Wijnen, wijnen, wijnen: staat jouw favoriete wijnbar erbij?

Geschreven op 11 augustus, 2021
Door
Wijnbar-Wijn-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Wijn: de drank die zo’n 7000 jaar geleden al een hit was, en waar vandaag de dag maar liefst 20 liter per persoon per jaar van gedronken wordt. En dan hebben we het alleen nog maar over ons eigen kleine kikkerlandje! We kunnen dus wel stellen dat het een populair drankje is. Hoog tijd om de leukste wijnbars in Nederland op een rijtje te zetten, van Twente tot de Randstad. Ideaal tijdens een stedentrip, kun je na het wijnen zo je bed inrollen. Proost!

Joseph in Hoofddorp

Het Noord-Hollandse Hoofddorp kent een prachtige mix van landelijke winkelketens en lokale speciaalzaken. Ook tref je hier verschillende monumenten en het fraaie Haarlemmermeerse Bos aan. Een superleuke stad om naartoe te gaan dus, en laat hier nou ook een gezellige wijnbar zitten! In Bar Bistro Joseph wordt het bistro-gevoel van de Côte d’Azur gecombineerd met de luxe allure van New York. De lekkere wijnen, gecombineerd met gerechten geïnspireerd op de Franse en Aziatische keuken, geven je dat echte vakantiegevoel.

Rembrandt in Apeldoorn

Apeldoorn kennen we uiteraard als de hoofdstad van de Veluwe, maar deze stad heeft nog veel meer in huis. Behalve Paleis Het Loo, Apenheul en een gezellig centrum, vind je hier lunchroom en wijnbar Rembrandt. Hier kun je in een ongedwongen ambiance genieten van meer dan 80 verschillende wijnen, uitgebreide borrelhappen en tosti’s. Ook organiseert Rembrandt regelmatig wijnproeverijen, waarbij je meer leert over wijnen en ondertussen natuurlijk ook wijn proeft. Bij mooi weer is de binnentuin the place to be!

’t Taphuys in Arnhem, Tilburg en Utrecht

Of je nu op vakantie bent in de hoofdstad van Gelderland, het Brabantse Tilburg of het bruisende Utrecht, deze wijnbar is in alle drie de steden te bezoeken. ’t Taphuys is uniek, want hier kun je zelf wijnen (en bieren) tappen. Je betaalt per milliliter. Ga je voor een vol glas of proef je een beetje van alles? Met 32 tot 80 wijnen ben je in ieder geval niet snel uitgeproefd!

De Avonden in Rotterdam

De op een na grootste stad van Nederland is perfect voor een stedentrip of weekendje weg. In Rotterdam heb je musea, een overdekte markthal, een historische haven, tal van leuke winkels en eetgelegenheden en natuurlijk de welbekende Erasmusbrug. Maar wat je hier ook hebt, is de gezellige wijnbar De Avonden, met meer dan 30 bijzondere wijnen en kaasplankjes, gehaktballen, flammkuchen en nachos. Lekker! Hier blijf je wel even zitten, in de knusse bar of op het terras. Even een break van het wijnen? Er staan ook bieren en cocktails op de kaart.

Wijnbar-Proosten-Voordeeluitjes-Vakantieblog

BRUUT in Enschede

Het is misschien wel de populairste uitspraak in Twente (en de Achterhoek): “poar neem’n”. En dat is precies wat je doet bij bistro en wijnbar BRUUT in Enschede. Op de eerste verdieping is een sfeervolle wijnbar gevestigd, waar je de keuze hebt uit ruim 100 wijnen. Neem daar Franse kazen of een charcuterie-plateau bij en je wilt hier nooit meer weg. Een high wine behoort ook tot de mogelijkheden! Schijnt het zonnetje? Dan is het dakterras de perfecte plek om urenlang te wijnen.

Clos in Amsterdam

In deze wijnbar in Amsterdam-Oost komen originele wijnen – van kleine wijnboeren en familiebedrijven – en originele gerechten samen in een ontspannen setting. Neem plaats aan tafel, aan de bar of op het ruime terras en laat je verrassen door meer dan 100 handgemaakte wijnen. Ook bij slecht weer kun je plaatsnemen op het terras, want dit kan volledig overdekt worden gemaakt. Heaters aan, en gezelligheid kent geen tijd!

  • Naam
  • Email