Thuisreizen met Voordeeluitjes: 10 tips om toch het vakantiegevoel in huis te halen

Vakantiegevoel in huis halen - Vakantieblog Voordeeluitjes.nl

Door de uitbraak van het coronavirus zit op vakantie gaan of een weekendje weg er voorlopig even niet in. Sterker nog; we moeten zoveel mogelijk binnen blijven. Bij Voordeeluitjes.nl proberen we er het beste van te maken en je het reisgevoel op een andere manier te bezorgen. Met deze tien leuke tips hoef jij de deur niet uit voor dat echte vakantiegevoel. Een verre reis is zo helemaal niet meer nodig, we gaan gewoon op “staycation”!

#1 Maak een reisbucketlist

Heb jij een lijst met bestemmingen die je écht nog wilt bezoeken in je leven? Oftewel; heb jij een bucketlist? Misschien heb je in je hoofd een paar plekken op de wereld die je nog wilt zien, maar leuker is het eigenlijk om ze op te schrijven. Zoek op reisblogs naar inspiratie, vraag vrienden en familie wat zij het allermooiste plekje op aarde vinden en droom weg bij mooie plaatjes op Instagram of Pinterest. Zet ook bestemmingen waar je al bent geweest op je bucketlist en streep ze meteen af. Een mooi moment om vakantieherinneringen op te halen.

#2 Lees inspirerende reisverhalen

Als je dan toch lekker aan het fantaseren bent  over waar je nog naartoe wilt, lees dan ook een paar leuke reisboeken. Als er iemand is die inspirerende reisboeken kan schrijven, dan is het reiskoningin Floortje Dessing. Haar boek 356 dagen onderweg staat vol met persoonlijke tips van Floortje over plekken die je gezien moet hebben. Blijf je liever dichter bij huis, dan is het reisboek Staycation Guide iets voor jou. Dit boek neemt je mee naar de 22 leukste plekjes in Nederland en België. Ben je niet echt een boekenverslinder, maar wil je toch inspiratie opdoen voor je volgende vakantie? Ons Voordeeluitjes Vakantieblog staat boordevol korte artikelen met reistips.

#3 Maak een fotoalbum van je vorige vakanties

Staan jouw vakantiefoto’s nog in mapjes op je telefoon of in de Cloud? Zonde! Je bekijkt ze waarschijnlijk bijna nooit, terwijl het – juist in deze tijd – helpt om terug te kijken op die heerlijke vakantietijd! Gelukkig heb je daar nu mooi de tijd voor en is dit een van de perfecte dingen die je thuis kunt doen. Pak de foto’s van je vorige reis erbij, selecteer de mooiste en maak er een album van. Heb je niet genoeg vakantiefoto’s? Je kunt ook per jaar een fotoboek samenstellen met de hoogtepunten.

#4 Ga picknicken in je eigen tuin (of balkon)

Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent dat we (hopelijk) steeds vaker kunnen genieten van aangename temperaturen en die heerlijke voorjaarszon. En dit soort momenten breng je natuurlijk in je eigen tuin of op je balkon door. Maar hoe zorg je nou voor dat échte vakantiegevoel? Simpel! Leg een kleed neer, verzamel allerlei lekkere dingen en organiseer een picknick in eigen tuin. Ben je alleen? Hang een hangmat op en pak er een goed (reis)boek bij. Een zomers muziekje op de achtergrond en voilà: jouw staycation is compleet!

#5 Haal het buitenland in huis met Netflix

Ja, thuis op de bank netflixen is heerlijk! En vooral reisfanaten kunnen hun hart ophalen aan de vele docu’s en films waarbij de wereld naar je luie stoel wordt gebracht. Je zou er bijna niet meer voor op reis hoeven. Droom weg tijdens de schitterende natuurdocumentaires van de BBC, haal Colombia in huis met de spannende serie Narcos of bekijk de reisfilm Expedition Happiness. Uitgekeken op Netflix? Bezoek dan eens ons YouTube-kanaal, waar Oskar je meeneemt naar de leukste bestemmingen!

#6 Maak zelf zomerse cocktails

Als er één drankje zorgt voor instant happiness is het wel een cocktail. En het fijne is; je hebt ze in vele soorten en maten. Van mojito’s, daiquiri’s en margarita’s, tot caipirinha, pina colada’s en cosmopolitans. En laten we ook zeker de bekende tequila sunrise en sex on the beach niet vergeten. Alleen al deze tropische namen zorgen ervoor, dat de wereld meteen een stukje zonniger is! En een alcoholvrije variant lest de dorst en geeft geen kater!

#7 Haal de wereldkeuken in huis

Hoe je jouw reishonger kunt stillen zonder op vakantie te gaan? In deze gekke tijden heb je waarschijnlijk best wel wat tijd over om uitgebreid te koken. Doe dit een keertje in het thema van jouw favoriete vakantieland. Ga je bijvoorbeeld graag naar Spanje? Zet dan eens tapas of een flinke pan paella op tafel. Kook een keer een Thaise curry, maak zelf sushi of ga op de Mexicaanse tour met enchiladas met guacamole on the side… Eet smakelijk!

#8 Houd een wellnessdagje thuis

Geen luxe wellnessvakantie dit jaar? Ook thuis kun je weer helemaal zen worden… Zet je telefoon en laptop uit, zorg voor een rustgevend achtergrondmuziekje en laat het bad maar vollopen. Verzamel je lekkerste maskertjes, scrubs en oliën en geniet van een welverdiend middagje rust. En zeg nou zelf: stiekem ook wel fijn dat je hiervoor de deur niet uit hoeft toch?

#9 Shop je zomergarderobe online

Hoewel het Nederlandse weer het nog niet toelaat om te dragen, helpt het voor je gemoedstoestand zeker mee om vrolijke en kleurrijke zomerkleding te shoppen. Leuke zomerjurkjes, een nieuwe bikini of zwembroek en een fashionable zonnebril. Je kunt het beter maar vast in huis hebben voor als het zomer wordt!

#10 Tover je huis om tot een vakantiebestemming

Last but not least: tover je huis om tot een vakantiebestemming! Thuiszitten is niet altijd even makkelijk, maar dat betekent niet dat we het thuis niet leuk kunnen maken! Daarom hebben wij de #thuismetvoordeeluitjes challenge bedacht. Verbouw je huis tot jouw favoriete vakantiebestemming, maak er een leuke foto of video van, deel het op social media en daag drie andere mensen uit om dit ook te doen! Tip: gebruik kleding, foto’s, geluiden, muziek, gerechten: noem maar op!

  • Naam
  • Email