Wat te doen met Hemelvaart: 5 x mooie dauwtraproutes

Geschreven op 15 april, 2021
Door
  Geplaatst in Fietsen, Natuur, Voorjaar, Wandelen
Hemelvaart dauwtrappen - vakantieblog- Voordeeluitjes.nl

Ga jij voor dag en dauw fietsen – oftewel dauwtrappen – op Hemelvaartsdag 2021? Of trek jij liever je wandelschoenen aan op deze 40e dag na Pasen? Hemelvaartsdag valt dit jaar op donderdag 13 mei en is van oudsher de dag waarop je in alle vroegte op je fiets springt. Maar wandel jij nu eenmaal liever, dan houdt ook niemand je tegen om te gaan ‘dauwstappen’. Kun je nog een paar leuke ideeën gebruiken? Lees dan in dit blog over 5 mooie dauwtraproutes in Nederland, die je tijdens het hemelvaartweekend kunt volgen…

#1- Boswachterspad Deurzerdiep

De gele gloed van de dotterbloemen en een beekdal gevuld met paarse orchideeën: in het voorjaar zijn ze niet te missen op deze 8 kilometer lange wandelroute langs het Deurzerdiep. Vanuit Assen loop je zo het halfopen landschap van Drenthe in. Ontdek de slingerende beekjes, natte hooilanden en de bijzondere bloemsoorten in volle bloei. Zo wordt jouw Hemelvaartsdag van 2021 een zeer kleurrijke ervaring!

#2 – Duinwaterroute

Wil jij dauwtrappen door de duinen tijdens je weekendje weg met Hemelvaart? De Duinwaterroute is een mooie fietsroute, die vanuit Castricum 20 kilometer door het Noordhollands Duinreservaat loopt. Tip: neem je verrekijker mee! Onderweg kom je namelijk langs een paar vogelobservatiehutten, van waaruit je uren kunt turen naar de verschillende kustvogels die er hun thuis vinden.

Hemelvaart dauwtrappen - vakantieblog- Voordeeluitjes.nl

#3 – Boswachterspad Grebbelinie

Ontdek hoe het uitbundige groen de sporen van de rijke historie van de Grebbelinie heeft overgenomen. Bewandel dit boswachterspad op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland, en geniet van de stilte en het blauwe ijsvogeltje. De bunkers die je onderweg passeert, fungeren vandaag de dag als overnachtingsplek voor vleermuizen. Wie weet zie je de vleermuizen nog vliegen in het ochtendgloren, tijdens het dauwtrappen. 

#4 – Fietsroute Borne en Hengelo

Deins jij niet terug voor het fietsen van wel 40 kilometer op Hemelvaartsdag? Dan is de fietsroute Borne en Hengelo van Fietsnetwerk.nl wel wat voor jou. De lengte is 38,07 kilometer. Dat betekent zo’n 3,5 uur dauwtrappen door het mooie coulisselandschap van Twente. Onderweg passeer je het prachtige Kasteel Twickel, de eeuwenoude Noordmolen en Buitenplaats De Houtmolen. 

Hemelvaart dauwtrappen - vakantieblog- Voordeeluitjes.nl

5# – Fruit en Vlinders

Vlakke routes in Zuid-Limburg? Ze bestaan! Probeer de Fruit en Vlinders-wandeling van de ANWB maar eens uit. Uitvalsbasis is Eijsden met zijn beschermde dorpsgezicht. Geef je ogen de kost in de met kasseien geplaveide straten, waarvan de Diepstraat met zijn lange rij lindebomen en monumentale panden de mooiste is. De graslanden, wilgenbossen en poelen van de Eijsder Beemden zijn puur natuur. Wandel door een waar bloemen- en vlinderparadijs en tref regelmatig hoog- en laagstamfruit aan.

Wil jij er lekker even tussenuit tijdens het hemelvaartsweekend? Bekijk dan onze voordelige hotelarrangementen voor Hemelvaart of vakantieparkarrangementen voor Hemelvaart.

  • Naam
  • Email