5x uitwaaien aan de Nederlandse kust

Geschreven op 11 oktober, 2022
Door
  Geplaatst in Fietsen, Najaar, Natuur, Nederland, Wandelen, Winter
Voordeeluitjes - Vakantieblog - Vlieland

Niets zo lekker als even fijn uitwaaien aan de kust, toch? Vooral in herfst en winter heerlijk, wanneer je het strand (bijna) voor jezelf hebt! Maar wat zijn nou de beste plekken om een frisse neus te halen? Waar vind je de mooiste combinatie van strand en natuur en wat zijn de plekken waar ook in de koudere maanden genoeg te beleven valt? Wij zijn voor je op zoek gegaan; bekijk snel onze 5 tips voor uitwaaien aan de Nederlandse kust!

Uitwaaien aan de Nederlandse kust? Renesse is niet alleen voor jeugd!

Bij Renesse denken veel mensen aan tieners op feestvakantie. Maar ook voor rustzoekers, wandelaars en fietsers is deze Zeeuwse badplaats de perfecte bestemming! Misschien wel vooral in de winter, wanneer de jeugd in de schoolbanken zit. Geniet van de ultieme rust en de brede stranden, waarmee Zeeland zo kan pronken. Renesse is gelegen op Schouwen-Duiveland, en dat betekent dat er in de directe omgeving ook genoeg schitterende natuur te vinden is. Zet bijvoorbeeld koers richting Boswachterij Westerschouwen, waar je het grootste bos van Zeeland aantreft. Heerlijk struinen door de natuur en af en toe dieren spotten: dat wordt ultiem genieten!

Levendig Scheveningen

Tijdens de zomermaanden weten veel mensen hun weg naar Scheveningen goed te vinden. Niet zo gek ook: het ultieme vakantiegevoel beleef je natuurlijk op het strand en op zonovergoten terrassen, aan zee! En dan valt er ook nog eens genoeg te beleven in deze levendige badplaats vol gezellige strandtenten. Maar weet, dat deze kustplaats óók in de winter een ware belevenis is. De wind door je haren, de zilte zeelucht om in te ademen en de prachtige vergezichten die je voorgeschoteld krijgt: tijdens een eindeloze strandwandeling of een mooie fietstocht door de duinen is het hier heerlijk uitwaaien aan de Nederlandse kust! Tip voor wie even lekker ‘op chic’ wil gaan: dompel je onder in 5-sterrenluxe bij Grand Hotel Amrȃth Kurhaus The Hague-Scheveningen.

Rustig Vlieland

Op het autovrije Waddeneiland Vlieland kom je ongetwijfeld helemaal tot rust. Jouw winderige uitwaaitripje begint al op de boot naar het eiland toe. Je laat alles, inclusief je auto, fijn achter op het vasteland en vaart over de golven richting jouw vakantiebestemming. Eenmaal op het eiland valt er genoeg te beleven en te ontdekken. Zoals uitgestrekte zandvlakte de Vliehors, de prachtige duinen en de bossen. Door de relatief kleine oppervlakte heb je hier ook helemaal geen auto nodig: op de fiets of te voet ben je zo waar je wilt zijn. Een onvergetelijke manier van uitwaaien aan de Nederlandse kust!

Uitwaaien in Noordwijk: strand en prachtig achterland

Een weekend weg in Nederland? Noordwijk aan Zee is zo’n plek waar je altijd wel vindt wat je zoekt. Wanneer de winkels geopend zijn heeft het centrum genoeg te bieden voor shopliefhebbers en bij de strandpaviljoens is het ultiem genieten. Wat te denken van een warme choco op een koude, winderige dag? Het fraaie zandstrand nodigt uiteraard altijd uit tot een fijne wandeling. Maar ook het indrukwekkende achterland van Noordwijk is het ontdekken waard. In de koudere maanden geniet je er van een prachtig verstild, heuvelachtig landschap. Zo kijk je je ogen uit tijdens je tochtjes door de Coepelduynen richting Katwijk en door de Noordduinen richting Zandvoort!

Bergen aan Zee: ‘kunstzinnig’ uitwaaien aan de Nederlandse kust

Bergen is een echt kunstenaarsdorp, en het is een uitstekend idee om eens met eigen ogen te zien wat kunstenaars zo aantrok in dit plaatsje aan de Nederlandse kust! Geniet van de prachtige Hollandse wolkenluchten boven Bergen aan Zee en ontdek het schitterende Noordhollands Duinreservaat, waarin je je al wandelend goed zult vermaken. Mooie bossen en voldoende hoogtemeters staan je te wachten wanneer je hier een tocht maakt. Dat is nog eens fijn uitwaaien aan de Nederlandse kust!

Wil jij deze herfst of winter met je gezin naar de kust, en kies je dan liever voor een vakantiepark met tal van sport- en spelfaciliteiten? Bekijk dan hier de leukste accommodaties aan zee!

Bezoek je onze site graag, vind je deze overzichtelijk en handig? En geniet je ook elke keer weer van onze blogs? Beloon ons dan (voor het derde jaar op rij!) met de titel Website van het Jaar! In de twee voorgaande jaren mochten we ons al winnaar noemen. Dat smaakt uiteraard naar meer (prijzen)! Help jij ons ook dit jaar winnen?  Stem dan nu hier!

  • Naam
  • Email