Wat te doen met Pasen 2022?

Een heerlijk lang weekend genieten van het samenzijn, er op je paasbest uitzien en (iets te veel) chocolade-eitjes snoepen. Pasen staat weer voor de deur! Het officieuze begin van de lente. Waar we de afgelopen twee jaar het plezier binnenshuis moesten zoeken, mogen we er nu weer met z’n allen opuit. En als je nou nog geen idee hebt wat je wil gaan doen, maar je in ieder geval geen zin hebt om tweede paasdag in de rij voor de meubelboulevard te staan, lees dan vooral even dit blog. Want wij hebben wat leuke uitjes met Pasen voor je opgezocht! 

In vuur en vlam

Het ontsteken van het paasvuur is een eeuwenlange traditie die op veel plaatsen in Nederland wordt nageleefd: van Texel tot de Achterhoek. Het dorp Espelo staat zelfs in het Guinnes Book of World Records voor het bouwen van het hoogste paasvuur ter wereld! Ieder jaar levert het weer mooie taferelen op. Wanneer de avond valt komt heel het dorp samen om te kijken naar het vurige spektakel. In sommige dorpen en buurtschappen begint het bouwen van de paasbult al weken, soms zelfs maanden, van tevoren. Wil je deze bijzondere traditie ook eens meemaken? Kijk dan via deze link waar de mooiste, hoogste en meest bijzondere paasvuren worden gebouwd.

Met volle vaart

Zet jij ieder weekend weer de wekker om niks van de Formule 1 te missen? Dan ga je dit zeker leuk vinden! Eerste en tweede paasdag staat het circuit van Zandvoort namelijk in het teken van de DNRT Paasraces. Er zullen verschillende races plaatsvinden tussen verschillende soorten voertuigen. Het belooft een oorverdovend weekend te worden vol ronkende motoren. En het mooiste is: de entree is helemaal gratis!

Ouderwetse schoonheid

We blijven nog even in het thema auto’s. Waar in Zandvoort het nieuwste van het nieuwste op het gebied van auto’s het asfalt onveilig maakt, ligt de focus in Venhuizen op de klassiekers. Eerste en tweede paasdag vindt daar het Noord-Hollands Oldtimerfestival plaats. Auto’s, motoren, trucks en allerlei andere voertuigen zijn hier te bewonderen. Maar ook kleding, onderdelen en miniaturen ontbreken niet. Struin langs de bijzondere wagens en neem plaats op het terras voor mooie acts en live muziek. De kinderen vermaken zich ondertussen op de kartbaan of laten hun kracht zien bij de Kop van Jut!

Wandelen met lammetjes

Iedere tweede paasdag vindt de lammetjeswandeltocht op Texel plaats. Als je wil kun je tijdens een 40 kilometer lange tocht het hele eiland op unieke wijze ontdekken. Dat is de route voor de echte fanatiekelingen . Het is ook mogelijk om tochten van 5, 10, 15 en 25 kilometer te lopen. Onderweg kom je langs schapen met lammetjes in de vele weides, maar ook langs typische schapenschuren en tuinwallen. Een wandeling waar je blij van wordt!

Struinen over de markt

In veel steden worden er gezellige paasmarkten georganiseerd. Struin langs kraampjes met kleding, antiek, kunst, leuke accessoires en lekker eten en drinken. Je kunt gelijk van de gelegenheid gebruikmaken om een toffe nieuwe stad te bezoeken! Nijmegen, Vlissingen, Den Haag: stuk voor stuk mooi historische steden die het ontdekken absoluut waard zijn. De paasmarkten staan het hele weekend, dus als je écht het maximale uit je lange weekend wilt halen, maak er dan gelijk een gezellig weekendje weg van!

  • Naam
  • Email