Oud ontmoet nieuw in Zuid-Holland; lees onze 4 boeiende tips!

Zuid-Holland is een van Nederlands meest inspirerende provincies! Hier aan de kust ligt immers het land van haven, handel, polders en duinen. De streek heeft bovendien grote jeneverstokers, bollenkwekers, baggeraars en havenbaronnen voortgebracht. Zuid-Holland laat je in het rijke verleden duiken of juist de duizelingwekkende toekomst ervaren. Terwijl je aan zee of in het woeste duinlandschap even heerlijk in het hier en nu vertoeft. Wat kun je als toerist nu echt aan pareltjes ontdekken in Den-Haag, Rotterdam en omstreken? Wij hebben er vier voor je gevonden. Lees ze hier!

Vondsten uit vele Hollandse achtertuintjes

Op welke archeologische vondsten stuiten mensen zoal bij hun eigen huis, zodra ze de tuin om gaan spitten of een gat moeten graven voor de fundering van hun aanbouw? Als je daarvan een mooi overzicht wilt krijgen, moet je gewoon even naar Zuid-Holland! De meest uiteenlopende unieke vondsten uit meer dan 120 Nederlandse gemeenten zie je namelijk in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Onder de noemer ‘Archeologie uit je achtertuin’ zie je onder andere een 18e-eeuwse luizenkam, een Spaanse kanonskogel uit 1573, Romeinse sieraden en diverse gereedschappen uit de oudheid, uitgestald in een speciale ladekast van wel tien meter lang.

Zuid-Holland-Rotterdam-Voordeeluitjes-VakantieblogZuid-Holland-Duinen-Wassenaar-Voordeeluitjes-VakantieblogZuid-Holland-Rijke-Historie-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Smartphonespeurtocht door middeleeuws Rotterdam

Gelukkig zijn niet alle historische gebouwen van Rotterdam tijdens het bombardement verwoest. Een voorbeeld daarvan is de middeleeuwse Laurenskerk, die niet zo lang geleden nieuwe archeologische geheimen prijsgaf. Ondergronds liggen interessante sporen, die ons meer vertellen over het rijke Rotterdamse verleden. Met je eigen smartphone kun je deze sporen nu zelf volgen, wanneer je maar wilt! Download de app izi.Travel op je mobiel en je bent klaar voor een wandeling door de middeleeuwen. Er zijn twee routes beschikbaar, die bij de Laurenskerk beginnen en eindigen.

Struinen door de Duinen van Zuid-Holland

In 2016 is het door het publiek uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland, samen met de Veluwe en de Wadden: het natuurgebied Duinen van Zuid-Holland. Binnen dat mooie gebied is er een speciale rol weggelegd voor het Hollands Duin bij Wassenaar, dat bestaat uit hoge duintoppen, brede duinvalleien en duinmeertjes, en dat vanwege het woestijnachtige uiterlijk ook wel de Hollandse Kalahari wordt genoemd. Struin rond door deze duinen en strijk tussendoor even neer voor een warm drankje of een lekkere pannenkoek bij Paviljoen De Duinen, een ‘oase in de woestijn’.

Duizelingwekkende ontwikkelingen op de Tweede Maasvlakte

Je weet vast wel dat Rotterdam de grootste zeehaven van Europa is. Maar wist je ook dat het havengebied aan wel 175.000 mensen werk biedt? En het einde aan de groei van activiteiten op het land en het water is nog lang niet in zicht! Waar kun je dat het best bekijken? Juist, bij Futureland! Niet voor niets is dit informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Zuid-Holland! Maak een rondvaart door de modernste haven in ontwikkeling of ga voor een virtuele rondleiding door de toekomst van dit nieuwe stukje Nederland, ter grootte van 2.000 hectare!

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. Michiel schreef:

    Een simpele maar bijzonder plek om te verblijven