9x de mooiste nationale parken in Duitsland

Geschreven op 17 september, 2019
  Geplaatst in Bestemmingen, Duitsland, Fietsen

header-nationale-parken-duitsland-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

Wadden, bossen, bergen en meren: 35 procent van het Duitse landoppervlak bestaat uit beschermde natuur. In de zestien nationale parken die Duitsland rijk is, kan dit natuurlijke erfgoed volledig haar gang gaan. Een lijstje van de meest bijzondere parken waar wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers zich geheid thuis zullen voelen!

#1 – Nationaal Park Harz

Op slechts 4 uur rijden van Utrecht vinden we een van de populairste wandel- en skigebieden van Duitsland: de Harz. Vol met mythen over heksen kun je spannende wandelingen afleggen door legendarische bossen. Bereik de 1.132 meter hoge top al wandelend, of neem de stoomlocomotief naar het hoogstgelegen station in Brocken. De kans bestaat dat u onderweg een edelhert, zwarte specht of wilde kat tegenkomt. Must see in dit gebied: stuwmeer de Rappbodetalsperre.

Nationaal-Park-Harz-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

#2 – Natuurpark Uckermärkische Seen

Natuurpark Uckermärkische Seen is een van de mooiste nationale parken van Duitsland. Het wordt gekenmerkt door diepe bossen, grote meren en uitgestrekte veengebieden. Met zijn 200 heldere meren kunnen met name zwemmers en kanovaarders zich naar hartelust uitleven.

#3 – Nationaal Park Berchtesgaden

Een van de oudste beschermde gebieden van de Alpen is National Park Berchtesgaden. Het staat bekend om zijn heldere meren, diepgroene bossen en hoge bergtoppen. Voor actieve hikers is dit de ideale vakantiebestemming. Er liggen namelijk zo’n 260 kilometer aan wandelroutes en bergpaden. Het wandelpad ‘Köningsseer Ache’ rondom de Königssee word gezien als een van de mooiste wandelroutes in Duitsland.

#4 – UNESCO-biosfeerreservaat Rhön

In het hart van Duitsland ligt een prachtig middelgebergte: de Rhön. De omgeving vult zich met wild en beeldschone routes langs fruitbomen en weilanden. Kajakkers begeven zich graag op de wateren van de Rhön. Wat zeker de moeite waard is, zijn de routes over de Hochrhöner en de wandelroutes langs de Groene Band en de Milseburg. Naast ideale sportbestemming, is dit gebied ook belangrijk geweest tijdens de Koude Oorlog. Bezoek de gedenkplaats ‘Point Alpha’ om nog wat van deze geschiedenis te proeven.

#5 – Nationaal park Kellerwald-Edersee

Dit nationale park bevindt zich in het noorden van Hessen en behoort tot een van de populairste vakantiegebieden in Duitsland. De Edersee, het blauwgroene heldere meer dat in het midden van het nationale park ligt, is zeer geliefd onder zwemmers, zeilers en surfers. Het meer wordt omringd door meer dan 50 bergen.

edersee-nationale-parken-duitsland-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

#6 – Nationaal park Jasmund

Nationaal Park Jasmund op het eiland Rügenis het kleinste nationale park van Duitsland, maar heeft een enorme natuurlijke rijkdom. Het is een waar feest voor de zintuigen: strand, bos en mooie verhalen. De krijtkust van het eiland haalt de 117 meter hoogte en bovenop Stubnitzplateau vinden we 700 jaar oude beukenbossen. Vanaf het water zijn de krijtrotsen het mooist, maar ga ook zeker wandelen in het park en op het strand.

#7 – Nationaal park Sächsische Schweiz

De meest veelzijdige, natuurlijke klimwand van Duitsland vind je in Nationaal park Sächsische Schweiz. Dit gebied, grenzend aan Tsjechië, is een prachtig uitgestrekt gebied vol met grillige rotsen, zo’n 21.000 klimroutes en ruim 1100 zandsteentoppen. Leuk om te weteninternationale regisseurs gebruiken dit gebied regelmatig als filmdecor. Een van de indrukwekkendste rotsformaties in het gebied is de Bastei, die wordt gekenmerkt door de Basteibrug.

saksisch-schweiz-nationale-parken-duitsland-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

#8 – Natuurpark Schlei

Natuurpark Schlei ligt is het noordelijke natuurgebied van Sleelswijk-Holstein. Maak tijdens je bezoek aan dit prachtige natuurpark wat tijd vrij om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis en cultuur van Sleelswijk-Holstein, bijvoorbeeld in het Vikingmuseum Haitabu. Naast wandelpaden vind je in natuurpark Schlei ook tal van fietsroutes, zoals de Oostzeekust-fietsroute.

#9 – Natuurpark Hohes Venn – Eifel

Dit natuurpark in het grensgebied van Duitsland en België imponeert zijn bezoekers met schilderachtige burchten, prachtige kastelen en uitgestrekte velden met bloeiende wilde narcissen.

nationale-parken-duitsland-eifel-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

  • Naam
  • Email