Op naar het Zwarte Woud; geniet van wellness, woud en wintersport!

Geschreven op 18 oktober, 2017
Door

De regio die van oudsher bekendstaat vanwege de chocoladetaart, bolhoedjes en koekoeksklokken, biedt zoveel meer dan dat! Laat je betoveren door het Zwarte Woud en ontdek de weldadige drie w’s in deze landstreek; je vindt er in de winter een gouden combinatie van uitgestrekte bossen, heerlijke thermale baden en – al dan niet geholpen door sneeuwkanonnen – mooie witte pistes. Het grootste middelgebergte en een van de meest dichtbeboste en gevarieerde gebieden van Duitsland kan bovendien pronken met schitterende uitzichten op de Alpen. Lees hier over de magische drie w’s!

De W van Woud

De meest gevarieerde vakantiebestemming van Duitsland heeft alles in huis voor de beste wandeltrips, de mooiste ontspanmomenten en de fraaiste uitzichten. Wandel je door het Zwarte Woud, dan loop je door een sprookjesdecor van loof- en naaldbossen, diepblauwe meren, watervallen, rotspartijen en tal van prachtige kastelen en ruïnes. Een prachtige route om te volgen is de Bernauer Hochtalsteig in het zuiden, die je bij helder weer een mooie blik op de Alpen geeft. Ben je in het noorden? Dan is wellicht een etappe van de Mittelweg, van Pforzheim naar Waldhutte, eine gute Idee! Kijk eens op de site van Voordeeluitjes.nl, voor de leukste bestemmingen in het Zwarte Woud, zoals Calw, Schömberg en Zell am Harmersbach.

De W van Wintersport

Wist je dat je voor een wintersportvakantie niet per se naar Oostenrijk of Zwitserland hoeft te rijden? Je kunt ook prima in het Zwarte Woud terecht! Tijdens de wintermaanden is ‘der Schwarzwald’ namelijk een uitstekende wintersportbestemming. Het meest bekende skigebied is de Feldberg, de hoogste top van het middelgebergte. Met de dorpen Feldberg, Todtnau en Bärental binnen zijn grenzen, kent deze berggroep twee toppers. Vanaf de 1.450 meter hoge Seebuck en de 1.380 meter hoge Grafenmatt kan heerlijk afgedaald worden, op de in totaal 25 kilometer aan pistes. Ben jij een beginner, houd je van lekker eten langs de pistes en wil je graag een low budget-wintersport? Denk dan zeker aan een skivakantie in het Zwarte Woud!

Tips Zwarte Woud - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

De W van Wellness

Ga jij voor ultieme ontspanning? En wist jij dat het Zwarte Woud vooroploopt als het op wellness- en kuurcentra aankomt? Niet voor niets hebben vele plaatsen in deze regio namen die met ‘Bad’ beginnen. De Romeinen legden eeuwen geleden namelijk al de fundamenten voor de talrijke thermale baden, die het zuidwesten van Duitsland nu nog telt. Vandaag de dag kun je daar nog volop kuren, zoals in Baden-Baden, hét kuuroord der kuuroorden. Deze bekendste wellnessbestemming ligt in het zuiden van het Zwarte Woud. Wat dacht je van opwarmen in het Friedrichsbad, dat sferen uit het oude Rome oproept? Voor een immens groot saunalandschap of een behandeling met zeewater beweeg je je richting kuuroord Bad Dürrheim.

Ben jij in het Zwarte Woud geweest en heb je nog goede tips? Schroom dan niet en deel deze met ons!

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. Hennie schreef:

    Zls je naar zwarte woud gaat kun je daar grats met de bus en trei