Winterspecials: 5x de mooiste winterwandelingen nabij een hotel

Geschreven op 11 november, 2021
Door
  Geplaatst in Acties, Duitsland, Natuur, Nederland, Winter

’s Winters is een verblijf in een hotel éxtra fijn. Na een frisse wandeling door de sfeervol verlichte straten of de verstilde natuur, warm je weer op op je hotelkamer, in de sauna of in de bar van het hotel. Met onze Winterspecials maak je van dat weekendje weg écht iets speciaals. Met de winterspecial-arrangementen verblijf je op een toplocatie in Nederland of Duitsland en geniet je van extra’s als een diner en een welkomstdrankje. In dit blog hebben wij de mooiste winterwandelingen, nabij de leukste hotels, op een rijtje gezet. Laat die winter maar komen!

De Posbank op de Veluwe

Denk je aan wandelen in een natuurgebied, dan denk je misschien wel aan de Veluwe. Het is het belangrijkste heidegebied in Nederland en heeft een oppervlakte van maar liefst 91.200 hectare. Genoeg ruimte om te wandelen dus! In de winter is het hier nog stiller dan normaal. Met een beetje geluk spot je zwijnen, reeën en ander wild. Hotel Gieling staat in Duiven, vlak bij de Veluwe en de Posbank. Volg Wandelroute Veluwezoom-Posbank bij Arnhem, waar hoogteverschillen, schitterende uitzichten en de beroemde heideheuvels bij de Posbank je decor bepalen. Warm bij terugkomst op in de sfeervolle bar van het hotel onder het genot van een drankje.

Nationaal Park Drentsche Aa

In het Drentse Assen staat all inclusive-hotel De Bonte Wever op een prachtige locatie aan het eeuwenoude Asserbos. Maar ook de drie nationale parken van Drenthe, de Drentsche Aa, het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold, liggen binnen handbereik. Wandelmogelijkheden genoeg dus! Een aanrader is de wandeling rond de Drentsche Aa. Je komt langs kronkelende beekjes, lieflijke beekdallen en een afwisselend landschap van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. In de winter bestaat het landschap uit kale bomen en akkers tegen een asgrauwe hemel. Net een schilderij! In dit hotel wil je na een frisse winterwandeling absoluut thuiskomen, want het heeft een subtropisch zwemparadijs, bowlingbanen, een grand café en een sauna en stoombad in huis.

Winterse gezelligheid in Leiden

Leiden is de perfecte stad voor een stedentrip tijdens de koude wintermaanden. Het centrum van de oude universiteitsstad verandert in een sprookjesachtig winterwonderland. De lichtjes in de bomen langs de Nieuwe Rijn, de ijsbaan en de sfeervolle kerstmarkt brengen je meteen in kerststemming. Maak een winterse stadswandeling en ontdek wat Leiden allemaal te bieden heeft. Vanaf het historische centrum loop je zo naar ibis Leiden Centre en Golden Tulip Leiden Centre, die beide tegenover het centraal station staan.

Trek je laarzen aan en ontdek de Biesbosch

Ga je deze winter richting Noord-Brabant, dan is Hotel ’t Trefpunt een goede optie voor een overnachting. Het hotel staat in het centrum van Made, op korte afstand van Nationaal Park De Biesbosch. Trek je laarzen maar aan, want in de winter staan delen van het natuurgebied soms onder water. Volg bijvoorbeeld Natuurpad Nieuwe Merwede, langs de groene rivier de Nieuwe Merwede, en struin langs grienden en rietgorzen, kreken, rivierduinen en wilgenvloedbossen. In familiehotel ’t Trefpunt geniet je tijdens de lunch en het diner van Brabantse delicatessen.

Sprookjesachtig Hamburg

Iedereen weet het: Duitsland is hét walhala voor kerstmarkten. Goed idee om de koude dagen hier door te brengen! Kleinhuis Hotel Baseler Hof staat midden in het centrum van Hamburg. Hier tref je meer dan 15 kerstmarkten, dus er zit er altijd wel eentje in de buurt van je hotel. Van nostalgisch tot maritiem en van traditioneel tot klassiek; alle thema’s komen voorbij. Maak zeker een stadswandeling door Hamburg, waarbij je ook veel parken en groene gebieden doorkruist. Opwarmen doe je in het wijnrestaurant, de bistro, de bar of de sauna, het stoombad en het solarium. Allemaal onder één dak!

  • Naam
  • Email