Mis jij de sauna ook? Creëer thuis je eigen wellness!

Geschreven op 6 april, 2020
Door
  Geplaatst in Tips & uitjes, Wellness

Wellnesscentra, sauna’s en zwembaden houden hun deuren in ieder geval nog gesloten tot 28 april. Maar ook in de weken erna zal niet ineens alles weer open gaan. Mis jij de wellness ook zo erg? Dan is ‘de ultieme ontspanning naar je eigen huis halen’ de enige optie. Niet iedereen heeft thuis een eigen sauna, maar misschien heb je wel een ligbad of een geschikte relaxruimte. Wij hebben een aantal leuke suggesties voor je op een rijtje gezet. Hoe doe je dat eigenlijk, je eigen wellness thuis creëren?

Laat je masseren

In deze onzekere tijden krijgen veel mensen last van stress. Dat uit zich bijvoorbeeld in een stijve nek, pijn in de rug of schouderklachten. Misschien heb jij een welwillende huisgenoot in je buurt, die jouw klachten met een massage kan verzachten. Steek geurkaarsen aan, dim het licht, zet een rustgevend muziekje op en zorg ervoor, dat de ruimte waarin je gemasseerd wordt, niet te koud is. Zet bovendien de fijn geurende massageolie klaar. Er zijn drie technieken waaruit ‘de masseur’ kan kiezen: strijkende bewegingen (altijd richting hart), knedende bewegingen (van spieren) en kloppende bewegingen (ritmische slagen, niet te hard). Kijk wat voor jou het best werkt.

Gezicht of lichaam stomen

Je kunt natuurlijk een dure stoomcabine laten plaatsen in je badkamer, maar dan ben je wel rond de 4.000 euro kwijt. Wil je veel voordeliger uit zijn? Neem dan eens een ouderwets stoombadje: met een handdoek over je hoofd boven water dat net van de kook is. Handje gedroogde kamille, een paar rozenblaadjes en enkele druppels tea tree-olie erbij en klaar ben je! Zo worden alle poriën weer eens goed open gezet en verbetert de bloedcirculatie meteen. Met een reinigend maskertje erna voel jij je weer als herboren. Zo simpel kan de welness thuis zijn!

Zet eens een gezond masker op

Een gezichtsmaskertje doet vaak goed. Het is niet duur, zelf te maken en bovendien een makkelijk middel om tot algehele ontspanning te komen. Droge huid? Laat avocado het werk doen! Prak een halve avocado tot deze helemaal glad is en voeg er twee eetlepels honing bij. Nog een keer goed mengen en klaar is je maskertje! Laat het ongeveer tien minuten inwerken en spoel het masker af met lauwwarm water. Onzuivere huid? De wortel biedt uitkomst! Kook drie wortels en pureer deze als ze gaar zijn. Meng de wortelpuree met drie eetlepels honing. Als het mengsel wat afgekoeld is, breng je het aan op je gezicht, waarna je het een kwartiertje laat zitten. Daarna afspoelen met lauw water…

Lekker aanmodderen in eigen kuip

Een modderbad is goed voor je lijf. Maar ga tijdens je dagje wellness niet aan de slag met ‘gewone modder’, want dan krijg je geheid last van een verstopte afvoer. En dan is het ZEN-gevoel heel snel weg. De juiste klei koop je bij een schoonheidszaak of health food-winkel. Denk aan klei in poedervorm in diverse soorten: lavaklei, groene klei of bentonietklei. Deze klei moet gemengd worden met olie en haver, maar dat lees je wel op de verpakking. Voor het ultieme wellness-effect kun je een paar druppels etherische olie toevoegen aan je modderbad. De uiteindelijke ‘modder’ giet je vervolgens in een bad, dat half gevuld is met warm water. Aanmodderen maar!

Wellness-voorpret

Wil je alvast plannen maken voor na de crisis, wanneer je weer met een gerust hart buitenshuis mag kuren? Een dagje wellness bijvoorbeeld? Dan is voor jou misschien de gratis Wellness Dag van Voordeeluitjes.nl een aanrader. Als je slim bent, pak je nu alvast korting voor straks! Onze wellness-vouchers geven recht op een gratis Wellness Dag voor 2 personen t.w.v. € 60,-. De wellness-vouchercodes zijn te verzilveren tot en met 31 december, en in de hele maand april krijg je ze nog cadeau bij het boeken van een hotel of vakantiepark. Misschien heb jij al leuke ideeën voor later in het jaar? Voor meer info kijk je op onze pagina wellnessactie.

Of bekijk ons reguliere aanbod van wellness-arrangementen. Misschien kun je er alvast een beetje inspiratie opdoen, ook voor straks…

  • Naam
  • Email