Wat valt er te kijken achter de Zeeuwse dijken? 5 tips Zeeland

Geschreven op 19 juni, 2015
Door
Tags: Zeeland

Lees hier de leukste stadjes en bezienswaardigheden in onze Top 5 tips Zeeland!

1. Vlissingen

Bezoek de maritieme stad Vlissingen op het eiland Walcheren. Flaneer hier op de langste zeeboulevard van Nederland, zie er zeeheld Michiel de Ruijter staan, hoor de klanken van het windorgel of strijk neer op een heerlijk strandterras. Leer de maritieme geschiedenis van Vlissingen kennen in het MuZEEum dat gevestigd is in het Lampsinhuis, of zoek het kraaiennest van het Arsenaal op voor een panoramisch uitzicht over de zee. Dit maritieme attractiecentrum staat overigens volledig in het teken van piraten en zeedieren. Verder is Vlissingen vooral een erg levendige stad, met talrijke winkels, restaurants, cafés en meerdere musea.

2. Goes

Maak een trip naar het historische stadje Goes, op het schiereiland Zuid-Beveland. Goes heeft een oude stoomtrein in gebruik, waarmee je een tochtje door de natuur van dit eiland kunt maken. Maar ook in de binnenstad van Goes is veel te zien en te beleven. Loop er bijvoorbeeld door het wandelgebied van het stadspark, bezoek de appelboomgaarden, bewonder de haven van Goes en de gezellige stadskern met zijn historische gebouwen en monumenten, of bezichtig de oude stadsmuren. Goes bruist, vooral in de zomermaanden.

3. Veere

Veere en het Veerse meer zijn vooral het walhalla voor waterratten; vele jachten liggen hier aangemeerd en talrijke watersporten kunnen hier worden beoefend. De pakhuizen en de oude straatjes waar je heerlijk langs en doorheen kunt slenteren, herinneren aan de glorietijd van dit stadje. In Veere vind je veel authentieke winkels, diverse kledingzaken en souvenirshops, de winkels zijn ook op zondag geopend. In Veere kun je bijna dagelijks genieten van evenementen en ander vertier. Te bezichtigen zijn de Schotse huizen, de Campveerse toren en het Stadhuis, te eten zijn er de overheerlijke streekgerechten en zaligheden uit de zee.

4. Deltawerken

De Deltawerken van Zeeland en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, Schouwen-Duiveland ; als antwoord op de enorme watersnoodramp die Zeeland in 1953 teisterde werden zeearmen afgesloten; de kust werd daarmee korter gemaakt en de kans op nog zo’n ramp kleiner. In Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder vloeien natuur, cultuur en techniek samen. Hier wandel je onder andere door het binnenste van de imposante Stormvloedkering, kun je een rondvaart over de Oosterschelde maken en genieten van waterspektakel en een orkaanmachine. In de plaats Ouwerkerk kun je oud beeld- en filmmateriaal zien van de enorme watersnoodramp van meer dan een halve eeuw geleden.

5. Zeeuwse stranden
Heel Zeeland heeft prachtige zandstranden en mooie duinen, maar de stranden van Zeeuws-Vlaanderen zijn misschien wel de allermooiste stranden. Dit eiland is vier gezellige badplaatsen rijk: Breskens, Cadzand, Groede en Nieuwvliet. Aan de stranden van deze kustpareltjes vind je schelpen in alle vormen, oesters met prachtige tekeningen, kleine zeediertjes en de meeste haaientanden. Het zicht op de Westerschelde met zijn drukke scheepvaart maakt dat hier een stranddagje nooit saai is. Bovendien is het uitgestrekte duinengebied zeer geschikt voor lange wandel- en fietstochten. Breskens is de ultieme maritieme badplaats met een eigen vissershaven en een moderne jachthaven.

  • Naam
  • Email