Smullen en struinen: 5x de lekkerste culinaire wandelingen in Nederland

Culinaire Wandelingen-Takeaway-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Smullen én struinen langs al het moois van ons land; klinkt goed, toch? Met deze vijf culinaire wandelingen combineer je een wandeltocht door prachtige natuur, pittoreske steden of langs interessante bezienswaardigheden, met heerlijk eten bij verschillende horecagelegenheden. Voor dat échte vakantiegevoel boek je een overnachting in een fijn hotel in de buurt van de wandelroute. Zo ben je er echt even uit! Let erop dat je voor de meeste culinaire wandelroutes van tevoren tickets dient te boeken.

1. Ons eigen stukje buitenland met de Heuvelland Route

Op unieke wijze het schitterende landschap van Zuid-Limburg ontdekken? Dat doe je met de Heuvelland Route! Deze route leg je zowel met de auto als lopend af. Terwijl je heuvels, grotten, wijngaarden en adembenemende panorama’s passeert, is het alsof je je in het buitenland bevindt. Verspreid over de route kom je langs vijf horecalocaties, zoals Biej de Tant in Schinveld, Bij PAULS in Wijlre en Auberge de Rousch in Heerlen. Proef bourgondisch Limburg! Geen zin om na de wandeling meteen naar huis te rijden? Geniet nog wat langer en boek een overnachting bij een van onze voordelige hotels in Zuid-Limburg! Tickets voor de wandelroute haal je hier.

2. Langs de lekkerste winkels van Zwolle met de SmaakRoute

Met de SmaakRoute Zwolle maak je een culinaire stadswandeling langs de mooiste bezienswaardigheden en de lekkerste winkeltjes van Zwolle. Bij elke locatie krijg je uitleg over de lekkernijen, mag je uiteraard proeven én krijg je iets lekkers mee voor in je goodiebag. Enkele deelnemers zijn Librije’s Winkel, waar je lekkernijen proeft die ook in het sterrenrestaurant worden gebruikt, het Zwolse Balletjeshuis en de ambachtelijke Stadsbakker. Smullen maar! Met een goedgevulde goodiebag keer je huiswaarts of, nog beter, terug naar je fijne hotel in Hanzestad Zwolle!

3. Typisch Goudse ambachten

Bij Gouda denk je waarschijnlijk aan de beroemde kaasmarkt, tulpen en stroopwafels, maar deze historische stad is zoveel meer dan dat. De Oude Ambachten Route voert je langs zes typisch Goudse ambachten en onderweg zal tevens je kennis getest worden. Daar krijg je trek van! Gelukkig brengt deze culinaire wandelroute je bij tal van horecagelegenheden om weer nieuwe energie op te doen. De stadswandeling is uitsluitend in het weekend te boeken.

4. Smakelijke wandeling door heerlijk Den Bosch

Den Bosch is een heerlijke stad vol eeuwenoude monumenten en eetgelegenheden. Niet zo gek dus, dat Den Bosch op het lijstje van de lekkerste culinaire stadswandelingen prijkt. Met de Tasty Walk – Den Bosch kun je in het weekend een Bossche take-awayproeverij boeken, die je langs allerlei leuke bezienswaardigheden en smakelijke hotspots leidt. Krijg jij ook meteen zin in een Bossche bol? Koop een coupon, zet deze om in een bestelling en ontvang de namen, adressen en openingstijden van de restaurants waar je de gerechten kunt afhalen. Aan het einde van de dag plof je met een goedgevulde maag neer op je comfortabele hotelbed bij een hotel in Den Bosch.

5. Wijnen en wandelen in Doetinchem

Met de Wijnspijs Wandeling Doetinchem geniet je niet alleen van een fijne wandeling en lekker eten, maar ook van heerlijke wijnen! Op zondagmiddag wandel je langs zes verschillende restaurants, waar zes gerechtjes en zes wijntjes voor je klaarstaan. Als dat geen motivatie is om stappen te zetten! Je komt onder meer langs foodbar LEV en Macamba en Mexicaans restaurant Gringo’s Doetinchem. Geniet van je culinaire wandeling en laat die smaakpapillen maar werken! Bekijk hier al onze voordelige hotelarrangementen in het mooie Doetinchem.

Culinaire Wandelingen-Wijnpicknick-Voordeeluitjes-Vakantieblog
  • Naam
  • Email