Top 5 niet te missen winterfestivals in Nederland. Warm aanbevolen!

Geschreven op 12 november, 2019
Door
  Geplaatst in Evenementen, Nederland, Winter

header-winterfestivals-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

Hoezo is ‘de winter geen tijd voor feesten en festivals’? Wie dat zegt, heeft geen weet van de leuke winterfestivals die her en der in het land gehouden worden. Er zijn zo veel gezellige ‘opwarmers’ te vinden in de koude tijd! Waar is dat leuke winterfestival; wist je het maar? Lees dan vooral verder, want hier tonen we jou de top 5 van warmst aanbevolen winterfeestjes in eigen land. Voor je het weet ben je er gloeiend bij! Noteer maar vast in je agenda…

Nederlands IJsbeelden Festival – Zwolle

De kunstenaars die naar de IJsselhallen in Zwolle komen zijn ijskoud de beste. Ze gaan aan de slag met 275.000 kilo ijs en een even grote hoeveelheid sneeuw in een enorm grote vrieshal. Van de koude materie maken ze dit jaar immense sculpturen, aan de hand van het thema wereldberoemde verhalen. Naast de ijshal tref je verwarmde hallen aan, aangekleed in winterse sferen. Je kids zullen zich goed vermaken in Winter Wonderland KinderPlaza. Wil je een uniek winterfestival bijwonen, kom dan tussen 14 december 2019 en 1 maart 2020 naar dit coole spektakel. De organisatie wil voorkomen, dat de wachtrijen te lang worden, vandaar dat je dient te reserveren voor een bepaalde dag en tijd.

ijssculpturenfestival-zwolle-winterfestivals-voordeeluitjes.nl-vakantieblogijssculpturenfestival-winterfestivals-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

IJsvrij Park Festival – Rotterdam

Dit relatief nieuwe winterfestival vindt plaats in het centrum van Rotterdam, langs het water op Plein 1940. Tijd voor echte ijspret en winterse gezelligheid! Deze derde editie van winterfestival IJsvrij belooft weer veel warmte in koude tijden. Doe mee aan een winterse borrel, proef van de lekkere Zweedse hapjes en schaats een rondje op de gezellige ijsbaan. Verder geniet je van muziek, dans, theater en allerhande activiteiten. Zo wordt er een curlingwedstrijd gehouden en kunnen kinderen op de woensdagen lekker knutselen. Wanneer? Van zaterdag 14 december 2019 tot en met zondag 12 januari 2020. De toegang is gratis.

Winterfestival-Winterse-sferen-Voordeeluitjes-VakantieblogFootprintsfestival-winterfestivals-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

Muziekfestival Footprints – Utrecht

Maak de primeur mee. Kom naar de allereerste editie van het veelbelovende eendaagse muziekfestival in Utrecht. Waar precies en wanneer? In TivoliVredenburg op 26 januari 2020! Je zult er traditionele geluiden, moderne klanken maar ook bijzondere invloeden uit verre windstreken horen. Op deze eerste editie zal onder andere de Amsterdamse negenkoppige band Jungle by Night een wervelend optreden verzorgen. Deze formatie brengt een gedurfde combi van stijlen. Hoe we deze moeten noemen? Afrobeat? Nee, dat dekt de lading niet. Elektronische geluiden vermengen zich namelijk met jazz, funk, latin en verschillende niet-Westerse klanken. Ga het gewoon meemaken!

Dip Fest  Melkweg – Amsterdam

De kortste dag deprimerend? Niet als je deze op een bijzondere manier inkleurt. Een zeer opbeurend winterfestival wordt in de Melkweg in Amsterdam gehouden, op 21 december, de donkerste dag van het jaar! Juist om een winterdip te voorkomen, is dit eendaagse feestje in het leven geroepen. Met muziek, kunst en comedy ga jij lachend en swingend de kortste dag vieren. Wetend, dat de dagen hierna steeds weer wat langer zullen zijn! Diverse artiesten en kunstenaars omarmen melancholie en misère op tragikomische wijze in plaats van ervoor weg te lopen!

champagne-festival-winterfestivals-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

 

Fête du Champagne Winterfestival – Amsterdam

Inspiratie nodig voor oud en nieuw? Het laatste winterfestival in ons rijtje wordt ook in onze hoofdstad gehouden, in het weekend van 30 november in de Amsterdamse Zuiveringshal in het Westerpark. Dit ‘fette festival’ draagt het Franse bourgondische leven uit. En hoe! Hier kun je wel 100 verschillende soorten champagne proeven, vanaf € 4,50 per glas. Kaviaar of oesters erbij? Slenter dan even langs de knusse Franse foodtrucks. Speel een potje jeu de boules terwijl de Franse chansons op de achtergrond klinken. De ticketverkoop startte al op 1 oktober, maar er waren – op het moment van het verschijnen van dit blog – zeker nog reguliere tickets beschikbaar. Vanaf € 15,00 per stuk.

  • Naam
  • Email