Pasen in de natuur? 7x rustige vakantieparken

Geschreven op 11 maart, 2021
Pasen-2019-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

De paasdagen staan alweer bijna voor de deur! Ben jij dit jaar van plan het lekker rustig aan te doen en de natuur op te zoeken? Denk dan eens aan een weekendje weg of korte vakantie op een van deze schitterende vakantieparken tijdens Pasen, heerlijk rustig gelegen en met genoeg wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving! Klaar? Onthaasten maar!

Landelijk Twente

Voor rust en ruimte zit je natuurlijk goed in het oosten van het land, in Twente om precies te zijn. Hier is normaal al gek genoeg, kom je vrijwel uitsluitend nuchter volk tegen en is de natuur adembenemend mooi. Ga bijvoorbeeld lekker bijkomen bij Buitencentrum Hessenheem, prachtig gelegen bij het gemoedelijke plaatsje Markelo. Het park zelf heeft met een buitenzwembad, bistro en speeltuin genoeg te bieden voor het hele gezin, en in jouw luxe lodge kun je ook nog eens je eigen sauna induiken! Dat is nog eens fijn ontspannen!

Vakantieparken Pasen? Op naar de Veluwe!

Toegegeven, de Veluwe kan op mooie dagen overspoeld raken met dagjesmensen die wel houden van een wandel- of fietstocht door schitterende natuur. Maar wie doet je wat, in jouw eigen huisje op een vakantiepark midden in het gebied? Boek jouw luxe houten vakantiewoning op EuroParcs Resort De Wije Werelt en dompel je onder in rust, ruimte en genoeg privacy. Je viert hier vakantie tussen bossen en zandverstuivingen en grenzend aan maar liefst drie natuurgebieden: Nationaal Park De Hoge Veluwe, Planken Wambuis en het Mosselse Zand. Het is aan jou om te kiezen welke kant je opgaat!

Rust en ruimte in de Achterhoek

Martien weet het, jij weet het: in de Achterhoek vind je rust en ruimte. Zeker op Camping Vreehorst in Winterswijk. Deze door de ANWB met maar liefst 4,5 ster bekroonde camping is gelegen naast het schitterende natuurgebied de Berkendelle. Wandelaars en fietsers halen hun hart op in dit prachtige stukje Achterhoek vlak bij de Duitse grens. Op de camping zelf pak jij moeiteloos je rust in een luxe lodge- of safaritent of een houten chalet. En luister eens goed? Wat een rust hè?!

Unieke Limburgse natuur

EuroParcs Brunssummerheide is, zoals de naam al doet vermoeden, schitterend gelegen, grenzend aan de Brunssummerheide en daarmee aan de prachtige natuur die in dit Limburgse wandel- en fietsparadijs te vinden is. Bedwing heuvels, bewonder vennen en struin langs zeer uiteenlopende soorten heide tijdens een mooie tocht. Kom daarna fijn bij in jouw eigen chalet, die je alle rust en privacy biedt. Op het park zelf is het verder volop genieten in, op en rond de grote vijver met vis- en zwemgedeelte en een zandstrandje. Kinderen zullen zich ook uitstekend vermaken in het speelbos en bij de dierenweide. Voor volwassenen die graag ‘een balletje slaan’ is er een golfbaan te vinden vlak bij het park, tussen de Brunssummerheide en de Schinveldse bossen. Een van de beste vakantieparken om met Pasen de rust op te zoeken!

De Zeeuwse kust

Hoewel je tijdens jouw vakantie op Roompot Kustpark Klein Poelland vlak bij de levendige badplaats Renesse verblijft, merk je daar door het omringende rustgevende groen en de weidsheid van Zeeland helemaal niets van! Dit knusse familiepark biedt vrijstaande bungalows op grote percelen: aan ruimte en privacy geen gebrek! Geniet van eindeloze dagen op brede Zeeuwse stranden, die op fietsafstand te vinden zijn, en kom helemaal tot rust tijdens een heerlijke tocht door de prachtige duinen. Op het kleinschalige park zijn naast speeltuinen, een tennisbaan, een sportveld en een kleine winkel niet veel faciliteiten te vinden, wat de rust alleen maar ten goede komt. Na jouw Paasweekend kom je ongetwijfeld helemaal opgeladen weer thuis.

Hotelhuisje bij de boer

De luxe van een eigen hotelkamer, gecombineerd met de rust van het platteland? Bij Restinn Medemblik verblijf je in jouw eigen hotelhuisje op het erf van een boerderij! Je viert vakantie in Wieringerwerf, vlak bij het pittoreske havenstadje Medemblik, en er zijn slechts vijf andere hotelhuisjes op het kleinschalige terrein te vinden. De vrijstaande huisjes zijn gelegen aan een stille weg, zonder verdere bebouwing. Hier kom je écht helemaal tot rust, en halen vogelspotters hun hart op! Ook wandelaars en fietsers kunnen in het uitgestrekte Noord-Hollandse landschap uitstekend uit de voeten! Ga lekker wandelen door de natuur en fietsen door de polder. Had jij een andere bestemming voor ogen? Neem ook een kijkje bij Restinn-hotelhuisjes op andere mooie plekken in Nederland!

Vakantieparken Pasen: sterren op Schier

Ook bij de boer, maar dan op heerlijk rustig Waddeneiland Schiermonnikoog, vind je Country Camp De Kooiplaats. Hier kun je terecht voor een luxe, landelijke kampeervakantie voor het hele gezin. Het boerenleven staat centraal; kijk mee hoe de boer de koeien melkt, hoe het scheren van schapen precies in z’n werk gaat en help mee met het voeren van kippen en eenden; vooral voor kinderen een echt feestje! Klinkt als hard werken? Valt mee hoor! Want op vakantie doe jij natuurlijk niets waar je geen zin in hebt. Bovendien verblijf je hier in een luxe safaritent, en wacht buiten de boerderij schitterend Schiermonnikoog erop ontdekt te worden. Prachtige natuur, eindeloze rust en plekken waar het nog echt stil is; hier ben je aan het goede adres om eens flink te onthaasten. Schiermonnikoog is bovendien een van die plaatsen waar het ’s nachts nog écht donker is. Dat wordt sterren kijken voor het slapen gaan!  

  • Naam
  • Email