Wintersport met kinderen: 5x kindvriendelijke skigebieden

Eind volgende maand is het alweer voorjaarsvakantie. En wat is leuker dan met het hele gezin op wintersport te gaan? Met je kinderen op wintersport is samen onbezorgd genieten van de bergen, zon en sneeuw. De meeste skigebieden houden rekening met de wensen van families, maar het ene skigebied is net iets meer geschikt voor een familievakantie dan het andere. Wij zetten de vijf leukste skigebieden alvast voor je op een rij.

1. Zillertal Arena

In het skigebied Zillertal Arena zijn veel kinderskipistes te vinden met mooie brede pistes en goede skischolen. De allerkleinsten kunnen lekker spelen in de sneeuw. En vanaf twee jaar kunnen ze al een eerste skiles krijgen! Naast skiën zijn er genoeg activiteiten te beleven. Bekijk de piste bijvoorbeeld van een andere kant bij Ice Palace bovenop de Hintertuxer gletsjer. In de ijzige gletsjerspleet zijn talloze ijs stalactieten, reusachtige glinsterende ijskristallen, bevroren watervallen en zelfs een gletsjermeer te bewonderen.

wintersport - ski - vakantie - vakantieblog - voordeeluitjesblog

2. Serfaus – Fis – Ladis

De absolute topper onder de familie skigebieden is het Oostenrijkse Serfaus-Fiss-Ladis. De kinderweides op de berg – Schneealm, Murmlipark en Berta’s Kinderland – zijn enorm groot. Ze bieden zoveel afwisseling en avontuur dat elk kind hier wilt leren skiën. Tovertapijten, een kidscenter, een kinderpodium, diverse avonturenparcoursen, een indoorspeeltuin; de voorzieningen voor de kleintjes zijn teveel om op te noemen. Als je kids eenmaal geweest zijn, willen ze nooit meer iets anders…

wintersport - ski - vakantie - vakantieblog - voordeeluitjesblog

3. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Een hele mond vol; dit samengestelde skigebied dat uitermate geschikt is voor families met kinderen van alle leeftijden. De allerkleinsten kunnen terecht bij de kinderlanden van de skischolen die verspreid door het skigebied liggen. Voor de oudere kids zijn er tal van andere mogelijkheden. Van klasjes met Nederlandssprekende skileraren tot leuke activiteiten en spannende pistes. Wat dacht je van SkiMovie pistes, Snow Trails en een speedparcous?

kinderskien-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

4. Zell am see – Kaprun

De drie skigebieden van Zell am See-Kaprun hebben alles in huis voor een wintersportvakantie met het hele gezin. Het gebied bestaat uit ruim 138 kilometer aan pistes en is sneeuwzeker dankzij de gletsjer. Schmittenhöhe is met 77 kilometer aan pistes het grootste skigebied en net als de Maiskogel perfect voor families. Hier vindt je een speciale ‘kidsslope’ met allerlei leuke obstakels. Tevens ligt hier de langste funslope van de Alpen. Een andere leuke bezigheid is skiën in het donker! Avondskiën kan hier iedere dinsdag, donderdag en vrijdag op piste #17 in Zell am See. Veel hotels in deze regio zijn ingericht op families en organiseren bovendien toffe activiteiten, zoals fakkeltochten, rodelavonden en paardenkoetstochten. Check bijvoorbeeld dit gezellige familiehotel in Alpenstijl.

skilift-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

5. Sauerland

Waarom ver reizen als je met de hele bups ook dichter bij huis terecht kan? Het Sauerland is waarschijnlijk de meest bezochte skiregio van de Nederlandse wintersporter. Maar naast de twee welbekende gebieden Winterberg en Willingen zijn er een aantal pareltjes waar het óók heerlijk is. Het Olpe-Fahlenscheidis zo’n pareltje. Naast een korte, toegankelijke piste heeft het ook een stukje rodel/slee piste voor de allerkleinsten. De meeste gebiedjes hanteren een ticketprijs van rond de 20,- pp voor volwassenen en 15,- voor een kind. Ook beschikken veel gebieden over de mogelijkheid om in de avond bij kunstlicht te skiën.

Waar ga jij heen met het gezin? First Mountain Hotel Zillertal heeft niet alleen een goede verbinding met de skigebieden, de skibus stopt direct voor het hotel. 

  • Naam
  • Email