6 x leuke digitale uitjes om te doen vanuit huis

In deze coronatijden blijven we natuurlijk allemaal thuis. We moeten ons thuis zien te vermaken en dat is even wennen. Maar ook tijdens je staycation is er genoeg te doen. Eindelijk heb je tijd om die ene serie te bingen, die stapel boeken naast je bed te lezen of een nieuwe skill te oefenen. Snak je toch naar een leuk uitje? Dan hebben wij de leukste digitale uitjes voor je op een rijtje gezet.

#1 – Bezoek virtueel een museum

Dankzij Google Arts & Culture kan je zelfs vanuit je luie zetel in huis expo’s en kunstwerken bewonderen. Dit sympathieke kunstproject laat je online meer dan 1200 musea en andere culturele plekken over de hele wereld bezoeken. Ook ons eigen Van Gogh Museum kun je digitaal bezoeken zonder ook maar een stap op het Museumplein te zetten. Bekijk de grootste Van Gogh-verzameling ter wereld of verdiep je in het werk en leven van de kunstenaar in een van de speciale online exposities. 

#2 – Digitaal naar de dierentuin

Verschillende dierentuinen in Nederland hebben livestreams opgestart, zodat je de hele dag kunt chillen met dieren. We beginnen met de olifanten van DierenPark Amersfoort. Mocht je het jezelf afvragen wat deze kudde grote zoogdieren de hele dag uitvoert; sit back, relax and watch elephants via deze livestream. Geef je liever een virtuele hug aan de reuzepanda’s van Ouwehands Dierenpark? Dan zijn Xing Ya en Wu Wen te bewonderen via de pandacam. En met de webcams van Diergaarde Blijdorp stap je zo vanuit je woonkamer het leeuwenverblijf in of gluur je via de webcams mee in de nestkasten van de Rüppelsgieren. 

de leukste digitale uitjes - vakantieblog - voordeeltjes.nl

#3 – Virtueel wandelen

Krijg jij ook zo ontzettend veel zin om te wandelen door de natuur met dit lekkere weer? Goed nieuws voor wie deze dagen aan huis gekluisterd is: Natuurmonumenten brengt de natuur bij je thuis via Google Street View! Met 360-gradenbeelden kun je 19 bijzondere natuurgebieden verkennen vanaf je computer, smartphone of tablet. Wandel virtueel over het onbewoonde eiland Griend in het hoge noorden, vaar virtueel over het water van De Wieden en bezoek digitaal de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug of beklim online de Sint Pietersberg in Zuid-Limburg gewoon vanuit huis!

#4 – Online concerten

Helaas zit naar een concert of festival gaan er voorlopig ook nog niet in. Gelukkig zijn er heel veel artiesten en dj’s die – veelal vanuit de huiskamer – hun optredens livestreamen op Social Media. Dus volg snel je favoriete artiest of dj op Instagram, Facebook en YouTube en geniet van deze muzikale huiskamersessies. Ook het Concertgebouw in Amsterdam biedt nu iedere woensdagmiddag de Empty Concertgebouw Sessions aan. Deze gratis digitale concerten met bekende musici, zoals pianiste Anna Fedorava en zangeres Edsilia Rombley, zijn niet alleen live te volgen op YouTube, maar achteraf ook terug te kijken via de website.

de leukste digitale uitjes - vakantieblog - voordeeltjes.nl

#5 – Online theater bewonderen

Nu de theaters in verband met de coronamaatregelen gesloten zijn, zoeken veel theatermakers en gezelschappen naar alternatieven voor het publiek. Zo maakt het artistieke gezelschap De Vandalen vanuit huis de online dramaserie ‘Toen wij de tijd hadden’ en presenteert Theater Utrecht iedere vrijdag het Thuis Theater Utrecht. Tijdens dit thuistheater geniet je van voorstellingen uit het archief. Het online cultuurplatform Cultuurpers maakt tijdens de coronacrisis dagelijks een podcast met nieuwtjes en tips over culturele dingen om vanuit je luie stoel te volgen.

#6 – Virtuele bloemenpracht 

Ook de Keukenhof in Lisse blijft dit jaar helaas gesloten door de uitbraak van het COVID-19-virus. Maar onder het motto ‘als jij niet naar de Keukenhof kunt komen, brengen wij de Keukenhof naar jou!’, opent het park virtueel haar deuren. Bewonder de vele tulpen, hyacinten en narcissen digitaal en bekijk de video’s waarin de Keukenhof-tuinmannen alles vertellen over de bloemen en hun favoriete plekjes van dit fleurige park in de Bollenstreek. 

  • Naam
  • Email