10 x de leukste picknickplekken van Nederland

Geschreven op 30 april, 2020
  Geplaatst in Natuur, Nederland, Tips & uitjes
picknickplekken - vakantieblog - voordeeltjes.nl

Nu het lente is, is het picknickseizoen ook weer aangebroken. Wij hebben voor jullie de mooiste picknickplekken van Nederland op een rijtje gezet. Dus stop gauw een kleed onder je arm en eten & drinken in de tas, want op deze onderstaande plekken is het zeer goed vertoeven!

#1 – Picknicken met de mooiste skyline van Overijssel als decor

Op zoek naar een perfecte picknickplek aan het water? Breng dan een bezoekje aan de historische Hanzestad Deventer. Wandel door de pittoreske straatjes van de binnenstad richting de IJssel. Neem het pontje naar de overkant van de rivier en strijk neer op een van de vele strandjes aan de oevers. Terwijl je je stokbroodje smeert, geniet je van een prachtig uitzicht op de skyline van Deventer.

 #2 – Picknicken in een plukbos

Een mand vol met lekkere broodjes, smeersels en bubbels? Ga genieten in het plukbos bij Kardinge in Groningen. Je kunt de bakjes fruit wel thuis laten, want wat smaakt beter dan vers geplukt fruit bij de limonade en de bubbels? In het bos en de aangelegde akkerranden heb je de keuze uit heerlijk fruit dat je zelf kunt plukken! Net als een boeket veldbloemen om de picknick op te leuken of natuurlijk om mee naar huis te nemen.

#3- Picknicken in de Brabantse Sahara

Natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd: zand is er in ieder geval volop te vinden. Je kunt er in de zandduinen fantastische wandelingen maken en ook voor fietsers is het een heel geschikt gebied. En natuurlijk om te picknicken. Wanneer de zon schijnt kun je aan de goede kant van een duin je kleedje spreiden (daar waar geen wind staat) en lekker genieten van hapjes en drankjes.

#4 – Picknicken op het strand

Het strand van Ouddorp in Zeeland behoort tot de mooiste stranden van Nederland. Het rustige en uitgestrekte karakter van het strand wordt door veel bezoekers gewaardeerd. Ga je voor rust en ruimte tijdens een picknick aan de kust? Neem je eten en drinken mee naar het strand van Ouddorp.

#5 – Picknicken in de bossen van Het Loo

Voor een picknick in het bos heb je de keuze uit heel veel verschillende locaties. In je eigen stad of dorp, maar ook verder weg. Als je er een weekend opuit trekt of in eigen land op vakantie gaat bijvoorbeeld. De bossen van Het Loo op de Veluwe nabij Apeldoorn behoren ongetwijfeld tot de mooiste bossen van Nederland. De hoogste boom van Nederland is er te vinden, de zogenaamde Douglasspar. Deze boom heeft een lengte van maar liefst 50 meter. Tref de nodige voorbereidingen en maak er een geslaagde openluchtmaaltijd van in Het Loo.

#6 – Picknicken in het park 

Genieten van een buitenmaaltijd in een park dat net zo groot is als de binnenstad van Utrecht? Het kan in het mooie Wilhelminapark in deze stad. Het is een bijzondere ontmoetingsplaats voor iedereen die graag sport, beweegt, ontspant of geniet van lekker eten. In het park is er volop ruimte voor picknickliefhebbers. Neem de kinderen mee en geniet van een fantastische dag tijdens een luxe picknick.

#7- Aan de oevers van de Biesbosch

Een van de leukste dingen die je in het zuiden van het land kunt doen, is varen in de Biesbosch. Dit schitterende natuurgebied laat zich perfect ontdekken vanuit een kano; vanaf het water ontdek je de bijzondere oevers. Natuurlijk heb jij een gevulde tas met picknickspullen bij je. Neem een kleedje mee en lekkere dingen om te eten en drinken en stop waar je maar wilt.

#8 – Picknick in de Paleistuin

Chic picknicken? Dat doe je in de Paleistuin in Den Haag. Ja, je leest het goed! Veel mensen weten het niet, maar het park dat verscholen ligt tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief is open voor publiek. Dus geniet van de rust met een geweldig uitzicht, loop een rondje langs de grote vijvers en stokoude bomen. In het Hofkwartier kun je eventueel bij verschillende horecagelegenheden een gevulde picknickmand afhalen.

#9 – Picknicken in een Achterhoekse wijngaard

Montferland is een heuvelachtig bosgebied in het oostelijke deel van de provincie Gelderland. Het is een fraai fiets-, wandel- en picknickgebied midden in het afwisselende landschap. Er zijn bossen, akkers, heuvels, kleine dorpjes en kastelen. Ook erg leuk om te bezoeken is Wijngoed Montferland. Je kunt hier om een picknickmand vragen en daarmee een fijn plekje opzoeken in de wijngaard. Daarnaast leidt de wijnboer je gastvrij rond en vertelt hij graag over zijn werk en de wijnen.

#10 – Picknicken op de Drentse hei

Drenthe tipt het Balloërveld nabij het dorpje Balloo zelf als een van de meest romantische picknickplekken van Nederland. Niets gelogen, want de heidevelden zijn nét iets mooier in het zonnetje. Voor degenen die niet lang stil kunnen zitten: in de omgeving zijn genoeg wandelroutes uitgezet. Dus trek je wandelschoenen aan en neem de picknickmand mee voor een romantische buitenmaaltijd op de hei. 

  • Naam
  • Email

2 REACTIES

  1. Loulou Dinter schreef:

    Deventer

  2. Paywast schreef:

    Picknicken in de bossen van Het Loo