Lekker weg met kids in de voorjaarsvakantie 2021? Doen!

Geschreven op 3 februari, 2021
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Nederland, Voorjaar

De vrije tijd lonkt weer, want de voorjaarsvakantie van 2021 komt eraan! Deze valt voor de meeste schoolgaande kinderen in de periode van 13 februari tot en met 28 februari 2021. Altijd leuk toch, om alvast ideeën op te doen voor de eerste schoolvakantie in het nieuwe jaar? Ga in de voorjaarsvakantie lekker weg met het hele gezin en verblijf een week, midweek of weekend op een vakantiepark in eigen land! Of misschien kies jij liever voor een hotel in de voorjaarsvakantie? In ieder geval even lekker weg met de kids! Waarnaartoe? Doe hier inspiratie op!

Mooie hotspots aan zee – de eigen Nederlandse kust!

Uitwaaien aan zee doet het altijd goed, zeker ook tijdens je voorjaarsvakantie met kids! Wie weet laat de zon zich af en toe al wat zien; dat zou helemaal mooi zijn! Vakantieparken aan de Nederlandse kust zijn in tijden van beperkte mogelijkheden nog gewilder dan anders. Begrijpelijk, want een lekkere strandwandeling of struintocht door onze mooie duinlandschappen is altijd mogelijk! Je bent er heerlijk even uit, terwijl je niet snel ‘op de lip van iemand anders zit’.

Enkele leuke aanraders nabij het strand? Roompot Strandpark Duynhille in Ouddorp, Roompot Kustpark Texel in De Koog en Roompot Kustpark Egmond aan Zee. Wie neem jij mee naar een leuk huisje aan zee, in de voorjaarsvakantie van 2021?

Drouwen – kaboutersporen zoeken in Drenthe

Kabouters blijven tot de verbeelding spreken, vooral tot die van de allerkleinsten. Probeer het maar eens uit en vraag je kind of het zin heeft om kaboutersporen te zoeken. Wedden dat het enthousiasme van het bevestigende ‘ja’ afspat? Met een beetje geluk kunnen jullie bij het Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen deelnemen aan een wandeling over het Kabouterpad. Sowieso even online aanmelden! De route is 1500 meter lang en dus best goed te doen voor de kortste beentjes van het gezelschap.

Zoek jij leuke vakantieparken in Drenthe, in de nabijheid van Drouwen? Dan moeten we Roompot Vakantiepark Hunzedal in Borger en Roompot Bospark Lunsbergen, ook in Borger, zeker niet onvermeld laten! Beleef met je kids een toptijd tijdens de voorjaarsvakantie 2021 in Drenthe!

Friesland – jong én oud vindt bootje varen leuk!

Op vele plekken in de noordelijke provincie Friesland kun je je al varend uitleven, met eigen dan wel met een gehuurde boot of kano. Wil je je kids jouw stuurmanskunsten showen of wil je ze zelf aan het werk zetten op de boot? Je zult ze bijna geen groter plezier kunnen doen tijdens een vakantie in Friesland! Zet bijvoorbeeld koers richting de rietlanden, meren en moerasbossen van Nationaal Park De Alde Feanen, tussen Leeuwarden en Drachten, waarvan het ‘verdronken bos’ bij Eernewoude jullie zal verbazen. Kale boomtoppen steken er boven het water uit en bieden een niet-alledaags plaatje.

Onze Friese vakantieparken bieden veelal huisjes aan het water, aan een meer, met eigen aanlegsteiger, uitzicht op een haventje of al deze ingrediënten tegelijk! Waterplezier is daarbij uiteraard gegarandeerd. Je hebt een ruime keus; wordt het Bungalowpark It Wiid in Eernewoude, Roompot Havenresort Terherne of Roompot Waterpark Terkaple?

      Weg-kids-voorjaarsvakantie-Schaapskooi-Mergelland-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Valkenburg – mergelstadje in de on-Nederlandse heuvels

Het allereerste toeristische stadje van Nederland is – naar men zegt – Valkenburg. Een must-see eigenlijk, voor alle mensen die het plaatsje nog nooit bezochten! Valkenburg is niet alleen een lieflijk stadje met mergelgrotten, een eeuwenoude kasteelruïne en een gezellig centrum vol verwarmde terrasjes, maar ook een enorme trekpleister vanwege de unieke natuur rondom. De heuvels, de bossen en de beekjes die door het landschap stromen, geven de Zuid-Limburgse regio een buitenlands uiterlijk. De allereerste lammetjes van Nederland knuffelen? Dit kan normaal gesproken bij Schaapskooi Mergelland in Epen! Of het dit jaar ook weer kan, is op dit moment nog niet bekend.

Een voorjaarsvakantie met kids om nooit meer te vergeten vier je in Limburg! Enkele suggesties? Denk aan TopParken Résidence Valkenburg in Schip op Geul, Buitenplaats de Mechelerhof in Mechelen en Roompot Bungalowpark Schin op Geul in Walem.

  • Naam
  • Email