Wat te doen in Groningen? 5x de leukste activiteiten

Groningen-Stad-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Misschien komt een stedentrip naar Groningen niet als eerste in je op als je denkt aan een vakantie in eigen land. Maar wist je dat deze stad ontzettend veelzijdig is? Rust en levendigheid gaan hier hand in hand, en dat maakt Groningen een fijne vakantieplek voor iedereen! Van de stille Groningse hofjes waar de tijd even stil lijkt te staan tot de bruisende Grote Markt met historische panden en gezellige restaurants. Wij hebben de vijf leukste activiteiten in Groningen voor je verzameld!

1. Groninger Museum: kunst van binnen én buiten

Het Groninger Museum is alleen al een bezoekje waard vanwege het indrukwekkende postmodernistische gebouw waarin het museum gevestigd is. Met de goudkleurige toren, de zachtroze en groene kleuren en het trapeziumvormige paviljoen, wijkt dit gebouw sterk af van de stedelijke omgeving. In het museum kun je werk bewonderen van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers als Jeff Koons en Daan Roosegaarde. Het museum is makkelijk bereikbaar dankzij de ligging bij het centraal station.

2. Uitzicht vanaf de Martinitoren

Een andere bekende bezienswaardigheid in Groningen is natuurlijk de Martinitoren aan de Grote Markt. Het hoogste gebouw van de stad is te beklimmen voor een prachtig uitzicht. Dit bijzondere gebouw kent een rijke geschiedenis. Zo is de Martinitoren al eens afgebrand, werden er op de stoep oorlogen gewonnen en verloren én sloeg de bliksem in, waardoor de toren bijna instortte. Nog steeds torent het 97 meter hoge gebouw trots boven de stad uit!

3. Renaissancetuin in de binnenstad

In de binnenstad van Groningen, achter het Prinsenhof, ligt de Prinsentuin. Deze renaissancetuin werd in 1626 aangelegd in opdracht van de stadhouder en zijn vrouw. De tuin is volledig ommuurd en bestaat uit een rozentuin, een kruidentuin en mooie berceaus. Bij mooi weer is de theeschenkerij geopend, waar je een lekker kopje koffie of thee kunt drinken. Ontdek deze oase van rust, midden in de bruisende binnenstad.

Groningen-Prinsenhof-Voordeeluitjes-Vakantieblog

4. Bier op z’n Gronings bij Brouwerij Martinus

Deze tip in Groningen mag absoluut niet ontbreken op het lijstje van bierliefhebbers. Brouwerij Martinus is gevestigd in een monumentaal pand, op steenworp afstand van de Grote Markt. Stap dit familiebedrijf binnen en proef de gezellige sfeer en de lekkere speciaalbieren. Op de begane grond worden de bieren gebrouwen, op de eerste verdieping vind je het sfeervolle restaurant. Zie jij jezelf al zitten op het dakterras met uitzicht op de Martinitoren en een Martinusbiertje in de hand?

5. Culinair genieten

Eén van de belangrijkste activiteiten tijdens je vakantie is toch wel lekker eten en drinken! In Groningen zit je helemaal goed als het aankomt op culinair genieten, of je nu een vleeseter, vegetariër of veganist bent. Bij Cappuvino, gelegen in de binnenstad van Groningen, kun je genieten van een goede kop koffie én een lekker glas wijn; het is namelijk een koffie- en wijnbar in een. Voeg daar jazzmuziek en heerlijke, verse gebakjes en gerechten aan toe en je wilt hier nooit meer weg. Een andere restauranttip in Groningen is Mr. Mofongo; een uniek horecaconcept geïnspireerd op de wereldreiziger Máximo Mofongo. Ga op wereldreis in Groningen en geniet van culinaire gerechten van over de hele wereld.

  • Naam
  • Email