Wintersportkriebels; de beste 8 skigebieden voor beginners

Nu de eerste verse sneeuw gevallen is in de Alpen, begint het bij de meeste wintersporters al te kriebelen. Maagdelijke poedersneeuwhellingen, het winterzonnetje op de piste, Wienerschnitzel mit pommes, genieten van een ‘klein oder groß’ biertje op het terras en meeblèren met foute après-ski-hits zijn dingen waarop menig liefhebber zich weer op verheugt in de aanloop naar de wintersportvakantie. Maar naar welk skigebied moet je gaan als beginnende wintersporter? De beste skigebieden voor beginners uit ons aanbod vind je hieronder.

1. Winterberg

Voor je naar de grote wintersportgebieden in de Alpen afreist is het misschien verstandig om alvast het juiste gevoel te krijgen dichter bij huis. Het Duitse Winterberg ligt op slechts 3 uurtjes rijden van Nederland, maar biedt desondanks een echte wintersportwereld. Het gebied barst van de glooiende hellingen waarop de beginnende skiër volop uitdaging vindt. Veel skileraren in Winterberg spreken bovendien een aardig woordje Nederlands.

2. Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een van de grootste skigebieden van Oostenrijk en doet misschien niet direct denken aan een skigebied voor beginners. Toch is niets minder waar en kun je hier als beginner zeker naartoe gaan. Kies bijvoorbeeld voor de dorpen Ellmau en Brixen im Tale. En na een dag zwoegen op de pistes? Dan trakteer je jezelf op een drankje tijdens de gezellige après-ski!

3. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is met 270 kilometer aan pistes groot, maar toch ideaal voor beginners. De meeste pistes zijn blauw en er zijn een aantal goede skischolen. Heb je het skiën onder de knie? Dan kun je ook een mooie skitocht maken. De Skicircus-ronde is er namelijk ook in een makkelijke variant (Saalbach-ronde, 20 km, 100% blauwe pistes). Ook leuk: in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn leer je niet alleen skiën, maar ook après-skiën! Aanraders zijn de Goaßstall, het Après Ski Paleis en Bauer´s Schi-Alm.

4. Grächen

Grächen is een klein en overzichtelijk skigebied in Zwitserland. Ondanks het feit, dat de meerderheid van de pistes rood is, is het toch een geschikt skigebied voor beginners. Met name families met kleine kinderen vinden hier veel mogelijkheden. Zo tref je hier bijvoorbeeld een van de grootste kinderparken van Zwitserland aan.

5. Obereggen

Obereggen is onderdeel van het Italiaanse skigebied Val di Fiemme & Obereggen. Als beginner ski je vooral in Ski Center Latemar en Lavazè-Jochgrimm. Het is hier heerlijk rustig en de pistes zijn grotendeels blauw. Ondertussen is het genieten van de schitterende uitzichten op de Italiaanse Dolomieten. Ook fijn: er zijn veel berghutten waar je kunt genieten van de Italiaanse gezelligheid en specialiteiten. Perfect om even op adem te komen!

6. Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena biedt 137 kilometer aan pistes, verdeeld over zes deelskigebieden. Daarbij zijn vooral de skigebieden van Ehrwald en Berwang erg geschikt voor de beginnende skiër. Berwang is een klein en gemoedelijk plaatsje dat zich vooral op families met kinderen richt. Je vindt hier een van de beste skischolen van Tirol en een leuk kinderland. Ehrwald ligt aan de voet van de Zugspitze en is het grootste dorp van het skigebied. De pistes zijn glooiend, grotendeels blauw en perfect voor beginners.

7. Alpe Cimbra: Folgaria – Lavarone

Niet ver van Trento ligt het skigebied Alpe Cimbra: Folgaria – Lavarone. Het skigebied bestaat uit twee delen die niet onderling met elkaar verbonden zijn. De meeste afdalingen liggen rondom Folgaria en zijn veelal breed en blauw. Natuurlijk is er ook een aantal rode pistes, maar echt moeilijk wordt het hier nooit. Dat maakt dat deze bestemming ideaal is voor beginners en licht-gevorderden.

8. Kitzbühel & Kirchberg

Ben je op zoek naar een skigebied met flink wat pistekilometers, maar wel met genoeg makkelijke afdalingen? Dan is Kitzbühel & Kirchberg ideaal. Van de bijna 180 kilometer aan pistes is maar liefst 101 kilometer blauw. Het merendeel van deze afdalingen is breed en lang. Een goed voorbeeld is blauwe piste 25, welke start bij het bergstation van de Fleckalmbahn. Je moet er een lang rit in de ‘oude eitjes’ voor over hebben, maar vooral ’s ochtends is het echt geen straf om deze afdaling een keer of vijf achter elkaar te doen!

  • Naam
  • Email