Combineer wintersport met een stedentrip!

Wintersport-Innsbruck-Stedentrip-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Combineer jouw wintersportvakantie met een leuke stedentrip. Want zeg nu zelf, wat is er nu leuker dan de ene dag skiën op de berg, en de volgende dag de geheimen en hotspots van een mooie stad te ontdekken? Heerlijk shoppen, cultuur snuiven, naar een museum en culinair genieten is in de winter uitstekend te doen in onderstaande wintersportsteden. En wil je de piste op? Dan sta je binnen no time op de latten.

Bolzano: dolce vita in Italië

Midden in Zuid-Tirol is Bolzano (in Italië: Bozen) de aanrader. Het is geen grote plaats, maar zeer de moeite waard. Het is de stad waar de Italiaanse en de Duitse cultuur het sterkst vermengd zijn. Het resultaat is een fascinerende cultuurmix die tot uitdrukking komt in de taal, de verkeersborden, de horeca en in de vele historische en culturele bezienswaardigheden van de stad. Bezoek het Ötzi-museum, ga er heerlijk lunchen en geniet van de lokale gerechten. Net buiten het centrum van Bolzano ligt het schilderachtige Castel Roncolo, ook wel bekend als Schloss Runkelstein. Vanuit de stad ben je snel in het familiaire Alpe de Siusi. Of je kiest voor Val di Fiemme, prachtig gelegen in de Dolomieten. Ook het sneeuwzekere Alpe Cimbra is vlakbij.

Innsbruck: hoofdstad van de Alpen

Ook Oostenrijk laat je niet in de steek. Vanuit wintersporthoofdstad Innsbruck sta je zo op de pistes van Tirol! Innsbruck is echt een klassieker. Winkelen in de Maria-Theresien Straße, een bezoekje aan het ‘Gouden Dak’, lunchen in de toren van de skispringschans en met de Hungerburgbahn naar de Nordkette, de huisberg direct boven de stad. In de regio liggen maar liefst negen skigebieden onder handbereik waaronder Neustift, Kühtai en Axamer Lizum. Meer info lees je op onze pagina over wintersport in Tirol.

München: het hart van Beieren

De Duitse stad München is letterlijk de poort tot de Alpen. Bij helder weer zie je de contouren van de majestueuze bergen. Rond de Marienplatz is het heerlijk winkelen en een bezoekje aan een echte bierbrouwerij is een must. Königlicher Hirschgarten is de grootste biertuin van München én Beieren (het kan tot 8000 drinkers herbergen!) mag zeker niet ontbreken op je lijstje. De Marienplatz wordt gemarkeerd door het prachtig gedecoreerde Rathaus. Dit is ook het plein waar de jaarlijkse Kerstmarkt te vinden is. Vanaf de toren van de St. Peters kerk heb je een prachtig uitzicht over de stad. In de omgeving heb je een aantal kleinere skigebieden zoals Schliersee, Bayrischzell en Mittenwald. Ook Garmisch-Partenkirchen met de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, is binnen bereik.

Salzburg: winterse parel 

Voor veel Nederlanders is Salzburg een tussenstation naar de wintersportbestemming in het Salzburgerland. Jammer, want een citytrip Salzburg is meer dan leuk, ook als je maar een dag hebt. Salzburg is het thuishonk van Red Bull en bakermat van de Oostenrijkse  muziekcultuur. Het is de geboorteplaats van het welbekende wonderkind Mozart en het historische centrum staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn veel dingen te doen, maar het Fort Hohensalzburg, Mirabellgarten, de kathedraal van Salzburg, het Panorama Museum en het DomQuartier Salzburg zijn enkele hoogtepunten die elke reiziger moet bezoeken. Daarnaast ligt de stad in de buurt van bekende wintersportbestemmingen als Flachau, waardoor een bezoek aan de stad gemakkelijk te combineren is met je wintersportvakantie.

  • Naam
  • Email