Zomer in de Moezelstreek; 3 wijnfeesten die je moet bezoeken

wijnfeesten-moezel-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

Zin in een wijnreis vol wijnfeesten? Van half juni tot begin oktober barst het van de wijnfeesten in de Moezelstreek. Geniet van een Riesling aan de oevers van de rivier. Met livemuziek, culinaire streekproducten en veel gezelligheid smaakt een wijntje nog beter! Wij lichten 3 fantastische wijnfeesten uit die je – als je de kans krijgt – zeker moet gaan bezoeken. Gegarandeerd pure levensvreugde!

De Moezelstreek kent heel wat wijnfeesten. Zelfs het kleinste dorpje heeft er wel één. Voor de liefhebber van (Moezel)wijn is dit je kans om ter plekke de unieke sfeer te ontdekken. Naast de vele wijnpresentaties en -proeverijen kun je het werk van de wijnboeren aanschouwen. Daarnaast zijn de straten en pleinen prachtig versierd en zijn er vaak kleurrijke optochten door de dorpjes ter ere van de geneugten van de wijn en de tradities van de wijnbouw. Het hoogtepunt van het wijnfestival is natuurlijk de kroning van een wijnprinses, een wijnkoningin of soms zelfs van een Bacchus, de god van de wijn!

Moezelwijnfestival in Traben-Trarbach

In juli staat Traben-Trarbach in het teken van het Moezelwijnfestival. Op de Trarbacher Moezeloever presenteren de wijnboeren uit de regio hun frisfruitige, sprankelende wijnen. Samen met verschillende horecakraampjes met regionale culinaire lekkernijen betekent dit genieten geblazen. Het livemuziek, de kermis en het vuurwerk maken dit wijnspektakel compleet.

moezel-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

Wijn- en Heimatfeest in Cochem

Het wijnfeest in het prachtige Cochem is een befaamd feest in de Moezelstreek en daarbuiten. Het romantische wijnstadje aan de Moezel wordt eind augustus omgetoverd tot een groot wijnspektakel. Beleef de unieke feestsfeer in de straten en op de pleinen en geniet van de wijnstands waar je de frisfruitige Riesling kunt proeven. Op zondagmiddag is er en grote optocht met praalwagens versierd met druiventakken. De wagens delen verschillende streekwijnen uit om te proeven. In de avond wordt het feest afgesloten met vuurwerk rondom de Burcht. Hoe handig als je hotel op loop(kruip)afstand staat!

Het wijnfeest van de Midden-Moezel in Bernkastel-Kues

Ontdek begin september een van de grootste wijnfeesten van de Midden-Moezel in Bernkastel-Kues. Van wijnproeverijen, vuurwerk en een wijnbouweroptocht tot de kroning van Mosella, de wijnkoningin, een kunstnijverheidsmarkt en een kermis. In de ‘wijnstraat’ worden heerlijke wijnproeverijen gehouden. Het hoogtepunt is uiteraard de kroning van Mosella, maar ook de grote optocht van de wijnbouwers op de zondagmiddag. Zowel de Moezelgemeenten als wijnboeren uit het buitenland showen hun mooiste wagens én uiteraard de lekkerste wijnen.

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. ella eem vannieuwenhuizen schreef:

    Zijn er kamers vrij voor zes personen