De Zeeland Guide: geniet van de heerlijke nazomer aan de kust

Tips -Zeeland-Kust- Voordeeluitjes-Vakantieblog

Nog lekker een paar dagen genieten van die heerlijke nazomer? Doe dit dan in Zeeland; het land in zee! Wandel door het rulle zand met op de achtergrond het geluid van de zee die tegen de golfbrekers slaat of leg je handdoekje uit, zet je zonnebril op en begin eindelijk aan je nieuwe boek! En na een ontspannen dagje op het strand begeef je je richting een leuk dorp in de omgeving. Sluit de dag af met een pan Zeeuwse mosselen op het terras. Dit is genieten van die heerlijke nazomer in Zeeland!

Beleef de nazomer in Zeeland

Een nazomer in Zeeland is veelzijdig! Brede duinen, beboste natuurgebieden, prachtige stranden, eeuwenoude stadjes en landweggetjes door de polders domineren er het beeld en maken van Zeeland een ideale vakantiebestemming. Verblijf er op een gezellig vakantiepark of in een hotel. Vakantie en Zeeland gaan perfect samen! Want als er één ding bepalend is voor de populariteit van de provincie is dat natuurlijk die kilometerslange kuststrook met schitterende stranden. En wist je dat de gemiddelde zeewatertemperatuur in de nazomer in Zeeland iets hoger is dan in de rest van Nederland? De zee is minder diep waardoor de invloed van de zon op de temperatuur van het water groter is. Ook voor een verfrissende duik op nazomerse dagen ben je in Zeeland op de juiste plek!

Zeeland Nazomerfestival 2018

De naam van dit festival zegt het eigenlijk al! Hoe kan je het beste de nazomer vieren? Met een festival natuurlijk! Wie van 21 augustus tot en met 1 september in deze provincie verblijft, kan genieten van het Zeeland Nazomerfestival. Unieke locaties, zoals de stadswallen in Veere, Fort Ellewoutsdijk en Windpark de Bouwdokken op Neeltje Jans, vormen het decor van verschillende dans- en muziektheatervoorstellingen van het Theaterproductiehuis Zeelandia. Het Abdijplein in Middelburg vormt het hart van Nazomerfestival. Hier vinden dit jaar concerten plaats met onder andere Douwe Eisinga, Kraak & Smaak, Jacqueline Govaert, Matthew Crosby, Douwe Bob en Chef’ Special. Tickets en het volledige programma van het festival vind je op de website van Theater Zeelandia.

Tips -Zeeland-Kust- Voordeeluitjes-Vakantieblog Tips -Zeeland-Kust- Voordeeluitjes-Vakantieblog Tips -Zeeland-Kust- Voordeeluitjes-Vakantieblog

Innovatieve Deltawerken

Een van de indrukwekkendste waterweringen van alle Deltawerken ligt in Zeeland: de Oosterscheldekering! Het wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. De pijlers en schuiven kunnen dichtgeschoven worden bij een extreem hoog waterpeil. Met een gids van Deltapark Neeltje Jans kun je het binnenste van de stormvloedkering bekijken tijdens een rondleiding. Of beleef een storm van windkracht 12 in de Orkaanmachine van het Deltapark. De Delta Expierence vertelt het verhaal van de Watersnoodramp in 1953 en laat de bezoeker de allesverwoestende kracht van het water ervaren. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen.

Zeeland, het land van de mosselen

Zeeland staat natuurlijk bekend om zijn ziltige en zalige mosselen. En de beste manier om in Zeeland mosselen te eten is ‘mee onze anden zo hewoon mee’ de pan op tafel! Geniet van heerlijk dampende pan met mosselen met groenten gekookt in bier of witte wijn op een terrasje in het Zeeuwse nazomerzonnetje. Mosselen kun je in heel Zeeland eten, maar het vissersdorp Yerseke heeft zelfs zijn eigen mosselbier. De bronzen mosselman op het havenhoofd van Yerseke staat symbool voor een lange traditie. Kotters brengen hier ladingen mosselen aan wal. Via de plaatselijke mosselveilingen gaat het ‘zwarte goud’ de hele wereld over. Op het schip YE 100 Adriaan Marinus van Marstrand kun je een mosselvisserij-tour doen. Vaar met dit schip de Oosterschelde op en leer wat er zich op het water afspeelt voordat de mosselen aan wal komen. Tijdens de nazomer in Zeeland kan je volop verse mosselen eten! Het mosselseizoen begint ongeveer vanaf half juli en duurt tot april.

  • Naam
  • Email