TIPS | Wat te doen in Rotterdam: dit zijn de 7 leukste activiteiten!

Vergeet het Van Gogh Museum in Amsterdam en sla Madurodam maar een keer over: zet in plaats daarvan eens een uitje naar Rotterdam op je programma, als je dan toch toerist in eigen land wilt spelen! De havenstad is helemaal hot. Wie denkt dat Wereldhavenstad Rotterdam louter bestaat uit containerschepen en de enigszins grauwe Euromast, heeft het mis. Daarom geeft Voordeeluitjes.nl jou deze week antwoord op de vraag: Wat te doen in Rotterdam? De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Rotterdam komen aan bod…

1. Sprankeling op De Maasvlakte

Vooruit, we kunnen het toch niet laten. De wereldhavenstad heeft uiteraard wel het een en ander te vertellen over havenwerk, schepen en technologische ontwikkeling. Droge kost? Welnee! Bij Futureland op de Maasvlakte maken ze er een ware happening van, voor jong en oud! In dit informatiecentrum met o.a. een filmzaal en interactieve maquettes, leer je spelenderwijs meer over de uitbreiding van de Rotterdamse haven. Je kunt eventueel mee op een bus- of boottour door het modernste havengebied van Europa. Is het mooi weer en ben je toevallig verslingerd aan kitesurfen? Dan is het Maasvlaktestrand voor jou een bijna ‘verplicht’ uitje in Rotterdam!

2. Op naar stadsdierentuin Blijdorp

Heb jij onlangs ‘Het echte leven in de dierentuin’ op tv gezien? Dan weet je wat je te doen staat in Rotterdam! Dit seizoen worden immers de lotgevallen van talrijke harige Blijdorp-bewoners als ook die van hun enthousiaste verzorgers gevolgd. Nu je toch in Rotterdam bent, kun je met eigen ogen zien hoe het inmiddels 3 maanden oude olifantje Radjik aan het stunten is met zijn slurfje. Of geniet van het zwarte neushoorntje Nasor, dat inmiddels bijna 10 maanden telt. Een bezoek aan Nederlands oudste dierenpark is sowieso een van de leukste activiteiten in Rotterdam!

3. Dobberende wellness

Stel je voor. Je bent voor een weekendje naar Rotterdam gekomen om rust te vinden na een hectische periode op je werk, maar je vindt het ook belangrijk om een nieuwe stad van A tot Z te leren kennen. Wat doe je dan? Juist: dan boek je de Hot Tug! Dit voertuig laat zich het beste omschrijven als een boot, die eveneens fungeert als hot tub. Terwijl je langs de mooie Maasoevers vaart, kom je heerlijk op adem in je eigen ‘dobberende wellness’. Doen dus! Ondertussen zie je vele bezienswaardigheden van Rotterdam aan je voorbijglijden, zoals de bijzondere kubuswoningen.

Tips- Rotterdam-Activiteiten- Voordeeluitjes-Vakantieblog

4. Fenix Food Factory

Eind 2014 werd Rotterdam verwend met een nieuwe trekpleister in de stad: de Markthal. Lekkerbekken komen hier graag samen om te smullen van de lekkerste gerechtjes. Maar wat te doen in Rotterdam als je je liever niet in de mensenmassa begeeft? Dan wandel je de Erasmusbrug over in de richting van Hotel New York! Verstopt achter dit historische logement, vind je namelijk de Fenix Food Factory: een typische ‘hipster foodmarket’ die niet uitpuilt van de toeristen. Het leuke aan deze hall is dat het industriële karakter verwerkt is in het interieur. Bestel een ‘bakkie pleur’ bij Stielman Koffiebranders, zoek een plekje uit op een van de vele pallets die buiten opgesteld staan, en geniet van het uitzicht.

Tips- Rotterdam-Activiteiten- Voordeeluitjes-Vakantieblog

5. Dineren op ‘rolletjes’

Jullie hebben als stel iets te vieren en zoeken een passende eetgelegenheid? Je wilt dan uiteraard niet het eerste het beste restaurant binnenstappen! Nee, jij gaat goed voorbereid op pad. In dat geval is de Rottertram een echte aanrader. De groen-witgekleurde tram rijdt langzaam door het stadshart, terwijl je het glas heft op een nog mooiere toekomst met je partner! Zit je liever stil tijdens het eten, maar spreekt het je wel aan om te eten in een voertuig? ‘Gare du Nord’ is gehuisvest in een oude trein, maar komt in tegenstelling tot de Rottertram niet meer in beweging.

Tips- Rotterdam-Activiteiten- Voordeeluitjes-Vakantieblog

6. Formidabele uitzichten

Van de uitjes in Rotterdam is het beklimmen van de Euromast misschien wel het meest genoemde. Niet zo raar, want sinds jaar en dag wordt de Euromast gezien als het uithangbord van Rotterdam. Maar wist je dat er genoeg andere boeiende plekken zijn, waar je Rotterdam van bovenaf kunt bewonderen? De Laurenskerk kwam ten tijde van de oorlog niet ongeschonden uit de strijd, maar is tegenwoordig een must-do voor toeristen die zich even op eenzame hoogte willen begeven tussen de wolkenkrabbers. ’s Avonds doe je het nog even dunnetjes over tijdens je avondje uit in Rotterdam. Terwijl je nipt aan een cocktail in The Suicide Club, tuur je in de verte over de unieke skyline.

7. Spetterende rondvaart Rotterdam

Op de vraag ‘wat te doen in Rotterdam’ zijn uiteraard vele antwoorden mogelijk! Maar hoe weet je dan, of je de leukste activiteiten in Rotterdam niet toevallig mist? Doe zeker ook inspiratie op! Onze eigen Oskar testte bijvoorbeeld de Splashtour uit! Je neemt plaats in een boot die wel heel veel weg heeft van een amfibievoertuig.

IHEUW-Splashtour-Vakantieblog-Voordeeluitjes.nl

Kun je niet meer wachten om een stedentrip naar Rotterdam in te plannen? Boek dan een goedkope hotelovernachting in Rotterdam op Voordeeluitjes.nl. Een echte aanrader is het wel heel bijzondere SS Rotterdam.

  • Naam
  • Email