Wat te doen in Winterberg? 6x de leukste activiteiten zonder sneeuw

Geschreven op 12 maart, 2020

Winterberg-zomer-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Winterberg is natuurlijk een waar wintersportparadijsje. Het skigebied rond het plaatsje, gelegen op 668 meter hoogte in de heuvels van het prachtige Sauerland, is zeker voor beginners een ideale bestemming. Maar ook in de zomer is het hier volop genieten! Wat te doen in Winterberg als er geen sneeuw ligt? Wij hebben het voor je uitgezocht!

#1 Toch een afdaling

Van de berg afsjezen, zonder ski’s, snowboard of sneeuw? De rodelbaan in Winterberg biedt uitkomst! De spectaculaire 700 meter lange afdaling is een waar adrenalineritje voor jong en oud. Vlieg door de bochten, geniet van de wind door je haren en reken erop dat, wanneer je weer beneden bent, je direct nog een keertje wil! Niet zo’n held op hoge snelheid? Je kan zelf regelen hoe hard je gaat door de gashendel naar voren te duwen (harder) of naar achter te trekken (afremmen).

#2 Op de trappers

Er zijn talloze mooie routes voor “gewone” fietsers te vinden, maar ook mountainbikers vinden in dit glooiende landschap voldoende uitdaging. Zo zijn er in de directe omgeving van het plaatsje veel cross country-routes uitgezet. Deze bieden voor elk wat wils, of je nou een geoefende mtb’er bent of voor het eerst op een mountainbike stapt. In het Bikepark in Winterberg vind je tien verschillende parcoursen vol springmogelijkheden, snelle bochten en spectaculaire afdalingen! Het tegenovergelegen trailpark heeft nog eens 40 kilometer aan routes te bieden. Van gezinsvriendelijke rondjes tot aan scherpe beklimmingen en afdalingen!

skischans-Winterberg-Zomer-Voordeeluitjes-Vakantieblogskischans-boven-Winterberg-zomer-Voordeeluitjes-Vakantieblog

#3 Iconische schans in Winterberg

Lekker aan het wandelen in Winterberg? Vergeet niet een kijkje te nemen bij de St. Georg skischans, een icoon in de regio. De duizelingwekkende hoogte van de springschans ervaren? Dat kan voor een euro! Voel je even een echte professionele skiër terwijl je van grote hoogte over de prachtige omgeving uitkijkt!

#4 Fenomenale uitzichten

Of je nou in de winter of de zomer in Winterberg bent; wandel zeker richting de indrukwekkende panoramabrug van 400 meter lang. Al wandelend eroverheen geniet je van een prachtig uitzicht. Voor de echte durfallen valt er op de brug ook nog eens van alles te beleven zoals een schuddende hangbrug, een glijbaan naar benee en andere klautermogelijkheden. Let op: niet voor mensen met hoogtevrees! Juist helemaal niet bang voor hoogtes, en zoek je het graag nóg iets hogerop? Trek dan naar de Asten Toren op de bekendste berg van het Sauerland, de Kahler Asten. Beklim de 20 meter hoge toren op de ruim 841 meter hoge berg en geniet van het uitzicht!

Panoramabrug-Winterberg-Zomer-Voordeeluitjes-VakantieblogWinterberg-zomer-Voordeeluitjes-Vakantieblog

#5 Klim und klauter!

Nog meer klimmen en klauteren kan in Kletterwald Winterberg, vanaf april weer geopend. De parcoursen tussen de bomen verschillen in moeilijkheidsgraad van prima te doen voor jonge bezoekers tot aan uitdagende routes op ruim 10 meter boven de grond! Natuurlijk krijg je eerst uitgebreide instructies over hoe te zekeren en is er een oefenparcours.

#3 Wandelen in Winterberg

Helemáál geen fan van snelheid of hoogtes? Doe je het liever wat rustiger aan? Ga dan wandelen in Winterberg! Dat kan hier namelijk fantastisch. In het schitterende Sauerland, het “land der duizend bergen”, kom je onderweg de mooiste natuur tegen. Ontdek bijvoorbeeld de ruige steile rotswanden, watervallen, beekjes en bijzondere begroeiing in de bergkloof vlak bij Winterberg, tijdens het wandelen van de Sauerland Extreem, die je langs de rand voert. Ook een deel van de wereldberoemde Rothaarsteig loopt door Winterberg.

Wat te doen in Winterberg zonder sneeuw? Genoeg dus! Ook in de zomer is het hier heerlijk vakantie vieren. Ben jij nog op zoek naar een fijne plek om te verblijven? Bekijk dan ons aanbod voor een weekend in Winterberg: Liever in een huisje? Bij ons vind je ook een ruim aanbod aan vakantieparken in Winterberg!

  • Naam
  • Email

4 REACTIES

  1. Berry Verwaaijen schreef:

    Is er een kerstmarkt in winterberg
    Wij willen de 17e december 2 nachten komen

  2. Corinne Lemmens-van den Akker schreef:

    Is de Panorama Erlebnisbrucke ook voor oudere mensen die niet meer kunnen klimmen te bereiken?