Veilig op weg naar de wintersport? Vergeet deze lifehacks niet!

Geschreven op 29 november, 2017
Door
  Geplaatst in Tips & uitjes, Winter

Verheug jij je ook zo op die zalige afdalingen in de Alpen? Liever denk je natuurlijk niet aan die (soms) lange reis naar de besneeuwde toppen. Je wilt toch helemaal niet stilstaan bij allerlei horrorscenario’s onderweg, zoals dichtgevroren deuren, een totaal ingesneeuwde auto of overnachtingen op de snelweg? Ook al wil je alleen maar denken aan dat leuke wintersportoord, waar jij een zorgeloze vakantie tegemoet gaat, denk ook in ieder geval goed na over de rit! Zijn jij en je auto kou-, sneeuw- en ijsproof? Met onze tips kom jij goed beslagen ten ijs!

Standaarduitrusting voor je auto

Uiteraard zorg je voor winterbanden; die zijn zelfs in steeds meer (wintersport-)landen verplichte kost! Daarnaast doe je er goed aan, sneeuwkettingen bij de hand te hebben. Bij bepaalde winterse weersomstandigheden zijn ook deze verplicht! Verder behoor je een gevarendriehoek, veiligheidshesjes, een paar warme dekens en een EHBO-doos in je auto te hebben. Extra tip: zorg dat je milieustickers en vignetten van tevoren aanschaft. Dat scheelt veel wachttijd bij de grens!

Problemen voorkomen

Als je ruiten krabben een vreselijk werkje vindt, neem dan een isolatiescherm voor de voorruit mee. Gegarandeerd succes! Moet je je auto voor even achterlaten in de vrieskou, gebruik dan niet de handrem, want deze kan vastvriezen. Zet je auto in de 1e versnelling of in z’n achteruit. Om te voorkomen dat autodeuren dichtvriezen, is het raadzaam om de rubbers in te smeren met talk- of siliconenpoeder.

Problemen tackelen

Wat als er zich toch problemen voordoen? Zorg dan dat je goede oplossingen bij de hand hebt! Je gaat op wintersport en je neemt bij voorkeur mee:

  • Spray om ruiten en/of sloten te ontdooien. Hou deze sprays bij de hand en laat ze niet in de auto liggen!
  • Sneeuwschep. Mocht het nodig zijn om grote hoeveelheden sneeuw weg te scheppen, dan ben je goed voorbereid!
  • Warme handschoenen. Als je in de vrieskou sneeuwkettingen om moet leggen of je auto uit moet graven, krijg je in ieder geval geen koude handen.
  • Genoeg ruitenwisservloeistof met antivries. Je kunt er nooit teveel van hebben!
  • Stuk of tien waxinelichtjes en een aansteker of doosje lucifers. Zo kun je op eenvoudige wijze warm blijven en de vrieskou zelfs wel 24 uur buiten houden!
  • Zonnebril. De combinatie van een laagstaande zon en de witte wereld – die het licht zeer fel weerkaatst – schreeuwt bijna om een bril.
  • Volledig opgeladen mobieltje. Misschien is het ook handig om te zorgen voor oplaadmogelijkheden in de auto? Zo kun je te allen tijde een noodsignaal afgeven!
  • Flesjes drinken en voldoende voedsel. Stel je moet urenlang in de auto bivakkeren, zorg dan in ieder geval voor brandstof om je lichaam warm te houden. Neem bijvoorbeeld muesli- of maaltijdrepen mee; deze geven meteen een boost!

Namens Voordeeluitjes.nl alvast een fijne en zorgeloze winter(sport)vakantie!

  • Naam
  • Email