Zin in warmte en ontspanning deze winter? Geniet in een wellnessresort!

Geschreven op 23 december, 2022
Door
  Geplaatst in Wellness

In deze drukke en koude tijd van het jaar kun je waarschijnlijk wel wat ontspanning en warmte gebruiken. Of je nu toe bent aan een ontspannende massage, een warme sauna of een reinigend masker, in de wellness kan het allemaal. Het is de ideale plek om ongestoord te onthaasten. Wil je helemaal het gevoel hebben er even uit te zijn, boek dan een overnachting bij een hotel met wellnessfaciliteiten en geniet meerdere dagen van pure ontspanning!

Wellness is iets van alle tijden. De oude Grieken en Romeinen gebruikten al kuuroorden en spa’s om gezondheidsredenen. Nu, in de 21e eeuw, zijn er veel verschillende soorten wellnessfaciliteiten te vinden. Denk maar aan de sauna, het stoombad, het bubbelbad, massages, therapieën, maskers, modderbaden, baantjes trekken in een zwembad en de hot tub. Deze laatste vorm van ontspanning is de meest traditionele vorm van een spabad, en wordt soms zelfs gezien als voorloper van de spa die wij nu kennen.

Ga je geregeld naar een wellness, dan zorg je voor een betere balans en gezondheid van lichaam en geest. Maak hier ook zeker een sociale activiteit van! Ga met familie of vrienden naar een wellnesscentrum en klets gezellig bij, zonder afleiding. Zo heb je echt even tijd voor elkaar én voor je lichaam.

Gezondheidsvoordelen

Wellness is goed voor jouw gezondheid, om meerdere redenen. Zo kun je mentaal ontspannen, heeft het een positieve invloed op je bloeddruk en wordt je lichaam gereinigd. Ook verbetert je weerstand als je regelmatig naar de wellness gaat, je lichaam wordt namelijk minder vatbaar voor bijvoorbeeld de kou. In deze tijd van het jaar dus erg handig! Wist je dat ook je huid blij is met een regelmatig bezoek? Zo wordt gezegd dat je huid meer gaat stralen en je minder rimpels ontwikkeld. Ook is de warmte van een wellness erg goed voor je spieren, als je spierpijn of stijfheid ervaart. Ga je regelmatig naar de sauna, dan ben je waarschijnlijk ook beter bestand tegen uitdagingen en stress in het dagelijkse leven, gaat je concentratievermogen omhoog en voel je jezelf minder gehaast. Laat tijdens een massage ook zeker de knopen in je lichaam losmaken. Genoeg voordelen dus, op naar een wellnesscentrum!

Door dit blog zin gekregen om deze winter een wellness te bezoeken en heerlijk op te warmen? Bekijk dan eens onze wellness arrangementen, zodat je na een dagje wellness verder kunt ontspannen in een heerlijk hotel!

  • Naam
  • Email