Wintertip; weekendje Bergen aan Zee

Strandliefhebber, ook in de winter? En nee, dan bedoelen we niet een strandvakantie naar Tenerife of Curaçao, wat uiteraard ook erg fijn is. Nee, kom in de wintermaanden een weekendje naar het kustplaatsje Bergen aan Zee in ons eigen Nederland! Lees hier wel waarom…

Bergen aan Zee heeft alle ingrediënten voor een heerlijk weekendje weg. De zee, de stad, het dorp, het bos, de duinen: je vindt het allemaal in en rondom deze Noord-Hollandse badplaats. En niet alleen in de lente en zomer vermaak je je hier, de winter biedt ook talloze leuke mogelijkheden. Laat je inspireren!

Uitwaaien in de vrieskou op het strand

Een stevige strandwandeling in de vrieskou is afzien, maar eigenlijk ook heel erg fijn. Helemaal met een warm drankje bij een knisperend haardvuur in het vooruitzicht. Dus doe je muts op, je sjaal om en ga lekker banjeren over het strand onder de mooiste Hollandse wolkenluchten. En hoe harder de wind, hoe hoger de golven! Een pak sneeuw gevallen? De glooiende duinen zijn perfect om op te skiën, langlaufen of snowboarden! Na een heerlijke frisse strandwandeling smaakt zo’n warme chocolademelk met slagroom of een glaasje glühwein nog veel lekkerder!

Wellness aan zee

Heb je behoefte aan ultieme ontspanning tijdens een weekendje Bergen aan Zee? Tijdens een overnachting bij Hotel Victoria in Bergen aan Zee kun je genieten van diverse wellnessfaciliteiten. Reserveer de privésauna met massagedouche en relaxruimte of werk aan je kleur onder de zonnebank.

Proef de kerst in Bergen

Het nabijgelegen kunstenaarsdorpje Bergen is sowieso de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er talloze goede restaurants, gezellige cafés en bezienswaardige galerieën. Op 11 december verandert het plaatsje in een knus kerstdorpje met een sfeervolle kerstmarkt rondom de bekende Ruïnekerk. Struin langs de maar liefst zeventig kraampjes onder het genot van een glaasje glühwein en shop unieke kerstcadeautjes. In het hart van de markt vinden allerlei gratis activiteiten voor kinderen plaats, zoals een poppenkast en knutselworkshops. Voor de volwassenen zijn er diverse optredens van lokale bands en dansscholen.

Shoppen in Alkmaar

Een weekendje Bergen aan Zee betekent ‘the best of both worlds’; de ene dag wandel je over het strand in de zilte Noordzeelucht en de andere dag slenter je door de winkelstraten van de nabijgelegen plaats Alkmaar. In deze sfeervolle kaasstad zijn de pleinen en smalle pittoreske straatjes in de wintermaanden prachtig verlicht. Je vindt er maar liefst meer dan 500 winkels, van boetiekjes tot grote ketens. Er is voor ieder wat wils! Even een pauze inlassen? Laat je leiden door de geur van ambachtelijk brood, verse koffie en zoete taarten en plof neer bij een van de leuke cafeetjes in de binnenstad.

Fietsen door een winterwonderlandschap

Bergen aan Zee ligt midden in de natuur van het prachtige Noord-Hollands duinreservaat en de Boswachterij Schoorl. Een leuke manier om deze natuurgebieden te verkennen is met de fiets, ook in de winter. Dus doe je muts op, handschoenen aan en ga! De Brede Duinenroute is een prachtige tocht en leidt je niet alleen door bos, polder en het Schoorlse Duingebied met duintoppen van wel vijftig meter hoog, je fietst ook door de gezellige plaatsjes Schoorl, Groet, Camperduin en Alkmaar.

En heb jij al zin gekregen in een weekendje Bergen aan Zee na het lezen van dit artikel? Bekijk dan snel onze leuke en goedkope hotelaanbiedingen in Bergen aan Zee en boek dat weekendje weg!

  • Naam
  • Email