Wat te doen in Eindhoven? 5x de leukste activiteiten

Geschreven op 21 juli, 2020
Door
Eindhoven-Philips-Voordeeluitjes-Vakantieblog

De Brabantse stad Eindhoven ken je waarschijnlijk wel van elektronicagigant Philips. Dankzij dit bedrijf groeide het kleine dorp uit tot een grote, levendige stad. Het voormalige industrieterrein Strijp-S, het Van Abbemuseum en de Dutch Design Week zijn slechts enkele redenen voor een citytrip naar het mooie Eindhoven. Wat te doen in Eindhoven? Lees het hier!

1. Bezoek een museum

Eindhoven kent meerdere interessante musea, maar het Van Abbemuseum, het Philips Museum en het DAF Museum mogen niet op je lijstje ontbreken. Het Van Abbemuseum herbergt moderne en hedendaagse kunst van onder meer El Lissitzky, Picasso en Kandinsky. In het Philips Museum, gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips, leer je alles over de geschiedenis van het bedrijf. Tot slot bewonder je in het DAF Museum sportwagens, prototypen die nooit in productie zijn genomen en nog veel meer DAF-voertuigen.

2. Dwaal rond op Strijp-S

Strijp-S: voorheen stond het bekend als de ‘verboden stad’, tegenwoordig is het een creatieve en bruisende wijk. Het voormalige Philipsterrein barst dan ook van de gezellige eetgelegenheden, fijne terrasjes en hippe winkels. Uitgekeken? Je bent ook zo weer in de binnenstad!

Eindhoven-StrijpS-Voordeeluitjes-Vakantieblog

3. Bewonder de prachtige streetart

In Eindhoven kijk je je ogen uit! Stap op de fiets en rijd langs de mooiste streetart, verdeeld over de stad. Vooral bij Strijp-S en de Berenkuil vind je prachtige werken. Laatstgenoemde is een waar openluchtmuseum; hier mogen graffitikunstenaars legaal en zonder toestemming hun gang gaan.

Eindhoven-Streetart-Voordeeluitjes-Vakantieblog

4. Ontdek het Piet Hein Eek-imperium

Het bedrijf van de bekende Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek is gevestigd in een voormalig fabriekspand op Strijp-S. Bezoek de werkplaats, showroom, expositieruimte, designwinkel én het restaurant van de sloophoutkunstenaar. Kortom: hier vermaak je je wel een tijdje.

5. Laat je inspireren tijdens Dutch Design Week

Dutch Design Week: hét grootste designevenement van Noord-Europa en het bekendste uitje van Eindhoven. Jaarlijks wordt hier het werk van ruim 2.600 ontwerpers gepresenteerd, verdeeld over meer dan 100 locaties. Doe inspiratie op, neem een kijkje in de toekomst van ontwerp en ontdek nieuw talent tijdens dit negendaagse evenement.

  • Naam
  • Email

2 REACTIES

  1. Maria schreef:

    Ziet er heel gezellig en leuk uit
    Wil er ook eens heen gaan