TIPS | 10x bijzondere restaurants in Nederland voor op je bucketlist

 

Imagine: je hebt net geshopt in de Randstad met je beste vriendin en het lijkt jullie gezellig om de dag met z’n tweetjes af te sluiten in een leuk eettentje. Maar zeg nou zelf: die dertien-in-een-dozijn-restaurants ben je inmiddels wel beu toch? Dat begrijpen we bij Voordeeluitjes.nl maar al te goed! Daarom zetten wij deze week 10 bijzondere restaurants in Nederland voor je op een rijtje, zodat je eindelijk weer eens een onvergetelijke eetervaring tegemoet kunt zien!

#1 – The Avocado Show, Amsterdam

Ze zijn dé hype van het moment: avocado’s! En dat realiseerden Ron Simpson en Julien Zaal zich maar al te goed toen zij The Avocado Show oprichtten in onze hoofdstad. De groengelige groenten vormen hét hoofdingrediënt van de verschillende gerechten die hier op de menukaart prijken. Dus wat gaat het worden: een hamburger op een groenkleurig broodje of toch frietjes met een ‘avocado bite’? Deze toko prijkt hoe dan ook op de lijst van bijzondere restaurants in Amsterdam!

#2 – Mama Kelly, Amsterdam

Instagram gaat ons leven meer en meer beheersen en daar spelen sommige restaurants handig op in. Kom je een hapje eten bij ‘Mama Kelly’ in Amsterdam, dan weet je één ding heel zeker: je gaat in ieder geval naar huis met een fijn kiekje voor je Instastory. De neonletters aan het uiteinde van de bar maken je gelijk bewust van de plaats van bestemming en door de suikerspinroze banken waan je je even in een ‘Barbieworld’.

#3 – REM Eiland, Amsterdam

Op een prachtige locatie aan het IJ in Amsterdam staat het REM Eiland, dat voorheen gold als uitzendstation van TV Noordzee. De camera’s en masten hebben nu plaatsgemaakt voor wijnglazen en menukaarten, waarop je gerechten als ‘rump steaks’ en ‘tournedos’ aantreft. Tuur over het water terwijl je smult met degenen die je liefhebt!

#4 – Restaurant de Kas, Amsterdam

Lees je ‘Amsterdam’ en het woord ‘kas’ in één nieuwsbericht, dan denk je al gauw aan plantjes die je in de nauwe steegjes van de hoofdstad ruikt. Maar in Restaurant de Kas wordt heel wat anders gecreëerd, namelijk een gemoedelijke sfeer in een gebouw dat in een ver verleden gold als kruidentuin. Als we de eigenaren moeten geloven, ligt hetgeen dat vanmorgen geoogst is ’s avonds op je bord. Worth a try, right?

#5 – The Streetfood Club, Utrecht

Goed, genoeg over Amsterdam. Over naar bijzondere restaurants in Utrecht! Die andere stad met een prachtige grachtengordel biedt namelijk ook meer dan genoeg keus als het aankomt op restaurants die een lust zijn voor het oog én de mond. The Streetfood Club heeft een luxere uitstraling dan je misschien zou verwachten! In het restaurant is veel zorg besteed aan het interieur. Verwacht hier felrode kroonluchters, een knus binnenpleintje waar het nodige licht binnenvalt en een stijlvolle bar waar jouw favoriete rum hoe dan ook geschonken zal worden!

#6 – Le Jardin, Utrecht

Spreek je je talen, dan weet je dat ‘Le Jardin’ Frans is voor ‘de tuin’. Het bijzondere aan dit restaurant is dat de gewassen die gebruikt worden voor jouw gerechten, geteeld worden in het restaurant zelf. En dat allemaal vlak naast je tafeltje!

#7 – Ketelhuis, Utrecht

Horecaondernemers hebben vaak het gebruik om een oude loods of fabriekshal om te toveren tot een hippe foodhall. Zo niet in het Ketelhuis, waar het industriële karakter juist plaats heeft gemaakt voor een luxueuze uitstraling. Dit restaurant is minder geschikt voor bourgondiërs die van ‘snel tafelen’ houden, want hier wordt je een vier-, vijf-, zes- of zevengerechtenmenu voorgeschoteld! Tast toe!

#8 – Rottertram, Rotterdam

Laat je je diner graag op rolletjes verlopen? Dan is de Rottertram hét restaurant van de havenstad waar je zijn moet, want hier dineer je letterlijk op wieltjes. Stap aan boord bij deze omgebouwde tram, die u meeneemt langs verschillende hotspots van Rotterdam. En dat terwijl je nipt aan een goed glas wijn. Onze videoboys probeerden dit culinaire avondje alvast in ‘Is Het Een Uitje Waard’!

#9 – GaleriAAA by Mangiare, Rotterdam

Heb je graag wat te kijken, maar is het voor jou niet zo noodzakelijk om rondgereden te worden tijdens je diner? GaleriAAA by Mangiare maakt het mogelijk om kunst te keuren terwijl je met jouw gezelschap aan het tafelen bent! Dus ben je een kunstliefhebber pur sang en tevens genieter van heerlijk Italiaans eten? Here’s your spot!

#10 – Foodhallen, Rotterdam

Lijken bovenstaande restaurants je iets te luxe en geniet je liever van eten in een wat ‘rauwere ambiance’? Stap dan binnen bij de Foodhallen Rotterdam, niet te verwarren met de Markthal of Fenix Food Factory. In de Foodhallen Rotterdam krijgen jonge ondernemers de kans om zich in de kijker te spelen op de harde markt van de horeca. Probeer Aziatische gerechtjes uit bij Vietyam, ga voor een ‘touch of Japan’ bij Kyatcha of ‘save the animals’ in de Backyard. Bijzondere restaurants in Nederland zijn er in alle soorten en maten!

 

  • Naam
  • Email