geen mobieltjes, geen ongemakkelijke gesprekken, alleen maar plezier! Deze romantische wandeling leidt je door heel de stad. Met een kaart die is voorzien van verschillende fun facts over de locaties die je tegenkomt. Door de truth or dare-vragen leer je elkaar op hilarische wijze beter kennen. Je kunt de optie bestellen voor dates, maar ook voor koppels. Met een Rondje Mario word je smoorverliefd op de stad én op elkaar!

Een bourgondische wandeling

Samen een hapje eten, een drankje doen in je favoriete kroeg: het zijn de go-to dates uit de tijd dat een wereldwijde pandemie nog in een sciencefiction-script thuishoorde. Gelukkig is deze optie niet helemaal verloren. In meerdere steden in het land worden namelijk leuke wandelingen georganiseerd die je langs verschillende restaurants en bars leiden. Bij iedere horecatent krijg je een klein hapje te eten en iets lekkers te drinken en kun je even een korte pauze houden. Het is een topmanier om geheel op eigen tempo de stad en elkaar te leren kennen. En je steunt hier ook nog eens de horeca mee!

Er zijn verschillende organisaties die deze wandelingen organiseren: 

Op pad met de e-chopper

Zie je al dat wandelen niet zo zitten? Heb je liever een actieve date in coronatijd? Huur dan samen een e-chopper! Bepaal van tevoren een route langs al je favoriete plekjes of kijk spontaan waar de chopper je brengt. Met een e-chopper ga je hoe dan ook voor een avontuurlijke date. Doordat de choppers elektrisch zijn, maken ze weinig geluid en kun je dus ook tijdens het touren prima met elkaar kletsen. Daarnaast kun je veel sneller, veel meer kilometers afleggen dan wanneer je gaat wandelen. Zo kun je een mooi stukje natuur makkelijk combineren met een koffietje to go in de stad. 

Roadtrip!

Deze optie is heel erg tof, maar misschien niet geschikt voor een eerste date met iemand die je hebt leren kennen op het internet. Wanneer je elkaar al iets langer kent en elkaar vertrouwt, is dit wel een hele leuke optie. Deze date in coronatijd is namelijk misschien wel het avontuurlijkst van allemaal. Stap in de auto en ontdek de mooiste plekjes van Nederland. Dat kun je doen door je eigen route samen te stellen, maar je kunt er ook voor kiezen om een toffe autospeurtocht te doen! Deze speurtochten hebben verschillende startpunten in alle provincies en brengen je langs vele, onontdekte plekjes van Nederland. Zoals al aangegeven is vertrouwen bij deze date belangrijk. Er moet namelijk echt samengewerkt worden. Je wilt natuurlijk niet in een ouderwetse kaart-lees-ruzie belanden op je romantische date…

Laat maar waaien

Volgens The Washington Post is het dé nieuwe lifestyle-trend: uitwaaien. Dit oer-Hollandse fenomeen klinkt ons dan misschien onschuldig in de oren, maar niets is minder waar. Uitwaaien is een wondermiddel voor de fysieke en mentale gesteldheid. Als het aan The Washington Post ligt tenminste. En zeg nou zelf, er is toch ook niks lekkerder dan een strandwandeling maken met de zeewind door je haren en het geluid van de klotsende golven in je oren? Samen uitwaaien is dan ook een prima, verfrissend idee wanneer je wilt daten in coronatijd. Neem een kan koffie of een fles wijn mee, plof neer in de duinen en geniet samen van het prachtige uitzicht. En van elkaar natuurlijk!

Als die eerste date nou geslaagd was of wanneer je al jaren gelukkig bent samen en dat graag met elkaar wilt vieren: ga dan voor een romantische overnachting in een hotel. Waar je, weliswaar op de kamer, ook nog het gevoel van een avondje uit eten kunt beleven. Romantischer wordt het niet!

  • Naam
  • Email