Opwarmen en fris het voorjaar in met wellness

Geschreven op 25 februari, 2014
Door
  Geplaatst in Tips & uitjes
Tags: sauna wellness

In de oudheid werd het belang van wellness al erkend. De Romeinen bouwden badhuizen en thermen en waren dol op badderen, onder het mom van ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Maar ook verder terug in de geschiedenis zijn er al verhalen over wellness bekend. De modderbaden lijken uit het Midden-Oosten te komen, waar gebaad en gescrubd werd met de mineraalrijke modder uit de Dode Zee. Het oude Egypte zou dus wel eens de bakermat van de wellnesscultuur kunnen zijn. Cleopatra baadde al in ezelinnenmelk, waar zij haar legendarische schoonheid aan te danken zou hebben. Zij ervoer destijds al de rust en ontspanning die de baden haar gaven.

De Romeinse badcultuur raakte in verval toen het Romeinse Rijk afbrokkelde en genezing volgens het Christendom verkregen moest worden door bidden en niet door badderen. Onder invloed van de Moren werd de badcultuur in Zuid-Europa weer opnieuw ingevoerd en kwamen er steeds meer kuuroorden. In de tweede helft van de 20e eeuw werd de badcultuur nog verder uitgebreid en werd er vooral een bad genomen vanwege de genezende werking. Tegenwoordig gebruiken we het traditionele kuren vooral weer ter ontspanning van lichaam en geest, net als de Romeinen vroeger.

Een wellness-arrangement biedt naast een comfortabele hotelovernachting ook de ontspanning van een sauna, stoombad, bubbelbad, ontspannende massage, of exclusieve therapieën en baden. Volledig tot rust gekomen en ontspannen tot in de tenen kunt u dan ’s avonds weer onder de lakens schuiven.

Voordeeluitjes.nl heeft een zeer ruime keuze hotels met wellness-arrangementen om heerlijk te ontspannen. Ideaal voor een paar dagen gezondheidstoerisme! Ervaar de weldaad van wellness zelf.

  • Naam
  • Email